Pages

Friday, July 30, 2010

Sedari akannya....

salam....uik..ada sarang lelabah lorr...huhu...bila musim sibuk...maka tiada istilah blog...namun sib baik kat facebook sempat menenyeh apa yang patut....so this time waty amik masa untuk load citer sebab tak tau nak tulis apa....al kisah...the latest pun pasal my besday....bila yekkk....udoh lepas dah....25/7.....yang ke?....jari tangan campur jari kaki campur sekali kali jari tangan dan campur dua...ha...dapat dah kan jawapan....
wat is the best part on my besday kali ni....of coz rutin harian ty when my family having dinner day before my besday...sebab on sunday my brother nak balik Miri....maka terawal la pulakkan....it was nice...bila lagi nak dok semeja dengan family semua....


Last nite i'm having dinner with my sister and friend....sesaja je gather reramai since dah lama tak jumpa...especially my ex staff aka my dear sister amalina...she's a student..belajar kat Poli Shah Alam...and see how she treat me on my besday....with a nice frame together with my photo, parker pen...and polo watch...

aiyohhh....berabis lina....but i really appreciate it dear....sangat2...and thanks....menitik gak airmata masa bukak hadiah ni especially kat frame gambar tu...even gambar sendiri but ty teringat saat kita semua bersama....nice if we can back together kan....

nothing much nak citer sebab memang penuh dengan kebusyan....huhu...but for those yang wish me...posting kat facebook and web DFC....thanks...kalian dihatiku....Kita sama-sama doakan yang terbaik buat diri masing2....InsyaAllah...

Thursday, July 22, 2010

Ceriakan pagimu...


Citer 1
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri: Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri: Buku bank abanglah..


Citer 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. Seorang budak pun membuka pintu
.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua.. Adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : Nanti jap. Saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????


Citer 3

Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada jalan pulang terserempak dengan kawanya yang ingin menumpang, lalu ditumpangkan kawanya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawanya itu,

Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????


Citer 4

Seorang posmen yang datang menghantar surat ..

' Assalamualaikum '
' Walaikumsalam '
' Ni rumah encik Sameon ye?
' Ya saya'
' Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni '
' Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?'


Citer 5
Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.

Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk.... .... Benci ..........


Citer 6

3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti.
Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!


Citer 7

Orang Asli Dan Polis

orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan!
polis : fasal apa tu?
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala


Citer 8

Seorang lelaki pergi ke klinik mata
. Setelah matanya diperiksa, dia bertanya: ' Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang l ain ?' 'Dah tentu, ' jawab doktor. 'Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca,' kata lelaki itu dengan riang.

Citer 9

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati Amin.

Shan : Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...


Citer 10

Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat ..
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.
'Atok buat apa tu?'.
'Atok bagi surat kat kawan atok,cu!' jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, 'Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu ?'


Citer 11

Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.

Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...

Monday, July 19, 2010

Sepetang bersama kengkawan....

Hey u ols...thanks coz sudi bertandang di layar blog ty nie...biarpun kadang2 mcm sampah sarap gak intipatinya namun itulah aku...neways...posting kali nie berkisar aktiviti sampingan ty sepanjang tahun ini..InsyaAllah....apa pun terima kasih bebanyak pada adindaku megat yang sudi mengemail gambar2 ni...tegar beliau mengambil gambar bagi mengisi detik ini....muaahhh
muka mcm keletihan ke?...atau stress?...atau tension?...atau?...hehehe..pastinya kelegaan sebab perbincangan yang ala suam2 kuku telah berakhir...tinggal episod mengerjakan apa yang harus dikerjakan....look very simple tapi hakikatnya...tak semudah beb....pengalaman 3 tahun dulu semasa di bawah Dato' Z dapat ty rasai semalam...terbayang...apakah aku mampu?....yang pasti dengan adanya teman2...keyakinan itu bersinar sedikit demi sedikit....

wah...cantik betul lilo...nak puji tak sempat sebab cik lilo kelewatan tiba...but u look very pretty dear...guess wat...soon kita akan sama kot nanti....InsyaAllah....apa pun possing ty bukan sesaja nak buat scandal yekk..ingatkan diriku yang besor ni tak muat camera...rupanya luas lagi...eee....ni kalu tag team nampak...haru di buatnya...

