Pages

Monday, August 30, 2010

Kemerdekaan pada ku.....

Kita bakal merempuh hari yang penuh sejarah....kurang dari 48 jam hari yang kita katakan....KEMERDEKAAN...bakal tiba....sebagaimana segelintir rakyat M'sia memahami erti merdeka....apakah waty sendiri memahami akan pengertian tersebut??....
Merdekakah kita sekiranya masih ada yang dibelenggu.....
merdekakah kita jika di media masih ada peperangan....
merdekakah kita jika pemikiran kita tidak sehaluan....
merdekakah kita jika matlamat hakiki tidak sejajar....
Apakah laungan MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!...hanya untuk laungan???...
dimana kedudukan kita???.....
majmuk dan merdeka jika lambang kemegahan dicaci, dihina dan dicerca....
berdiamkah kita jika maruah kita dicabuli....
hakikatnya....kita malu untuk berjuang mempertahankan hak...
Kita kata BN lebih baik dari PR....
Kita kata PAS lagi mulia dari UMNO...
Kita kata bagus MCA dari MIC...
Kita suka BEBAS....
sapa pun kita...baik ke...mulia ke...bagus ke....
kita gerbangkan gemilang yang sama...
kita banggakan jalur yang sama...
kita nyanyikan lagu yang sama....
kita hidup dan mati di kibaran yang sama....
Satukan kesemua....kukuhkan silaturrahim...bagi menjawab
'KAU BAKAR MARUAH KAMI....DENGAN DOA KU BERI,
KAU HINA LAMBANG KAMI....DENGAN REZEKI KAU SUAPI,
KAU PECAH BENTENG KESABARAN....KAMI TITIPKAN KEIMANAN,
SIAPA PUN KAMU...SAMA ALLAH CIPTAKAN KAMI....
LIHATLAH BAHAWA....MEGAHNYA KAMI BUKAN DIKIBARAN SAHAJA...
BIARPUN HANCUR DIJILAT API...HATI KAMI TETAP MEMBARA...
KAMI PERTAHANKAN DENGAN CARA YANG BENAR....
SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA....

Wednesday, August 25, 2010

Yok Sahur 3 is back!!!

i'm back with my new story...last friday ty n my team join murai.com bagi program Yok Sahur sesi 2 di rumah anak yatim shifa'.....tiap2 tahun ty mmg join program ni...of coz support my dear bro ajieb...but this time additional becoz of Dafi......tapi tak kesampaian sebab jadual boss sgt padat...so boss pergi masa sesi 1....apa pun ty ttp datang pada sesi kali ni hopefully the event was great.....nak tau???.....scroll lagi la yeekkk!!

wah...tu dia penaja utama mr.maggi....masak cekodok ye mak temah2 ni semua....sodap tau...apa pun itu bukanlah hidangan utama...ada lagi.....nasi ayam...dari chef ismail....meriah la..lagi pulak artis ramai bangat....sampai ty pun tak kenal mana artis mana murai team....hahahaha


memang keadaan di rumah anak yatim amat terhad keluasannya...maklumlah kawasan perumahan...kehadiran tetamu pulak agak memberangsangkan...artis pun boleh tahan ramai....cuma ramai sangat la pulak tahun ni....sesak jadinya....kena pulak anak yatim ada lah dalam 19 orang....

sepanjang program...ty terjumpa alia...dafinites a.k.a murai team...kami pernah join Muda D'pangkor dulu....so..tak la rasa terpinggir sebab ada kawan...hehehe..alia datang dengan father dia...sgt sporting gitu....

yang kecoh2 dari mula sampai habis...sapa lagi kalu tak mr.roslan kita ni....yang tak tahan keluar suara jantan....makkkk aiiii....terkojut den...tapi kelakar la...havoc tempat tu dibuatnya...bagus artis yang spontan mcm ni....tak perlu nak joyahkan diri mcm diva la sgt....bercampur mesra dengan ikhlas....

sepanjang program....memang jauh beza dari tahun2 lepas....samada sesi yang waty hadiri mmg tak best...atau waty yang tak betul...anyway event kali ni cukup menghampakan...jelas sgt team work murai something wrong....sebab muka masing2 ya ampunnnsss....ni nak beramal ke nak tayang muka kelat???....

lepas tu pulak sesi sindir sesama sendiri leh pulak berlangsung kat situ.....tak termasuk artis yang mcm acuh tak acuh....[idok ler semua]....segelintir besarrrrrr....datang tah untuk apa pun aku tak tau.....mencekikkkk ke????.....ke nak glamour je lebih....

