Pages

Sunday, September 26, 2010

Round up story....

Gym

Last week ty ke Gopeng Perak...kebetulan ada kerja sikit di PGK, Gopeng....as it was new building where i found that there are one particular room completed with gym equipment....and one of it was called rock solid fitness....aduhhh...memang tak leh buat.....biarpun one level je tu....

Test Power!!!
Sate di Restoran Sup Ketin


Sambil meeting for DFC....dan sambil menantikan team yang lain....we all had this wonderful satay ayam/daging....40 cocok yeee....harus habisss...coz SEDAP.....


Yummy
Burger Ijan


Finally yesterday ty ke Paroi....visiting my old fren kak mas...and tak sangka umah dia betul2 depan burger Ijan.....as this issued had been brought up by Kak Amy few month ago...ty sgt teruja nak rasa....terliur baca blog kak amy n ray pasal burger ijan ni...confuse sebab wondering rasanya...


and kebetulan azrol, ejui n kak mas was available to accompany me...there u are.....
Ijan Burger....at last!!!!
akhirnya.....dah tak terliur dahhhhhhhhhhh
Burger Ayam....
Makanya kena pergi balik gym...hahaha...
Moral of the story...xde motif ok..saja posting kena kerja hari ni...bosannnnnnnnn

Open lagikkkkkkkkk

semalam...terjah ke open house lagi....nak set free time mmg susah..tapi dah alang2 ada masa...ty cuba terjah gak...maklumlah semua dah berkeluarga...setahun sekali je dapat berkekek sembang....anyway...mmg ty rindu giler dengan kawan2.....dua tiga jam sesudah subuh ty gerak ke Paroi mengambil kak mas...peneman ku ke Ampang....

jalan2 open house....
lepas terjah kat umah kak mas...tergerak hati nak jumpa azrol (cousin kmas)...so ty angkut sekali ke ampang....tapi sempat lagi mamanya hidangkan kami mee curry n roti canai....yummyy...

juadah umah azrol...thank u so much...sodapppp
biarpun niat nak culik azrol pi beraya...sempat lagi mamanya hidang juadah siap dish set lagi...baekk punya
ingredient mee curry...ty makan tolor n daun kuchai....yang lain...tak ghoti...
Hehehe....adek azrol marah amik gambarnya tengah makan...mulut keletah...geram ty...siap sound ty lagi..."kita tak suke la amik gambar kita pakai baju tido"....hehehe....aduhaii..budak2 sekarang...

alohaii..marah akak amik gambar pakai baju tido yee...ok sorry
sejurus dari rumah azrol...we all bergerak cergas menuju hway LEKAS...terus ke ampang...dan bertandang ke rumah ruwaida n shah.....as we arrived...apa lagi..tunggu team lain sampai yang sesat bagat....hehehe....amsyarrrrrrrr.....sgt liat nak didekati....

amsyarrr...pinjam motor...
kami menjamu selera..sorry gambar tak sempat nak snap...lupa...leka berbual....and amsyar...jaguh bergambar sgt...tapi xleh nak pegang...eeee...gerammmm....

biarpun setahun sekali...still relation kita kukuh beb....
check point terakhir...kat umah jaja (my buddy)....sampai kat situ si Qis dah ada.....haaa...aydan dah lena sakan...sorry qis gambar spesel sikit....

kak seha..amik aura qis cepat...bila lagi me nak jadi nenek anak auntie eha lak...
amboiii...tu dia ibu baru...tapi cara kendong tu mcm dah 5 anak jaja???...lariiikkkk
Tiap kali raya...bertambah cucu ku.....hehehe.....meriahhh.....geramnyeee aydan....rambut tu yang mahal tuuu...

kat belakang tu sibukkkk.....
Juadah raya....sodappppp.....

yummy kakak jaja order caterer baeeekkkkkkkkk....



hehehe....besar dah two princess cik qis kita....
(kak seha, balqis, aiza, me, kak mas, mazlia)....

Alkisahnya...gitulah open house....bukan makan jadi keutamaan..tapi masa dan ruang berceloteh...bila dah jumpa...si mademoiselle pot pet....si monsieur kering gusi tgk telatah wife n kawan2 wife....beginilah kami...setahun sekali....pelbagai cerita yang dijamu....makanan terhidang pun tak dipandang....

apa pun...jauh sekali hatiku melupakan....love u all...