tun amy lewat tiba..terlepas bergambar dengan menu hidangan petang tu..kalu tak..maunya bersimpang sior makanan lalu depan mata gara2 nak amik gambar.....tun ray dah bersandor sebab kenyang atau tak larat nak pikir new project....cik lilo senyum tenang jerk...adoiii..kalaulah ty leh jadi setenang dirinya....and for me...katanya datang dengan motor....haaa..nak tau kenapa ada jaket tu megat!!!....terlupa bawak sweater....yang ada jaket tu...sejuk2 ni akan mengakibatkan kakakmu ini akan kelesuan dek sakit tulang...uikksss...

gambar ni waty sendiri tak sure motif...tapi yup i know it must be something yang best kot..coz kak amy begitu ceria...this time semua dah kembali tenang...kehangatan dah kembali kurang...hehehe....

photographer kita mmg semangat bergambor....and ty sejak join the team..kalu meeting memang kurang bawak cammy...nanti tak leh bagi tumpuan...takut kena ketok kepala [itu yang betul tu].....apa pun i love this team...biarpun ty tau dalam hati masing2 ada keraguan dari faktor kemampuan...please fren...things that i've been facing before is much worst and give huge impact to me...even until today i was afraid of dealing this matter....but i know...having friends like u ols...i never feel like a stranger.....

mcm tun ray cakap...jangan sangka D tak alert apa kita lakukan...and for us...we are doing this coz we belief in him and ourself....i never feel regret of anything..it just...losing all of u is the sadness thing happen in my life...so ty harap ianya tak akan pernah berlaku lagi...

and for D....apa pun terjadi...ketulusanmu dalam pengertian...itu adalah terbaik yang berlaku...tak penting siapa pun kita...we are together..and this is wat i've seen in you....being among dafinites make me happy....

sebelum pulang....group picture and thanks to master of program a.k.a VP...coz memilih Pancakes D'Curve....new place for me...bukan sebab tak penah gi De Curve..tapi mmg tak berapa suka tempat yang susah nak cari parking...traffic...tapi akhirnya sampai gak....
salam ceria buat semua..love u all...very much

Wishing u happy 4ever...

Siti Maszaliza Mokhtar [20 Julai 1977]

Sepanjang 9 tahun kami berkawan...jelas ada suka dan duka..namun itu bukan satu perkara yang harus dipersoalkan...ternyata silaturrahim itu terus bersatu dalam kadar apa sekali apa pun...by thinking the time goes by....i do hope that all the memories still in our memories...ty tak lupa saat kat campus dulu....how we all hang around...joy the fun during young time....hehehe..but still...la ni pun muda lagi...ahak ahak ahak...

Today is ur birthday sis...i wish that we can meet to celebrate our besday together like we used to do it before....jimat koss!!!....hahaha...apa pun...ty doakan semoga kak mas sihat dan gembira selalu dalam mengharungi kehidupan ini....berjaya dalam kehidupan dan bertemu dengan seseorang yang di impikan....

call me yee...

Friday, July 16, 2010

Always in my heart...

Ajieb "semoga berjaya dalam kerjayamu dik...lama rasanya tak jumpa....semoga dihari berbahagia dan penuh bermakna ini..dirimu sihat dan ceria selalu hendaknya...semoga panjang umur jieb...

qis...takde yang lebih bermakna dari melihat sahabatku dalam kegembiraan...dan semoga kau dipanjangkan umur, sihat dan terus bahagia....lalui hari2 mendatang dengan melihat dibelakang sebagai panduan qis...aku doakan terbaik buatmu....

kepada kedua sahabatku....kalian sentiasa di hati biarpun kita jarang bertemu...tidak bermakna aku tidak mengingati hari bermakna ini....terima kasih kerana kita tetap bersama...dan semoga kekal selamanya....selamat hari lahir.....15 julai 2010....

