Pages

Wednesday, April 20, 2011

amAzing RaCe!!!

tercetusnya fenomena bila program kegemaran ty di AXN akhirnya dijadikan program realiti DFC bila perancangan kami berjaya terlaksana. tarikh keramat 16 April 2011 menjadi sejarah FC bila program itu menjadi kenyataan. i'm ready for it.!!!..and we did it!!!...yess!!!
 as i'm busy with all the preparation...after event selesai..apa lagi..sesi bergambor la...ty tak publish gambar event sebab itu ols leh bukak kat Official DFC Web untuk perkembangan selanjutnya. yang u ols tgk kat bawah ni...my student dok possing baik punyerrr dengan dafi...hehehe 
 we did it!!...selesai sudah perlumbaan...10 kumpulan yang terdiri daripada 30 orang peserta...termasuk Dafi, Iqbal (adik Dafi), Dafi's fren dan dafinites yang begitu bersemangat menyokong program ini.
 Tempat ke-10
 Tempat ke-9
 Tempat ke-8
 Tempat ke-7
 Tempat ke-6
 Tempat ke-5
 Tempat ke-4
 Tempat ke-3
 Tempat ke-2
 Tempat pertama
 Terima kasih kepada penaja...dan semoga detik ini jadi kenangan terindah...
kepada semua teammate...u guys the best la...
 corat coret kami selepas event...bersantai bagi lepaskan lelah...bersama peserta menjamu selera...
 we always luv u boss...stay cute and machusss...
 to d'manager...cool key..and suksess always...tapi apa2 hal pun..akak nak puji kat janggut tu...hehehe...nice...hensem n macho
 dafi pulak bila nak ada janggut?..heheeh...take nice sweet time resting...meet again later..InsyaAllah...
Kenangan itu indah...kalu kita fahami kepahitan...kita selami kejanggalan..kita harungi dugaan...apa pun..itu sesuatu yang perlu dikenang dalam sanubari

gAtHer @ suBaK

 Destinasi pilihan untuk meeting kali terakhir...actually kejadian ini berlaku minggu lepas sebelum event Amazing Race di lancarkan...kebetulan masa tidak mengizinkan, ty tak berkesempatan nak publish artikel kat blog. keutamaan kerjaya dan opkos event tu la...
with my 'boss'....after meeting and eating and chatting...bergambor tak hingat la lepas tu...dah tua2 mcm ty ni pun masih nak posing bagai...bila lagi kan...sesekali bila berkesempatan...
kak amy...our advisor...hehehe...gonna miss all the moment la...segala perit jerih tu...tapi bila lepak ramai2 ni..hilang stress kan...
Naddy...apparentic VID..hehehe...glad to have u in the team...lagi kerap lagi beshhhhh
kak amy, naddy, me, syuk (VP)
umangg aiii..ni la penyakit kalu terjahan camera tu tertayang je...neway u ols the best..
tun ray...tak yah introduce la...semua dah kenal dah empunya diri...jangan larikkkk....stay forever derrr...
happy always...count down dah ni....nervezzz la...
yippy..boss bagi album lagu baru euphoria...new single...thanksss....
here u go...memory...muaaxxxhhh

Friday, April 8, 2011

Yesterday n Today

Kesinambungan dari petikan Yoyooh ty ada request from the writer itself to send me two of her book for my collection. Dhiya is one of my fren masa kat high school dulu...minat yang sama tapi dhiya mampu aplikasikan minat kepada penulisan sebenar....cetusan novel ini membawa kita dunia rekaan dhiya sendiri....

personal request yaa...dhiya kena sign kat buku tu..hehehe....sekali sekala kannn....

