Pages

Friday, January 22, 2010

Panjatkan syukur pada mu Allah...

Hari nie rasa cam banyak sejarah yang hadir dalam hidup ty....one whole day penuh dengan meeting....and lebih kurang dekat2 nak balik...dapat good new from my best friend....AKHIRNYAAAA...............doamu dimakbulkan Allah....ty rasa happy sangat...keluar jugak airmata nie....tetiba ty tersedar bahawa SABAR tu ujian yang paling berharga yang dijanjikan Allah pada umatnya...
tak dinafikan..adakalanya ujian dariNya itu menguji manusia...keimanan, kesabaran, ketakwaan...termenung jap la ty bila memikirkannya....bukan kerana tak percaya pada rezeki dan qada'/qadar....namun hakikatnya...membuatkan waty percaya bahawa sesungguhnya...Allah kasihkan umatnya....
kepada sahabatku....dari mula kita kenal...segalanya kita berkongsi bersama....suka duka susah senang....kenangan itu sentiasa bermain di fikiran....tatkala kita meneraju kehidupan kita sendiri...berat rasa hati menerima kenyataan bahawa dirimu kini milik suamimu....dengan doa kutitip agar dia memberi kebahagian pada mu....
dan acapkali ku melihat kehidupan mu...sentiasa ada senyuman terukir di bibir ku...Alhamdulillah bahagia sahabatku ini...biarpun belum tiba rezekinya...tapi ku percaya...dengan bimbingan suamimu...dengan kehidupanmu...ku yakini..akan datang hari yang dinantikan...
kepada semua kenalan blog dan facebook ty....ty nak berkongsi pada semua...ty happy sangat hari nie...biarpun penat, letih, stress...ty happy sangat...sebab ty dapat good news....from my best friend.....ty nak kongsi perasaan ini pada semua....kita semua berdoa agar penantian yang sekian lama akhirnya lahir ke dunia ini.....doakan untuk sahabatku ini....agar hari2 yang dilalui...dengan semangat yang kuat...dengan rasa yang bahagia...
masih lagi tertanya-tanya?...inilah penantian tu....kepada pasangan yang bakal bergelar papa & mama.....tahniah ty ucapkan...pada sang isteri....berhati-hati yeee....jaga baik2 anak buah aku tu....walaupun belum lahir lagi...pada sang suami....jaga kawan ty baik2....jaga hatinya..sabar lakunya...sayangi dia....hingga ke akhirnya....

sahabatku....melihat kebahagiaanmu...bersyukur dan gembira rasanya....moga bahagia itu buat selamanya...aku sayang kau dan persahabatan ini....remember that...

Tuesday, January 19, 2010

Konklusiku..........

sebenarnya tak terfikir nak tengok citer "Adnan Sempit"...tapi bila ramai sangat teman2 yang kecoh bercerita pasal citer nie....buat hati ty nie gatal nak pi tengok jugak....al-kisah maka semalam waty terjah juga pawagam TGV BT....boleh tahan la penonton...cuma kebanyakkannya youngster.....mmm..rasa benar tuanya diri ini.
rasanya semua orang boleh mengagak cerita ini....sesuai ditonton dan mampu meninggalkan parut ketawa tatkala kaki melangkah keluar pawagam...itu tak masuk pot! pet! pot! pet!...sakan dok bercerita apa yang terjadi.
as for my...ty senang dengan movie yang sebegini...kalau selalu dok terjah movie hantu...aksi...bila sekali sekala ada movie berbentuk humor....memang sesuai sangat dengan diri ty yang tengah tension bebenornya nie... pada sesiapa yang belum tengok...rasanya ini peluang untuk kalian melihat muka lama berwajah baru yang mencuit hati...tahniah....


Kebisuan yang melanda sejak akhir2 nie...ternyata memberi kesan pada ty...tah kenapa berat rasa jari nie nak mencoret dalam blog...bukan bosan..bukan lupus idea..tapi ty tak tenang.....kalau nak berbicara soal kerja...sampai bertahun tak habis...ada kaitan juga...dan ty sendiri tak tau mcm mana nak kembalikan keceriaan ini...

By march 12, ty akan berhenti di Klang....dan mula tumpukan perhatian untuk syarikat ty sendiri....i'm moving one step forward in mylife dan ty harap ty berkemampuan melakukannya. In the mean time...ty agak sibuk melatih my new staff yang menggantikan lina and farid yang dah berhenti....
well start back from the beginning....Alhamdulillah...semuanya cepat dan tangkas...mudah la sikit kerja ty...sekurangnya beban yang ada tu agak berkurangan hari demi hari...
sejak dua menjak nie...tetiba rasa rindu menular dalam diri...entah pada siapa rindu ini hendak di tujukan pun ty tak tau....kerana ianya hadir tanpa disedari....anyway...i miss everything in mylife.....

Wednesday, January 13, 2010

Awal 2010

kembali ke layar blog....apa citer kali nie?....ada atau tidak?

tapi mesti u ols dah leh agak memang xde story yang nak dikesahkan kali nie. lepas je balik dari Bandung, lepas je selesai audit ISO, lepas je cuti tahun baru....ingat nak rehat sikit...tapi makin bertambah tekanan.....

awal tahun waty dah mula outstation...first destination Melaka (kampungku)....lepas tu straight to Pasir Puteh, Kelantan.....kemudian terjah semula kat opis klang...serabut betul keadaan....maklumlah...ada dua staff baru....kesian depa tunggang langgang kerja...tapi baguih sebab semangat kental tu ada...

yang paling meninggalkan kesan....ada citer tak sodap kat ofis....kerna satu masalah yang dibuat oleh orang lain....kredibiliti aku dipertikaikan...oke..takpa...dah letih aku buat keje2 kebajikan tanpa memikirkan keupayaan aku sendiri...sebab nak TOLONG punya pasal...so tahun 2010 ni...aku nekad nak menamatkan perkhidmatan aku kat Klang tu...

lebih baik aku tumpukan perhatian dengan syarikat keluarga aku...lebih BERBALOI...sekurangnya ada masa untuk diri aku dan parent.....

okies rasanya nanti ty update lagi kat semua ok...buat masa nie nak tenangkan jiwa....nak tumpukan kerja....pada kengkawan..jangan segan silu nak menelepon...ku masih setia menyambut panggilan kalian biar sesibuk mana pun....huhu