Thursday, July 15, 2010

"....please...dont make me choose..."

baru je balik menonton part 3 twilight....mungkin agak lewat nak load posting about this movie...anyway ty tak ada banyak nak komen tapi agak teruja menonton filem ini...satu perubahan...satu kejutan...satu kesempurnaan....cinta tiga segi...if i was bella....susah nak buat pilihan...

anyway...ty puas hati dengan jalan cerita sebab kita tak boleh nak menilai sesebuah filem jika ianya berasaskan kesinambungan dari filem 1-3...tetapi kalu nak lihat dari aspek pembikinan...grafik...sound sistem....yup...improve....cuma bab2 kejiwangan tu agak ehem...ehem....hehehe....lebih banyak berbanding sebelum ini.....

so far...i'm happy with it..can't wait 'HARRY PORTER'.....soon...but still......my edward, love u dear...wah!!...

Santai di warong william

Yesterday...lepas je balik dari Kuala Selangor...singgah bertandang di Kelana Jaya....gara2 mengisik peruk yang sebenarnya tak la lapar mana..cuma sebab kebetulan me and my fren together rasa mcm nak gi je kat warong william ni....agak femes gak tempat ni biarpun suasananya tak la secanggih hotel 5 star...yang penting...makanannya....ni kalu pi sorang memang membazir sebab hidangannya yang amattttt.....besar gilo....ty pun tak mampu nak telan beb....

so u ols leh tengok menu board ni..ya ampunn...ty pun tak tau nak mencekik apa...menunya pelik...mcm western food je semua...apa pun tak cuba tak tau kan...so kita minta si pakar yang order je lah..


gelas ni nampak je kecik...tapi besar yang amat....ribena longan....mau kejang perut minum setempayan air ni...tapi sedap yee...

ty order mango laici je...kecik...ni pun bercinta nak ku habiskan....eee...sojokkkk...

hidangan ni leh makan 3 orang....nasi goreng ketam jerk..nampak sempoi kan...tapi banyak beb....rasapun sodapppp....

yang nak tumpah semacam ni....meatball lasagna....ty rasa sikit je..sebab nengok pun rasa cam terkeluar balik....rasanya..boleh tahan...mcm makan kat pizza hut gak...cuma dalam kuantiti yang berlebih2....

it's a very good experience actually....harga mcm hotel....biarpun lokasi simple...tapi puashati la...ramai jugak yang bertandang...so sapa nak gi....leh la mampir ke sana.....pesanan ty..kalu tak reti nak order apa...tengok je meja sebelah...rasa mcm terliur tu...ha order la benda yang sama.....hehehe....key

Wednesday, July 14, 2010

Kebenaran hari esok

Tepat jam 2 pagi...terbit rasa untuk mengisi ruang ini dengan luahan yang sukar dimengertikan....sepi.....sunyi...tika ini...tak mustahil...akan mengalirnya airmata ini....pernah terdetik di hati....bila ada suara berbisik...ARRGGGHHHH waty...lupakan segala pahit itu...lihatlah esok matahari akan terus terpancar jika ada izinNya....lemparkan pahit itu jauh2 dan mulakan langkahmu dengan nafas baru untuk dunia baru.....

mmm....senyuman sumbing yang dapat ty layarkan bila mendengar bisikan itu....dapatkah ty melaluinya jika hati berat untuk meninggalkan kenangan lama....tidak puas dengan apa yang terjadi....tidak betah melihat semua itu hanya berlalu sepi tanpa usaha sekalian akhir....Ya Allah...dimana kekuatan ku selama ini....
aku harus kuat...harus tabah....biar pedih, pahit, letih, lesu, sakit....gagahi langkah ini dengan melihat hari esok apakah ada sinar buatku....
Nota:
[entah kenapa pagi ni ty rindu dengan arwah nenek....Allahyarhamah Hajah Napsiah Hj.Shukor.....perginya tatkala perjuangan ku dimedan ilmu....perginya membawa kekuatan ku....perginya tanpa sebaris pesan buatku....perginya tanpa ku mampu mendakapnya...perginya membawa semangatku.....aku perlukan dia kerna aku rapuh....Ya Allah...moga Kau tempatkan insan tersayang bersama orang2 yang terpilih...amin]

Monday, July 12, 2010

Football?..Soccer?...Bola Sepak?...

