Pages

Monday, June 11, 2012

Kem Anugerah Alam

Tanggal 8 Jun - Pelatih Akademi Sulam Emas seramai 15 orang bersama 2 fasilitator menuju ke Kem Anugerah Alam Sg.Batangsi Semenyih Selangor untuk menjalani latihan sempena Kem Transformasi Diri Pelajar yang dikelolakan Lang Buana Education & Recreational Centre di ketuai oleh Encik Shaharudin atau lebih ty kenali sebagai abg ca'a.

Dengan berbekalkan kenangan dan pengalaman lama bersama beliau semasa menjadi ahli Kumpulan Latihan Kelana Siswa, ty beranggapan abg ca'a merupakan orang yang paling tepat untuk mengendalikan program seperti ini. so tepat jam 4:00 petang pelatih2 ty mula berkumpul dan bersedia untuk ditransformasikan....

 Pelatih yang mengikuti program ini: Aisha, Wahida, Fara, Zahra, Yana, Azie, Ain, Ika, Ina
Dayah, Wani, Nurul, Nora, Asiah dan Fairul
Fasilitator akademi: Cik Alin dan Cik Nita

Setibanya mereka dikaki Sg.Batangsi...kenderaan tiba untuk mengambil menuju ke Kem Anugerah Alam....pihak Lang Buana yang diketuai oleh abg ca'a dan teamnya bersedia untuk mengelolakan program ini dengan aktivit pertama...iaitu Ice Breaking dan kemudian satu sesi video patriotik ditayangkan bagi mengenengahkan semangat kebangsaan di jiwa mereka....1Malaysia kan....


 Bermulalah nyanyian 1Malaysia....it's look Malaysian giler...


Sesi Solo Walk bermula selepas minum malam....apa lagi...terbit lah wajah2 ketakutan...ada yang dah mula mengalirkan airmata bila pihak fasi menceritakan checkpoint2 yang menggerunkan....dah la laluan yang dinyatakan jauh...ditutupkan mata pula....apa lagi...ada yang dah rasa nak balik....



Keesokkan harinya mulalah tugasan yang dipertanggungjawabkan kepada team Lang Buana....lebih kepada aktiviti indoor yang bertujuan memuhasabahkan diri pelatih....tepat jika ty katakan untuk mengenali diri mereka sebenarnya....







Game Lead Blind

Water Obstacle


Disebelah malam pula...tugasan persembahan kepada pelatih....tapi sebelum tu...pelatih diminta memancing sendiri hidangan makan malam di kolam ternakkan ikan....gambar belum diupload lagi...namun berkesanlah malam itu bila mereka berusaha untuk menghidankan makanan hasil tangkapan....siap ada show lagi...bestkan...



2nd day...iaitu 10 Jun...hampir kepada sesi perpisahan...satu coretan akujanji di buat oleh pelatih yang akan diserahkan bagi kita lihat...apa sebenarnya janji mereka...buat masa ni ty tak dpt lagi baca akujanji mereka...


Persembahan akhir...tarian...amboiii...kelas sangat


Sesi penyampaian sijil....Tahniah semua















Thank you Lang Buana & Caa's team

Penyerahan amanah

Last gather....sesi bermaafan dan perpisahan


Moga kita bertemu lagi...i believe my student had so much fun...i knew...


balik dengan 4x4W....memang depa ni adventure betul...