Pages

Sunday, June 9, 2013

Day 3: Last Minute Trip To Redang

Marine Park

Hari ke-3....tiada aktiviti yang dikhaskan..so most of the time ty habiskan masa dalam bilik berehat. Menanti masa untuk check out. As today is our last day kat Redang. Rasa macam sedih jugak nak tinggalkan pulau yang penuh dengan isi laut yang indah. Dan ty tak dapat nak plan ke Long Beach yang agak terkenal di kawasan tersebut...entah macam mana rupa kat situ setelah lama ty tak jejak.

 Jeti ShahBandar
 Jeti Redang Island Resort
Our Room: Seaview Chalet

Tepat jam 12:30 ferry dah menunggu kami di jeti Redang untuk berangkat ke Jeti Shahbandar. Bukan Air Asia je yang delay..ferry pun pandai main delay2...hahaha...around 1:30pm baru ferry bergerak ke Jeti SB....se'lena2' alam ty tidor dalam ferry tu sebab penat semalam tak hilang lagi.

Tiba di Jeti SB dalam 3:00pm kami terpaksa menunggu lagi sebab tiket bus jam 10:00 malam. so the whole time u ols imagine ty melepak kat KFC until 5:00pm. Nak cari bilik hotel semua penuh sebab cuti sekolah. memang satu saat yang begitu membebankan. Ketika itu ty terbayang alangkah bagusnya kalau naik kereta dari awal sebab taklah membazir masa menunggu macam ni.

Keropok Losong Adik Beradik...sedap lagi yang ty beli kat Kemaman

Kebetulan kawan hubby sanggup datang bawak kami jalan2 ke pekan Losong yang terkenal dengan kepok losongnya....belilah buah tangan untuk kengkawan. Still aroung 8:00pm - 10:00pm kami menapak lagi di Perhentian bus menunggu ES kami yang belum tiba.

FINALLY!!!....ES kami sampai....yeahhhhh...leganya....dapat berehat kali ni sebab ty dah awal2 beli tiket seat atas. Not bad actually view from the top. so next time memang kena beli seat atas instead of bawah....dan sepanjang perjalanan kami tido.

Neway thanks to abang driver yang bawak begitu berhemah ketika pulang ke Kuala Lumpur....and i had a great time...tercapai gak hasrat nak ke Redang...

Next year ke Perhentian Island...InsyaAllah..