wei wei wei....kalu kita tengok topik tu...semua tu sama je kan...hahaha...actually i'm not that fanatic...tapi tah kenapa 2010 membuatkan ty di pengaruh dengan bola sepak....and of coz sejak dulu ty minat MU...tak kira la orang nak kata apa pun....and for world cup..i'm a bit fan to Brazil...tapi kekecewaan pada game baru2 ni...menghampehkan segalanya...anyway this morning ty sempat menonton final WC 2010 between Belanda and Spain...mmmm....first and 2nd half...bosan.....hampir2 nak tido dah...maklumlah nengok sorang2 kat dalam bilik...wat da' ya expect...nak menjerit dah sah2 ty sorang je yang nengok bola...hehehe...

perrrgghhh...bayangkan ni bendera Selangor....huhuhu.....crazy fan mesti sanggup berselimutkan bendera spain malam ni....sebab kemenangan yang dinantikan....

Andres Iniesta...u're my new hero man....

jom kita baca laporan yang dicopy paste dari FIFA.com khas buat semua....cayookkkk....

Champions of Europe and now champions of the world, Spain captured football's Holy Grail for the first time with a 1-0 victory over the Netherlands thanks to Andres Iniesta's 116th-minute strike at Soccer City.

The solitary goal came with penalties looming as substitute Cesc Fabregas played in Iniesta and the little midfielder drove emphatically across Maarten Stekelenburg and into the far corner. With this victory – their fourth successive single-goal win in South Africa – Spain became the eighth name on the FIFA World Cup™ Trophy and also the first European team to have triumphed on a different continent. For the Netherlands, who lost defender John Heitinga to a red card in extra time, there is only the heartache of another tale of what might have been after they completed a hat-trick of Final losses.

This was a match preceded by much talk of two like-minded footballing cultures, of the influence of Dutchmen like Johan Cruyff and Rinus Michels, of 'tiki taka' and Total Football. In many ways, as the first 116 minutes showed, it was also a case of the irresistible force versus the immovable object. The Dutch had won 14 straight games to get to the Final, in qualifying and the tournament proper, and Spain 15 out of 16, their only slip the defeat by Switzerland in their first game here in South Africa.

It was the Spanish found their stride first, living up to their pre-game billing as favourites. Vicente del Bosque's side dominated possession and created the early chances. With the Dutch penned inside their half, goalkeeper Stekelenburg had to make a save after five minutes, diving low to stop a Sergio Ramos header from Xavi's free-kick from the right. Gerard Pique looked poised to follow up only to be denied by a combination of Joris Mathijsen and Dirk Kuyt.

Ramos came again in the tenth minute, beating Kuyt on the right and driving in a low centre that Heitinga deflected behind. From the corner came another scare for the Netherlands. Xavi played the ball back to Xabi Alonso whose cross went beyond the far post to David Villa but the in-form No7 sliced his volley into the side-netting. After those near things, however, both defences got on top with none of the flair players on either side able to take a grip on proceedings. Instead the yellow-card count began to rise with Nigel de Jong becoming the fifth player in Howard Webb's notebook by the time the half-hour mark arrived.

With the orange sections of the 84,490 Soccer City crowd finding their voice, Bert van Marwijk's men almost gave them something to sing about from a corner in the 37th minute. Robben rolled the ball to Mark van Bommel on the edge of the box and although he failed to make a clean connection he unwittingly diverted the ball on to the unmarked Mathijsen but the defender missed his kick. As half-time approached, Iker Casillas had barely had a save to make but entering stoppage time, he had to be alert to deny Robben at his near post as a spell of Dutch pressure ended with the winger spearing in a low shot from the corner of the box.

Puyol, Spain's semi-final matchwinner, showed his aerial threat once more minutes after the restart when he rose above Heitinga and headed to the far post but Joan Capdevila failed to make contact. The game was gradually opening up and the Dutch spurned a golden opportunity in the 62nd minute when Wesley Sneijder sent Robben running clear. Casillas came to Spain's rescue, deflecting the shot behind with his right foot when falling the wrong way.

Spain coach Del Bosque had already sent on Jesus Navas for Pedro on the hour and the winger helped pick a hole in the Dutch defence in the 70th minute. Xavi sent him flying down the right into the box and when Heitinga failed to deal with Navas's low cross, the ball fell to Villa who looked odds-on to score only to see his effort deflected behind. Ramos was equally profligate after 78 minutes when he headed over a Xavi centre when unmarked, after Villa had forced another corner.