memang waty rasa tak best....apatah lagi pengurusan atau leader Murai.com sendiri dok mengumpat celah2 orang tu...itu la ini la....helooo!!!!....mulut hang tak reti tutup ke mcm tempayan tu....aku tercegat leh dgr niii....biarpun bukan pasal aku....tapi hati2 la agar takde orang yang tersalah anggap.....motif!!!..[kata kak amy]

depan camera....haaaa...sengih nampak gigi drakula.....belakang...tu diaaa....plastik la sgt artis2 muda ni....masa tu waty tgk ajieb terasa simpati plak....kehulu hilir...tak bercapal.....baju biru yea....songkok tu yang tak leh tahan....one in the million.....ngaper ty kesian!!...u ols nak tau....sebab inilah pertama kali ty tgk pengacara bercakap sorang2....tinggal anak2 yatim tu mendongak mengadap ajieb.....ARTIS????.....mmm...sembang/keluar gelak mengilai....Subhanallah....baik korang balik......
dah nak tercabut anak tekak si MC tu panggil baru nak timbul....sebab terlupa kot tadi...leka sembang.....masalah pulak mana pergi team murai yang sepatutnya tolong kawal keadaan....mmmm....NAN ADO!!!

last2 ty pass hamper kat pengurus umah anak yatim....pass duit raya kat ajieb....suruh dia bagi on behalf....ty balik...sakit mata tgk acara mcm ni....yang pasti....ty kesian kat budak2 tu...baik depa tido dari bersengkak mata tgk acara lemau ni....

yang pasti hamikkk gambar yeee.....tak tinggallll

atas: me and heliza

bawah: me and adnan

pose sebelum balik...

atas: erna,alia,nita,waty
bawah: zurra

part time ke zura????....awani yeeee

uiks....ko jgn buat budak tu camtu ita...balik tak tido malam nanti...

erna n diana.....

apa pun...pada staff murai.com yang balik awal tu....mmm...ngaper la camtu...lepas tangan....tapi ty tak nak la komen lebih2....cuma kita ni tetamu....dan bila tetamu melihat camtu treat dari artis....n artis pun terserlah antara nak buat ke tak...ikhlas ke tak.....baik hentikan la....
pada ajieb....kalu depa tak bagi bonus 7 bulan....tinggalkan je astro tu....beyond tak beyond...hahaha....thats all.....

Thursday, August 19, 2010

Besday gurl...lina...

baru je balik dari celebrate besday gurl kita..amalina...simple dinner cum berbuka puasa..tapi agak lewat sikit sebab hujan yang melanda...but it was sweet...lebih kurang 5 orang je yang join...sebab yang lain busy hal masing2.....yang penting...we all sayang lina....
berada dilokasi Pak Li, Shah Alam....nice food....sama macam kat Bukit Tinggi Klang...but this place agak happening la...and biasa...tak leh nak surprise sebab besday gurl tau tujuan lepaking ni....and after dinner tu..terus sesi bukak present....


kusyuk baca kad besday....

amboi berhati2 lina...dulu akak pun camtu gak..tapi jam ni..idok le..bukak lipat simpan...tu je..tapi tak sekemas dulu...hahaha...silap la..patut bukak lagi satu tu dulu...huhu

antara present from me and nita....hand beg guess...bantal peluk pinky...and card...

cik mirza kita tak dapat joi...ada additional job kat Klang...so amik gambo je la..

weee....lately me rasa i love purple so much..so lari tema sikit...hope u like it dear...

tu dia bantal ucukkkk.....

and from adekku adnan and man....album gambar plus puppy...cute sgt...gurl tak lari dari doll...so..hope puppy tu tak wuf! wuf! memalam...bicing lorrr

dah dapat gading bertuah....oren dah tak mo dahhhhh..ko je sebat la itaaa...

sebab orang tu dah ada purple.....huhuhu

to my dear lina...kita tak perlu serlahkan zahir....yang penting batin...meaning.....dihati kita kenal siapa kita...dihati kita kenal perasaan kita...dihati kita tahu siapa kita....thanks for being such wonderful friend and adik to us....good luck with ur exam....
we love u dear..semoga panjang umur dah diRahmati...

Saturday, August 14, 2010

Tinjauan lokasi Aidilfitri....

