Pages

Wednesday, September 3, 2014

almost a YEAR....

Assalam...

Almost a year rasanya...still ty teringat pada tanggal 24 Ogos 2014...ty dimasukkan ke wad O & G....a.k.a wad ibu dan anak...kekekeke....atas simptom PLASENTA PREVIA TYPE 4....kannn...gitew kesahnya sehingga di tahan hampir 2 bulan...berakhir dengan lahirnya seorang putera...POJAAN hatiku....

Why today?....3rd September tiada makna apa2 kecuali sekadar mengingati saat berada di dalam wad. It was not an easy life to deal with...bukan sebab sakit nak bersalin ke haper...tapi pengalaman menikmati kekuasaan Allah swt...rasa takut...pasif...negatif...etc...sukar nak dilempar dengan kata2. Mau 5 hari 5 malam tak habis cerita 24 hours pun belum tentu...

It's a WOW....HURM...OWH...and bla bla bla...ty mengira saat, minit, jam, hari untuk sampai ke tanggal 4 Oktober....payohhhhh yob!!!....bosan dok dalam hospital ni apatah lagi bila layanan umpama orang sakit kelumpuhan....so u ols boleh imagine my life for the sake of my safety beb!!...nak jalan jauh xboleh...nak turun lobby tak boleh unless naik kerusi roda...so kerjanya...MAKAN TIDO MAKAN TIDO...tapi berat badan tak seberat sekarang...wakakaka

Alhamdulillah...segala imaginasi negatif itu berakhir bila buntang je bijik mata....MAKKK AIII...sakitnyaaaa pewuttttt....mcm kena turis dengan pisau....(alkisah memaglah kan...)...tapi itulah saat yang berlalu seminit dua...lepas tu ty tibai MORFIN....hahaha

Pengalaman sakit?...memang tiada...sayangnya..tapi demi keselamatan me and my SUPERHERO...itu yang terbaik diputuskan oleh MRS.SPECIALIST....tenkiu again to Puan Ellynda...and to all the nurses yang tak putus2 membantu...mencuci...mengelap...dan pelbagai me lagi...hehehe...

Dan malam ini...dibuka dengan singkapan gambar kenangan terindah yang tak ty lupa sepanjang hayat....#throwback

 lepas appointment dengan doctor..terus je dapat arahan admit...tapi request nak masuk next day...
malam tu ajak cik abe pi alamanda...cari baju baby..for the first time..inilah baju anak bojengku..still dalam simpanan sebagai kenangan...

 tu buktikan...admit...jgn kata ty kelentong plak...hahaha...ingat waterpark je dpt tag...hospital pun ada tag....makan masa 1 bulan nak lunyai benda alah ni...

 tu...tepat 24 Ogos kan...before merdeka...baek punya jarum dia bagi...badan tak sakit...jari kita pulak yang sakit....

 disinilah bermula babak airmataku...dari malam 24 Ogos tu..bawaklah ke pertengahan september memang berair mata jewww...antara sebab berselfie...inilah jawapannya...bosan tahap ultramen...bergambar sakan...antara sebab..nak bagi hati ada senyum....

 antara sebab dapat katil siap ada view...adalah kerana menjadi penghuni lama...sesiapa yang ditahan terlalu lama memang akan disimpan space sebelah tingkap....korang jangan tak tahu...nampak bumbung tu mmg lawa...bawah selang 2 floor...bilik mayat...wakakakaka...(bukan bumbung jauh tu....bumbung dekat tu yaaa)...

 inilah peneman setia...hahaha...gambar ni kira awal2 kena tahan wad...cer tgk tang mata tu...baru lepas menangis tu beb...

 korang dapat keselesaan mcm ni?....hahahahaha....xdo kan...kalau makanan dia up sikit je lagi..confirm ty tambah lagi 1 bulan...wakakakaka

 pelawat yang istimewa..sebabnya...pesakit kena turun bawah jumpa dia...hahaha...
patotlahhhh hakeem manja dengan makngah..rupanyer nak jumpa geng....

 jadual pergerakan bayi (on the top)
my superhero (middle)
jadual operasi (below)
antara koleksi dalam hp yang tak padam2 hampir 1 tahun...hanya Allah yang tahu kenapa ty simpan...tidak mudah melaluinya..melainkan kita merasainya...

 inilah wajah kesayangan hamba...fresh keluar dari oven...hahaha....memang sejibik bapak dia...habis semua misi2 kat dalam hospital bgtau...sebab ty mmg tak perasan ikut wajah sapa...

 pemilihan nama...
apa lagi...hampir 2 bulan dalam hospital..segala laptop wifi and vcd dibawa..mcm nak tinggal terus...
apa lagi...korek2...bermain2 di bibir...tengok makna..timbang sana sini...dapatlah nama yang kekal sehingga kini...tapi dok panggil A'rif jea....simple..
 gambar masa kena tahan wad kanak2...demam kuning...memang tido je kerjanya...best picca i own my self...masa tu mmg tak de pengalaman LANGSUNG jadi mama...kekok bebenor tinggal berdua dalam wad...nak tido pun tak berani...takut...memang itulah PENGORBANAN....

bila dah besar...ni kerjanya....hahaha...
my sweety...eh..ppuan sgt...my hero...

Alhamdulillah YaAllah...syukur kerana menganugerahkan sesuatu yang tak terbanding hikmahnya...
kepada ku yang begitu naif...
Syukur...