Spain were looking the more likely winners and it took Sneijder of all people to foil Iniesta with a smart tackle after his jinking run into the box. Yet Robben's pace was a persistent threat and the Oranje No11 almost embarrassed Puyol in the 82nd minute, speeding clear of the Spain defender when second-favourite to reach a through-ball. Resisting Pique's attempt to tackle too, he was foiled only by Casillas, the captain saving at Robben's feet as the Dutchman tried to round him.

Extra time began with opportunities for Spain. Xavi failed to connect when well positioned and when the ball ran to Villa, his shot went wide off an orange shirt. Substitute Fabregas then broke clear on to Iniesta's through-ball but was foiled by Stekelenburg. Mathijsen headed wide from a corner but like waves, Spanish attacks kept rolling on to the Netherlands back line and Navas was close with a shot deflected into the side-netting.

Fernando Torres replaced Villa midway through the extra period and Spain gained a man advantage four minutes later with Heitinga's dismissal for pulling back Iniesta on the edge of the box, the offence earning him a second yellow. Iniesta would not be denied, however, and his fine late strike put Spain into the history books and left a Dutch dream shattered.[reported by FIFA.com]

APA PENDAPAT KALIAN KALU KITA DERA DAFI MAIN BOLA.....ANTARA LOL ENTERTAINMENT AND KRU.....AMACAM!!!!.....DAFI?...LARAT TAK DIK OIII....

Wednesday, July 7, 2010

Physiotherapy session...

Exercise for back pain......which i've been doing for the pass 2 years....pernah berhenti setahun sebab tak larat nak ulang alik ke Hospital ni semata-mata nak jalani physio....the only way to help me dealing with the core problems of the pain in the back....
actually after one year ty menjalani physio ni...tak banyak perubahan....ya la..it just to help u to overcome the pain je...nak menyembuhkan...mustahil....the main reason ty kembali melakukan physio just becoz of having bed ridden for days and can make me feel like crying especially during nite time....
in my cases...i'm having a lower back pain which is from lung level and below....so imagine kalu datang sakitnya..."Allah Maha Mengetahui".....the reason for the same is that part gets the most strain during wrong sitting and exercising postures.

as ty arrive kat hospital putrajaya...then register...kena la charge sikit..maklumlah..ty kan private....unless staff gomen...free kot....xpelah..tak mahal mana pun....and pas tu terus proceed ke Unit Rehab....wait for a few minute...then nurse panggil....apa lagi...masa untuk tidoooo....hehehe...di section yang dipanggil Elektroterapi ini menyediakan khidmat physioelektron...camner yek?...jom kita lihat....

ni timer....so every 20-30 minutes for each process....and first process is by applying hot pack so blood circulation will be moving up to that area before applying for electric therapy....


ha..tu yang terhampar kat belakang ty tu...is hot pack...mula2 suam-suam kuku..dah 20 minit...hamik kau rasa kebas belakang tu...tu yang sempat tido....kaki mmg tak hingat lenguhnya....

[sorry gambar kurang sesuai]...so ini adalah electric therapy yang diletakkan ditempat yang kita selalu rasa sakit...and it takes another 20-30 minutes...masa tu dapat rasa magnetic pulse kat belakang kita....ikut sedap kita la nak kuat ke nak perlahan ke...tapi mcm kena electrik la...hehehe..sib baik AKU WANITA CURRENT....hahaha....

so those who having this kind of problem...must make sure that to keep the back straight and avoid picking up heavy weights and making sudden movements. Jerking and running should be avoided if u are suffering from back pain....
apa pun...nak avoid of doing that..dah rasa mcm orang tak berguna pun ya jugak...so..sometimes i have to disobey rules and regulations...tu yang terpaksa hamburkan mulut dengan ubat2...dan esoknya...tgklah kesan kemamaian ubat itu terhadap diri ini...hehehe....as me sharing this information...ty nasihatkan khususnya pada remaja yang amat rajin bekerja...berhati2...kesannya bukan secara tiba2 tetapi menyusul tatkala usia meningkat senja...gitu kan....keyyy...all the best..