Mengalahkan YB pulak hari tu...sesungguhnya satu perjalanan yang penuh dengan pelbagai ceritera...tapi seronok dan usaha itu berbaloi.....program yang pada awalnya disertai seramai 5 orang..akhirnya jadi 7....lagi ramai lagi bestttt....dan hakikat itu benar.....memang enjoy sangat..dan terima kasih sebab ada insan sudi memandu...since ty tak berapa larat nak drive....
pelbagai insiden berlaku...kelakar kalu diingatkan kembali...it was fun...memorable....citer shima dengan tebu n buluh, citer chapeq dengan kerusi rotan makcik, citer sesat, citer itu citer ini....wah kalu di citer...tak terciter....huhu....apa pun tujuan kami adalah khusus tinjauan tapak lokasi program Aidilfitri DFC...simple, desa, keliling sawah ye....itu yang mahal sangat....to be truth..ty dah lama teringin nak jejak batas sawah...tapi u ols...takut jatuh....view yang tak hinggat tu....
to megat...thanks dear...u mmg cekap amik gambar....muka yang berkilat pun jadi cam ala2 comel gitu...background pun....Subhanallah.....CiptaanNya.....lasyat sangat....

Keindahan sebenar....sehening lautan..kupandang...setenang hati ku lihat....

aksi kami setelah bersembang santai dengan bibik Fetty....kami rasa terharu...mereka sangat sporting...this time..biarpun kami inginkan kesederhanaan...tapi biarlah kekal diingatan....

kami happy...senang hati...biar berat bahu menggalas....kami puas....tunggu!!!

kisah ini jadikan semangat...kepayahan ini kami teraju...keikhlasan kerana keyakinan....lantaran visi yang perlu dicapai...misi dijalankan untuk merealisasikan...kerjasama...keterbukaan....gandingan tangan...u all are the one and the best....

kepada definites....fans....kalian umpama semangat kami....sokongan mu kekuatan kami...doamu ketekuhan kami....sama2 kita membantu...beramal...bergembira...bersama....dan kemunculan Dafi dalam peneraju DFC bersama penggerak....kita laungkan...."Dare to be Different"....
InsyaAllah

Friday, August 13, 2010

Perancangan....

As salam....singgah kali ini waty paparkan kisah perjalanan serba sedikit perancangan DFC untuk program terbaru 2010....pasti dah tau aktiviti ini bertitik tolak dari perayaan yang bakal diraikan oleh seluruh umat Islam di dunia....
bermula dengan suka....kita rasai bahawa biarlah 'yang berat sama dipikul, yang ringan sama di jinjing'....maka terbitlah satu program yang agak berbeza dari tahun sebelumnya...[pada persepsi ty rasanya...]....lantaran itu ty harap agar perancangan ini akan dapat dijayakan dengan baik....dan kerjasama dari ahli sangat baik kerana keyakinan bahawa amalan itu ikhlas dan sesungguhnya kerana Allah Taala....ty bawakkan kalian pada sessi terakhir mesyuarat yang berlaku baru2 ini di Restoran Tupai-tupai yang dihadiri oleh Boss dan Manager untuk melihat isu terkini program tersebut.

pada sesi kali ni kalu u ols tgk gambar2 yang senget..candid tu lebih kepada jurugambar tak bertauliah cik nita la ye...biarpun larangan keras di beri oleh Boss bahawa gambarnya dilarang...tapi bembam ni sah degil...tapi bagi menghormati Boss...we all try to post gambar yang sgt tertutup tanpa wajahmu...huhu...

sessi makan berlangsung....ada yang sesat bagat....mahupun waty dengan rasa rendah diri mohon maaf sebab lokasi yang sepatutnya jadi P & C...tak sangka open....walhal dah pesan kat cik asst.manager to block our location with partition tapi nampaknya still open...sah sebab sebut DFC...mesti depa nak tgk wajah kesayangan hamba...kalu tak takkan masa nak bayar tu...depa dok tanya ty...'mana dafi kak?'....uiks....cayo lah dafi...depa tak perasan hang kat situ....

ni aksi new media kita....dari mula sampai habis...sengih sokmo...and that is not my thumbs up....betulkan rambut...tumpuan terganggu...hahaha....perbincangan tidak setenang sebab hiruk pikuk....rupanya malam sabtu...ramaila plak yang mengidam steamboat....tu yang bising ke alah....sib baik la penyabar semua nya...memang rasa bersalah benor....
ok..untuk dafinites and fans Dafi...inilah single terbaru yang akan dihadiahkan kepada mereka yang menyertai kuiz....untuk mengetahui kuiz tersebut....layari www.dafi-fc.com.... lakukan sebagaimana arahan yang tertulis..simple je yobbb.....as for me..kalu dibenarkan oleh Boss...lama dah isi....so..dont wait any longer....copeeekkkkk....pemenang hanya menang CD jer...gadis yang pegang tu kalu nak amik pun leh gak...available lagi.....LOL..

