Pages

Tuesday, December 27, 2011

Tibanya Hitungan Waktu

tiada ungkapan bahasa yang mampu dilafazkan...hanya kesyukuran pada Yang Maha Esa....mudah-mudahan ikatan ini diberkati dan berkekalan....



Bagaimana abg asri propose angah?....first Q yang keluar dari mulut my cousin....hehehe...long story lah...tapi yealah kan..dah bertanya sakan....terpaksa lah jugak buat mukadimah...as simple as i could....nak citor panjang2 kang leh buat novella pulak...tapi kalau dah dinamakan JODOH....begitulah hendaknya...

ty tak pernah plan pun akan adanya ruang....setelah puas 'berputus asa'....namun Allah itu Maha Kaya....akur pada ketentuanNya....i'm happy now....menerima seadanya insan yang sudi menerimaku....aduh!..sadis pulak tetiba...as ty explain to my cousin....bak kata orang tua..."carilah lelaki yang mencintai kita...InsyaAllah"...and finally i found one....

why him?...BIARLAH RAHSIA....nevertheless....segala yang pernah berlaku dimasa silam tetap tersemat di hati....i'm not losing anyone..but i'm adding someone in my life....that is me....so janganlah pulak lepas bergelar Mrs....cabut lari semua teman2 ku...hahaha....idok lerrr....aku tetap aku....dan cik abe is very understanding...kih kih kih..

doakan yang terbaik....harapan itulah yang sering didambakan....dan tarikh 23 & 24 Disember 2011 jadi sejarah dalam hidupku...dengan segala corat coret...nantikan posting terkini....

Terima kasih kepada pihak yang terlibat yang sama-sama menjayakan majlisku ini...UBE Catering, Cherita Pictures, Hidayah Cookies, Diana Bridal, Azzura Andaman, Rumah Si Kecil (Pn.Juli, En.Sham, En.Ray Rahman, En.Megat), NZ Matahari, Family, Friends and semua...

Sunday, December 11, 2011

Menghitung Hari....

Umang aii...lama giler ty tak corat coret....bersawang sewang laman blog ni....apa hey la sekarang ni tidak punya waktu untuk berblogging....apakah????....

Ramai yang mula bertanya-tanya...berbasi-basi bicara...."bagaimana persiapan?"....iskh!...malu lah nak jawab...dalam hati berbisik...apa dah tak de soklan lain lagi ke nak tanya kat diri ku ini....tapi nak salahkan depa pun tak leh....dah memang MENGHITUNG HARI je kan....so opcoz la orang bertanya....(bodoh aku ni)...hehehe.....

bukannya apa....naik segan pulak kalu dok bercerita bab kahwin ni...oooppsss!!!....hehehe....yealah kan..sebrutal2 hati dan perasaan ty ni....Alhamdulillah....sampai juga seru...perrghhh....macam erra dalam sembilu pulak ni.....hehehehe.....ni nak citer sikit pengalaman masa muda remaja dulu.....meh2 korang baca zaman bujangku yang ada tikanya best....dan ada tikanya tak best langsung.....

1991- kita citer zaman remaja lah terus yek....ni masa ty form 1....aishhh...nak mula dah gatai2...tapi masa tu seleng'e lagi....tak tau apa...langkah pertama dimulakan oleh kengkawan yang merekemkan ty....nak tau dengan sapa????.....hahaha...ni kalau tuan punya diri makan cili sah2 ty kena pelangkong.....bagaikan beast and the king la jugak rasa....maklumlah...ty zaman muda tak la lawa...(sekarang lawa ke???)....dapat pulak boypren hensem giler....jaguh bola sepak lagi tu....striker pulak tu....ko ado???...hahaha...bertuah badan....tapi yealah kan...cinta monyet...sib baik tak jadi monyet.....lama jugak la bercinton....putus halfway...mungkin sebab jarak yang memisahkan....amboiiiii....salah kan jarak pulak aku...hehehe...

1999 - lepas Diploma....tersangkut pulak dengan senior...hehehe....suka dalam diam aleh2 jadi kenyataan....memang mcm novel yang ty dok baca kat umah tu.....tinggi lampai....kerja pun leh tahan jugak la...hehehe..maklumlah..bidang sama...tapi lain skop....masalahnya putus jugak halfway...sebab jarak jugak...sorang pantai timur...sorang pantai barat....sorang dok laut...sorang dok darat.....apa kes????...masa tu ty suka orang Terengganu....sebab loghat dia tu menarik....

2005 - dalam pada lepas degree and tengah bekerja....ada juga la berkawan dua tiga orang....ada la terpahat kat sorang insan ni....perwatakan baik sungguh...sejuk mata memandang...Alhamdulillah la....kerja pun tempat sama...tapi tu la...kalau dah kata jodoh tu tak ada...maka tak adalah...biarpun restu tu dah ada kannnn.......apa pun sampai la ni jadi kawan baik....masing2 ada kehidupan masing2...bagus2....orang terengganu jugak tu...hahahaha....apa lahhhhhh nasib badan.....

sejak tu ty tak da la serius lagi....tapi berkawan ramai....best gak ada ramai kawan dari penat2 cari buah hati ni....buat letih otak....lama kelamaan rasa macam tak leh jadi jugak...pasai tengok kawan2 ada family...anak cute miut....hehehe....dok manjakan anak sedara...anak orang.....ty apa ada???..anak tekak.....hehehe....bukan tak pernah torayyyyy.....jadi wanita WAJA....make my first move...tak kisah la orang nak kata perigi cari timba ke....kannnnnnnn.....tapi tak menjadi jugak....ayat power tak berapa nak keluar walhal novel beratus2 beli.....wakakakaka......sampai satu tahap...."aaggghhh!!!...baek pikir bisness lagi bagus"...

tup! tup!...nak jadi ceriterrr.....

2011 - sejarah mungkin berulangggggg....hahahaha....sapa sangka cempedak menjadi nangka....ty betul2 tak terpikir ada ruang lagi rupanya.....adoi!!!....bukan mimpi ni.....Alhamdulillah....mungkin itulah dinamakan JODOH.....ikan dilaut asam didarat...dalam kuali bertemu jua....wah!....berkat doa (doa sapa?????)....hehehe...bertemu jugak someone to be my Bee.....bila tu gamaknya di ijab dan kabul???.....

gitulah kan....lembaran blog hari ini ty dengan ini menjemput kenalan blogger ty dan sesiapa yang mengenali ty...hadir ke Majlis Perkahwinan ty pada


24 Disember 2011
12:00 tengahari - 4:00 petang

No.25 Jalan Seri Putra 3/L
Bandar Seri Putra
43000 Kajang
Selangor Darul Ehsan

Ya Allah Ya Rahman, 
Semaikanlah di atas kedua pengantin perasaan kasih sayang. Tunjukkanlah kepada keduanya jalan petunjuk dan taqwa. Lanjutkan umur keduanya di dalam kehidupan bahagia dan menggembirakan. Sentiasa dalam ketenangan dan lapang dada. Himpunkanlah di antara keduanya persefahaman dan kemesraan, dan jadikanlah hidup keduanya sentiasa merasa Qana‘ah (kecukupan) dan terpelihara dari segala godaan. Kurniakanlah Ya Allah! Kepada keduanya keturunan yang soleh dan solehah. Limpahkanlah Ya Allah! Keduanya nikmat yang berkat.  Luaskanlah kepada keduanya pintu rezeki. Peliharalah keduanya dan lindungilah Ya Allah dari fitnah-fitnah hidup. Jauhilah keduanya perangai buruk dan kurniakanlah keduanya peliharaan Mu dan keredha Mu Ya Allah.