Tuesday, September 21, 2010

Open Terjah.....

terjah! terjah!....ku paksa megat n ray bukak umah semalam...hehehe..gara2 menuntut spegs si megat tu....maka apa lagi...ada la yang tersangkut sama datang....memang perut sengaja dibiorkan kosong....

spesel hidangannya...spegs (main dish), lemang, nasi putih berlaukkan ikan goreng, ayam goreng sambal cili padi, tempe goreng, ulam kacang botol, kacang goreng ala blackpaper, sambal hot dog (shafiq masak)....haaa hamikkkk.....semua sodap2 belaka.....

terima kasih kepada tuan rumah yang menjeruk rasa dengan kekecohan kami...habis ranap umah gara2 site visit yang melampau.....weeee.....

hidangannyeee
Konyangggg....tima kaceh tuan tanah...eh! tuan rumah
Before: iskh...kemasnyeee
After: wah!! kecah la bilik Tun
Before:...aduh katil klasik sgt...
After: weee...roboh leeeee
tu dia ehh!!...megs senyummmm....
anak sapa la nieee
Megs...i do love this potrait....
ha konon la sgt kan
wah!!...model ke?
ngapey gini possing nyeaa
lepas sesi makan, sesi bergambor, sesi menonton telibisen....kami pun pederas balik...kebetulan hujan yang lebat kembali tenang....esok nak keje....sesi terjah tamat....

this time posting ty tak byk story nak dikobarkan ....keletihan tapi ku gagahkan posting ni....terbaekkkk wokkk!!!!.....

Monday, September 20, 2010

Eh iyo ko???...Shafiq

Happy 20th Birthday

Kek!!!!...yummy....

amboiii..senyum ke telinga

Meh sini ku suapkan kek....kembang laaaa

From all of us....Happy Birthday Shafiq (adam photographer hik hik hik)
Dalam pada mesyuarat santai dan open house umah kak nani....sempat jugak beri kezutan pada shafiq....hahaha...xtau la terkejut ke tak....hari yang penuh penderaan...kenyang shafiq????.....hahaha

moga2 kehidupanmu dirahmati dan berjaya....amin

Friday, September 17, 2010

To Gopeng...

As salam...

This time continue back about my work....n of coz ty ke Gopeng dengan urusan kerja n leisure...while i was driving on the highway...tetiba traffic jam kat Damansara...and i saw something that i really try to avoid of seeing something like this....vour lahhh.....ada accident....adushhh..sib baik keta je kecai....orangnya tak pasti...harap2 nothing bad happen....ni yang buat semangat memandu mula menurun....

Honda..rabakkkkk

Keta Kia...remuk di depan....

Continue perjalanan....tiba kat satu laluan gerbang...kubah umpama kilauan emas...very nice and unique....structure mcm ni mmg ty suka....hehehe..sempat lagi driver amik pic....
Bye2 Selangor....menghampiri jajahan Perak

after almost 2 1/2 hour....sampai gak ke Gopeng....hampir senja...bertolak dari umah jam 4:30ptg....before 8 we arrived....canteeekkk...Alhamdulillah....semua selamat....
Sampai jugakkkk ke tol Gopeng

As my work is done....ty sempat pi beraya umah Nan kat Taman Kledang...sesat jugak nak ke sana...confuse...but as we reached to his house..kami di hidangkan dengan makan tengahari...yummy sodapppp.....thanks to Nan's family....

After that...nan bawak kami ke Taman Rekreasi Gunung Lang....ingat lagi tak posting ty pasal Tambun....so this time kami terjah Laman Perak pulak....so...see wat is all about key...
We are here....

Gunung Lang...a.k.a...taman rekreasi...sebuah tasek yang dikelilingi gunung batu kapur...kena naik boat nak ke seberang taman....hehehe...agak excitedd gak....can't wait lorr
Gunung Lang - Taman Rekreasi

nyet!....bukan main lagi pose...tau2 je kami amik gambar

Nita n Nan...muat ke jaket tu nita???...hehehe

Atas bot...hehehe....takutttt

Dulu ty pernah ke Kuala Kangsar...melihat rumah tradisional Perak...and this is one of the sample yang disediakan di taman tersebut....digunakan untuk pengunjung beristirehat....nice...
Erna and Nan....tradisi umah Perak

Burung Unta....musyuuukkkk

Erna and Me

Teksi London milik Tuan Syed Akmal Beg
Lepas tu hantar nan pulang ke umah nye....but me sempat lagi posting kat keta ayahandanya..penduduk taman ni panggil keta ni teksi london....look like one u ols.....hehehe.....

esok balik KL....continue my life back....keeeyyyyy.