Ku Tak Bisa

Benarkah itu cinta
Cinta yang ku cari
Jika benarlah ia ku bersyukur
Saat ku bersamamu
Sungguh ku hargai
Kau penawar segala buat ku
Sungguh ku tak menyangka
Ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu

Chorus
Ku tak bisa
Melupakan kisah cinta kau dan aku
Ku tak bisa
Menyayangi selain dirimu
Ku tak bisa
Menghadapi hari mendatang tanpamu
Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataanya

Ku tabahkan hati ini
Ku mohon padaMu
Berikan ku kekuatan mengharunginya
Ini semua terjadi takdir yang menentukan
Ku kuatkan semangat
Untuk meneruskan

Sungguh ku tak menyangka ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu

Ulang Chorus

Aku redha apa yang berlaku
Berikan ku petunjuk
Agar ku sejahtera

Ulang Chorus

Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataannya

Ku tak bisa
Melupakan kisah cinta kau dan aku
Ku tak bisa
Menyayangi selain dirimu
Ku tak bisa
Menghadapi hari mendatang tanpamu
Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataannya
Ku tak bisa

Tuesday, July 6, 2010

Wall Concert...tiada yang dijangka..

ni tiket ye...bukan banner....oppss..sapa yek yang no.1 tu...of coz la mr.dafi...hehehe...ex-duta cornetto....and last saturday ty and erna gi concert wall di top roof BB plaza....ya ampunss...berat giler nak gi situ...memang ty tak suka area BB ni...traffic mcm tin sardin....nak tak nak...suka dan rela....demi mu D.....hehehe....ku gagah jua....haaa...hamikkkk kau...sib baik lewat...start pun agak lebih kurang kol 8:30pm...tapi the venue is good..perfect for this kind of event....senang...park je keta...dah nampak pentas....and tak susah nak cari my frens...semua dah gather kat parking lot...sebab apa yekkk...sebab semuanya in red....hehehe

inilah kami...sebenarnya kan waty rasa macam tak sangka sebegini ramai sokongan fans Dafi....termasuk la i kannnn.....tapi tak tau napa tat nite rasa mcm tak puas lorr...gambar pun tak boleh nak amik. biarpun guna camera tak secanggih chapeq....ty masih tenggelam dengan crowd yang happening tu....hehehe....maklumlah...cik temah tak sempat nak belajar guna camera...beli pun sebab suka bentuk...janji leh snap...hahaha....gitu statement..

[pic by kicuk]...ha gambar tak hinggat ni di amik secara candid by kicuk...posting kat fay bee...iskh...aku ke tu?....konon busy la sangat kan....hahaha...apa pun team tak complete sebab lagi dua bodyguard tak leh join....nak wat camner..last minit decision..

[pic by kicuk]....tu sebenarnya tengah discuss pasal apa ye...camera kot..tah la...tak ingat dah...tapi yang pasti napa abang syuk pakai biru?...hehehe....gurau je yee...

and masa ni we all actually nak snap gadget yang leonard buat...nice tau...cuma comel kot..Dafi tak nampak...tapi we all tau....kami yang paling prepare for the support...gitu yee...

masa ni crowd dah kurang...so waty berkesempatan amik gambar team DFC yang masih melepek kat situ....sabar menanti sambil melihat persembahan Bunkface....ty yang pada awalnyer tak suka pun...tetiba leh tertarik dengan concept bunkface...not bad la sebenarnya...

say haiii...tu dia dafinites...tekun beb...

mummy president siap thumbs up lagi....yes...the concert was fun...biarpun crowd makin kurang...tapi masih ada yang setia....mana nak dapat concert atas bangunan mcm ni...makan ice cream dapat tiket....haaa....ni la masa nak buang weng otak yang serabut tu....

apa pun...waty terpaksa balik awal sebab erna nak packing barang...dah mula start belajar....no cuti2 and fun time....so dengan kakak2 nyer kena balik awal...tapi sempat jugak diperkenakan oleh kak amy and kak nani....

p/s:...bukan xnak simpan....dah save sebakul dah dari fay bee...hahaha....HELLO....ni blog oke...propa gitu....gurau je...