oke..next topic....yang sepatutnya ty post awal..tapi masa tak mengizinkan....me and my family ada buat makan2 bersempena hari jadi kak ipar ku...so lokasi pilihan adalah di Istana Bambu...first time jejak kaki kat sini...nice place...penuh ke'bambu'an....mcm bali style...nak tau hidangan kami?...check it out!!
Besday gurl...Kak Da...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...aminnn
Dining dish....yang menyebabkan ku jadi ular sawa lepas bersantap...hehehe
 Kerabu Mangga
 Telur Dadar
 TomYam Seafood
 Dried Dry Chili Chicken
 Kengkong..hehehe..belacan
yang ni tak pasti apa...sowieee
 Prawn Butter Sauce
 ikan Siakap
watermelon juice
The Family...hehehe
coretan ringkas....undangan masa yang mendadak....sekadar pantulan imej menceritakan watak..
tegar membaca blogku?...terima kasih....tegar2 la selalu...hehehe

Tuesday, April 5, 2011

ABPBH 2010...another story

Long distance....hahahaha..its been a while ty tak pergi Genting...almost 2 years i think...bkn sebab tak best kat genting tu...tp sebab sifat takut dah gementar yang ku hidapi beberapa tahun yang lalu...but this time...ku gagahkan jua..sib baik ada kengkawan yang hadir bersama....Alhamdulillah tiba jua di hadapan pintu gate Arena of Stars.....

Got lucky with free tix....kalu tak mesti xde pekdah ty nak terjah Genting petang tongga balik midnite tonggek semata2 nak tgk abpbh....hehehe...ini pertama kali ty terjah abp secara langsung...selalu tu santai depan tv je kat umah....tapi tak makan pop corn la...makan nasik..hahahaha

view dari audience...ramai kan...dan dalam ramai2 tu..kak amy and family ada sekali..tapi nak trace susah...hehehe...almost 7 thsnd fan and audience yang hadir...tapi aura abp mmg dasat kan...hehehe

dan...dicelahan ribuan umat tu...terselit la kami yang begitu penat menunggu dari jam 6 ptg...sebab malas nak jalan2..kami masuk awal..tapi itupun penuh seat....

grand opening from ning baizura, alyah, azlan dan sorang lagi ty tak ingat sapa...then yang paling best pengacara trio raja azura, sharifah and zizan....

ko ada?...tgk trofi ku lagi hebat...bosau gedabak....

last we gather in front of arena of star...capture the moment and i'm glad the result was marvoloz...i loiikeee...

KEPUTUSAN ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN (ABPBH) 2010

Pengacara TV Lelaki Popular
Aznil Hj. Nawawi
Pengacara TV Wanita Popular
Fara Fauzana
Penyampai Radio Lelaki Popular
Faizal Ismail
Penyampai Radio Wanita Popular
Fara Fauzana
Penyanyi Berkumpulan/Duo Popular
6ixth Sense
Artis Komedi Lelaki Popular
Zizan
Artis Komedi Wanita Popular
Noorkhiriah
Artis Baru Lelaki Popular
Shahir
Artis Baru Wanita Popular
Ana Raffali
Pelakon TV Lelaki Popular
Remy Ishak
Pelakon TV Wanita Popular
Fasha Sandha
Artis Nasyid Popular
Rabbani
Penyanyi Lelaki Popular
Faizal Tahir
Penyanyi Wanita Popular
Yuna
Pelakon Filem Lelaki Popular
Shaheizy Sam
Pelakon Filem Wanita Popular 
Lisa Surihani
Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat
Dato’ Rosnani Jamil
Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian
Shaheizy Sam (126,168 undian)
the best part....i'm with SAM....hehehe....for the first time ty beli paper BH every day and vote him...hehehe...tah napa just adore the way he was....mmg dari dalam keta lagi ty dah sembang dengan kengkawan yang ty nak sgt jumpa SAM....Alhamdulillah...termakbul...direct request nak bergambo..and charming actor mcm SAM membuatkan jantung berdegup masa tu..sebab tak sangka hasrat ku tercapai...hahahaha....dasat la....

neway...it was fun..balik dari Genting terjah ke Kg.Baru mencekik...masakan utara..nasi minyak kata syuk...itulah pertama kali makan...dan sedap sekali...gambar tak sempat nak amik sebab laporrrr....