Pages

Monday, April 18, 2016

Slamekommm....haa...jangan marah aku tulis lagu ni...memang orang kita kalau bagi salam xpernahnya betul sebutan baku...memang tibai ayat pasar...kali ni aku tetiba nak berblog plak..jenuh la asik komen kat fesbuk...loya tekak fesfren aku baca status yang hangputttt...

Petang tadi aku baru balik dinner satu family...ni sat gi aku kasi gambar...hangpa cuci la mata....saja nak bawak mak ayah gi makan luar.....jumpa MR.KENNY ROGERS...hehehe...aku sebenarnya tak kisah makan apa..memang jenis tak pilih...tak cerewet sangat...KFC pun aku boleh bedal hari2...tapi pikirkan ayah dengan mak aku ni...saja la bawak makan ke luar...


KAYA?....hahaha...ni abang aku yang sound...kaya sangat asik makan luar....uiiii....masin la mulut along tu....puh! puh! puh!...(kasi hembus sikit moga termakbul)....memang minta bagi kaya...jangan kata makan luar....dapur tu aku tukar jenis GOLD lagi...biar tak berasap langsung....hahahaha.....

Selalu memang manusia kan menilai...asal makan luar...kaya...makan plak kat restoran selain dari warung tepi longkang atau kedai biasa...memang orang aim kita BERDUIT....alahaiii....ni bukan aku sound abang aku..tapi tergerak nak bukak topik ni sebab aku selalu perasan orang STALKER fesbuk aku...lepas tu dia meroyan sendiri sebab kata aku menunjuk....

alahai beb!..aku makan kat luar pun...atau kat restoran ala hipster konon mahal katanya...bukan nak show off laa....aku promo...kot ada yang jenis dok dalam tempurung..at least...dia tau...ada kedai Kenny Rogers kat IOI Mall...haaa..jimat masa dia nak google cari kedai makan...

aku bab makan ni jenis tak nak cakap la...aku tak kisah punya...ada lebih...aku share...sama2...TAPI ada jugak mangkuk hayun yang cakap aku membazir duit belanja orang makan....puuuuiiiiii....HAAA......aku berkongsi dan bersedekah bersama keluarga besar aku...SUKA HATI aku la...tak payah sibuk....walaupun makanan tu mungkin tak sedap mana..tapi..rezeki dari Allah....

Allah tu MAHA Adil....InsyaAllah...hikmatnya ada...sebab semuanya datang dari Dia...aku ni umpama utusan...kalau ada duit..aku suka share sama-sama.....sebab saat yang paling manis pada aku...bila aku tempah makanan...aku buat majlis harijadi ke...aku ajak pelajar and staff makan...aku suka...suka sebab aku rasa.....sekurangnya sedikit jamahan hidangan tu dapat mengisi kekosongan dan mengenyangkan mereka seketika...

dan part tu yang buat aku kadang2 tak join makan sebab aku kenyang tengok mereka makan...SUMPAH DEMI ALLAH...aku bukan tak sudi nak join mereka sembang buat ketupat gelak mengilai sambil jari sumbat nasi dalam mulut...aku lebih tenang tengok mereka dan itu memadai bagi aku....

Oklah...time to sleep...