and lupa nak gtau...on that nite pun ty jumpa ajieb...lama dah ketemu....masih macam tu...and still ajieb tak usah la merendahkan diri mu yang tinggi tu....ke mana pun...u dah masuk dalam kategori selebriti dik oii....hehehe....and nanti kalu ada kesempatan...we met again...miss u la...

to all dafinites....muaaahhhhh kat korang....best giler....and Dafi....double muahhhhh....coz ur performances was great....i loikeeee

Monday, July 5, 2010

Bila Bunga itu Disunting....

sudah menjadi lumrah didunia ini....diciptakanNya sekalian alam dengan pasangan masing2....begitu jua manusia....dari Adam dan Hawa....lahirlah manusia.....dan disitu wujudnya kehidupan yang menjadi cerita pada setiap peristiwa dan kejadian....en3 ty kali ini adalah untuk berkongsi saat manis yang dilalui oleh teman rapat yang akan bergelar isteri..InsyaAllah...kita doakan yang terbaik untuk kawan kita ni....Jom...apakah yang terjadi 'bila bunga itu disunting'...

OMG!!!...inilah reaksi mereka bila adanya camera....walhal tujuan camera ni nak merakamkan saat manis si dara apabila tiba masanya dirisik oleh bakal mertua....wah2...semua melahirkan wajah yang ceria...dah si dia berdebar menantikan rombongan yang tak kunjung tiba....

dalam pada penantian yang dikesahkan satu penyeksaan....sempat lagi kami bergambar...kenangan gitu....so...siapakah gadis yang gamaknya disunting tu yee....of coz not me la kan...kalu tak apa ke hal nak post dalam blog ni beb...hehehe....let me introduce to u ols...insan2 dalam picture ni...
[left: me,erna,farah,sheila,ita,mirza]

hehehe..ni lah pasangan kenalan lama...kami umpama sebuah keluarga....mmm..kira mak and ayah adalah wakil dari pihak perempuan gitu...sebab bakal calon menantu tu dari N9...so kamilah yang diwakilkan oleh keluarga pihak perempuan untuk bersemuka dengan rombongan pihak lelaki....hehehe...baru leh sembang..sebab pihak perempuan berasal dari Kelantan...takut nanti kecek lain jawab lain....hehehe

semasa kedua pihak berbincang..ty takleh join sekali...rasa mcm tak berapa nak sesuailah kan...maklumlah...tuan punya diri pun tak tentu hala lagi....so selepas selesai semua...tetamu dijemput lah untuk menjamu selera....hehehe...tapi tuan punya badan tu...masih malu2 yang amat...adoiii..camno ni nak jadi menantu...hehehe...teruna malu...gadis tersipu...wah!..aku yang over plak...

bapak2 pun tak kurang jugak..sembang bukan main lagi...tah apa butir bicara tu...hamba pun tak tau lah...tugas ku sekadar amik gamar...sebagai kenangan jerkk...

Motip???....ni nak bagitau..cik senah nak makan dah...penat jadi camerawoman...time to eat....majlis dah selesai...simple tapi of coz...memberi kenangan terindah buat si dara....okey..readers...makan dulu yekk...!!!

uiks...banyak nyer...ty makan bihun and kek je...sebab mmg selera xde.....kalu perut lapar..memang ku balun semua yang ada...

cincin risik...dibawa oleh pihak lelaki...sebagai tanda si dara kini telah berpunya...belum sah sepenuhnya tapi kita doakan terbaik buat pasangan ini....kekal dalam perhubungan ini...hingga ke akhir hayat....bahagia selamanya....

bila tersarung cincin...maka hati mengiyakan...setuju dengan hubungan ini...jika restu itu mampu memberi kebahagiaan...tunggu hari untuk ditunangkan....amboi...manisnya jadi tu kan..

Senyum si dara...tergambar betapa hati teruja...pabila si teruna menunaikan janji...sehidup semati...cinta terpatri...kasih tersulam..indah dan berseri...Farah!...tahniah ya...tunggu hari ditunangkan...ikatan terpatri...dan sejarah terlakar dalam hidupmu...ini baru permulaan dalam dunia baru..alam baru..jalani dengan sebaiknya...

doa dari kami dan keluarga.....sejahtera dan bahagia...kekal dan tercapai segala yang diimpikan...InsyaAllah..