bagai nak rak bercerita tu...waty pun tak ingat bab apa...tapi amati gambar tersebut...nampak Boss tak?....he's very busy signing my poskad....request tu...dari peminat....huhu...

biasak..dah selesai makan...perut kenyang....Boss dah balik...sesi bergambor..but this time kureng sikit gambor nyer...kelam kabut n i'm rushing to send my dearest fren back home...al maklumlah dah malam kan.....apa pun layannnn....picca kat atas...gambar megatku and nitaku....

yang ini pulak...chapeqku and nitaku....mcm adik beradik pun ya...takpa...tinggi betul chapeq ni...dah la comel...pendiam...sekali senyum..adooii cair hati....nak marah mesti tak jadi...

haa..layan ray...layan si temah tu...tag team ni kalu tak kenal erti tido...tak habis2...

new comer....lebih kepada pengikut je ni..biar kenal sikit dunia gila2 ni...hahaha..mizaku and ray...hehehe....adooiiii....so..welcome miza to our world...lihat yang indah2 je...yang pahit2 tu ketepikan....

tak ketinggalan...mr.VP...a.k.a...syukku and mirzaku....iskh...sah tak leh guna cameraman tinggi...nampak kemetot masing2....uik?...motiffff?....[syuk?..panas lagi ke]

ini gambar saja cari penyakit...tapi ye la kan...kadang2 tak disangka...benda2 mcm ni leh jadi bahan lawak....abanggggg rayyyyy......kwang! kwang! kwang!....gurau je tun....tapi ray kena denda kak amy and tag team dulu...depa start....i layannnn jeee...penyeri...huhuhu

BEST among the best....megatku....kesian ko dik...ke dalam longkang pi nyer....gara2 nakkan signboard tupai-tupai....tapi megat...hasil yang sangat baik...u are so marvoooo....and love ur smile...patut iklan colgate tu amik u jadi actornya...baru kena dan sesuaiii....nanti ku rekemenkan....

ni hasil kelongkangan.....cantik kan...semua cantteeeeekkkkk....thanks megat...u're the best...

kesimpulan dari mesyuarat ini adalah bagi memastikan aktiviti Ramadhan dan Syawal yang bakal berlangsung tidak lama lagi....in the mean time.....boleh layari laman web DFC untuk keterangan lanjut....jadikan ini satu permulaan jika belum ada yang memulakannya...dan jangan berhenti kira kamu pernah melaluinya....

biarlah senyuman seperti megat...akan disusuli oleh mereka yang kurang bernasib baik...raikan raya kita bersama mereka...agar ada cahaya Aidilfitri bersinar di rantaian jendela.....InsyaAllah...

Monday, August 9, 2010

NDTS Coach, CIAST Shah Alam...

lama dah tak upload apa2 cerita kat blog ty...memang kerja melambak sangat...pack giler...tak cukup tangan..anyway...besok ty nak ke Kelantan...and today try my best to post some entry for my dearest reader...nothing much coz mostly is about my rutin lorr...and this is wat happen to me last week dimana waty tak sempat nak update my blog coz i had training kat CIAST, Shah Alam.
so and so...nothing much to be told...kursus ni hanya menerapkan nilai2 ketrampilan seorang coach di industri..and as for my area for training provider and future plan to open my own textiles industries..this is my big opportunity to grap...as the training FOC....government sponsored....gitu...
citer panjang2 pun tak best...apa kata u ols layan gambar ni....ini adalah antara sesi group assignment yang diberi oleh fasilitator...of coz la picca tu me yang amik...tats why my picca xde......weeeeeeee....

group presentation by murali (kumpulan white)


presenting topic for : lecture

group presentation by azmin




Demonstration...facial yekk


group presentation by aziq (kumpulan sunflower)


group presentation from red warrior

group presentation by blue winner

itulah kumpulan yang ada...5 semuanya...ada dari pelbagai bidang, negeri dan satu malaysia yekkk...it was fun..educational..and look forward to continue this program....hope this can make something different to my company...yippyyy