Pages

Friday, December 31, 2010

31.12.2010 - Nikah Day

Tanggal 31.12.2010 tercipta satu lakaran hari bersejarah bagi kedua mempelai...Alhamdulillah majlis pernikahan berlangsung dalam suasana damai dan penuh kerahmatan...InsyaAllah....tiba di Masjid Al-Rahimah Gombak...tepat jam 10:00 pagi bermula lah satu lembaran baru buat kekandaku Noorazlie Nordin dan Huwaida Abdul Halim dalam satu upacara pernikahan....acaptama dari luahanku...TAHNIAH long!!!
(Bersamaku: Kak Reen dan anak2nya Elisya & Amalina)

 Wah! sign autograph ke?...berdegup dari pagi...tunggu masa nak bersalam dengan Pak Mertua...hehehe

 Bukan pengantin je yang berdebar....yang kat belakang tu pun lebih kurang sama je perasaan masing2...gitulah kan kalu di satu situasi yang dikatakan Raja Sehari....penuh debar dalam mengeluarkan bicara dan hening sepoi bahasa untuk didengar dalam lafaz ijab & kabul....

 "Aku terima nikah Huwaida bt Abdul Halim dengan mas kahwinnya .....tunaiiiiiii"....hahahaha...fuhhh legaa!!..."

 Selesai majlis nikahnya..mulalah rombongan berarak dari Masjid menuju ke rumah pengantin perempuan untuk sesi membatalkan air sembahyang....

Mempelai bersama ibunda dari kedua pihak....wahhh...mcm perwira dan srikandi giteww...sesi usik mengusik saat ni...aircond pun rasa tak rasa sgt.... 

 Sesi membatalkan air sembahyang...penyarungan gelang kepada si isteri....(aik??..tak muat ke?..hehehehe)...

 ececehhhh!!!...malu2 nie.....

kasih kekal selamanya....mudah-mudahan..Aminnn 

Penyerahan wang hantaran buat si isteri.... 

 along pun nak cincin jugak ke?...sibuk jerkkk.....

 Welcome to the family kak da...kami ni riuhhhh...harap tak kisahhhhhh....

 (Abg Eddy, Erna, Waty, Kak Reen, Nita, Kak Long, Abg Long, Mak, Amalina, Eisya)
Berbaris bergamborrr....

kini matanya berbinar..
ketika lelaki disebelahnya mulai membuka bibirnya..
tangannya mengepal erat..
menunduk malu..
berdiam, mencekam, hening..
sekali lagi kutanya, ada apakah gerangan..

aku tau hatinya bergejolak..
pikiran itu tak karuan..
kebahagiaan yang kini merengkuh jiwanya..
mengajaknya menemukan sebuah cinta yang sebenarnya..
menemukan sebuah keluarga kecil yang dia impi-impikan..
dia tersenyum.. dia mengembangkan bibirnya semakin tertarik keatas..

Kini sebuah tangan mencengkeramnya..
tubuh kekar telah menguatkan langkahnya..
ia tak sendiri kini..
ikatan suci itu menyatukan hatinya..
Ijab Qabul itu mengikat batin, jiwa dan raganya..
antara perbedaan yang berbuah kejutan..
atas segala kehidupan dan cinta penuh ketulusan..

2.0.1.1


Januari 2010 : Tekad dengan satu keputusan untuk mengenali dia....melakukan satu percubaan yang bukanlah satu pilihan yang tepat...namun percaya andai itu tertulis di Luh Mahfuz....akur pada risikonya....perjalanan kerjaya yang kian runcing dek tanggungjawab...harus memilih antara bisz keluarga mahupun makan gaji....lantas terpaksa melepaskan sesuatu tatkala ty harus memikirkan...aku perlu memikul tanggungjawab tersebut.....

Februari 2010 : Jadual begitu padat dengan dua kerjaya...dua tanggungjawab yang harus di galas....ke bangi...ke klang....arrrggghhhh...tension/stress/penat/sakit...semua ada dalam list hidup ty....rasa ketika itu ty merasakan sempit nafas ini untuk terus melangkah....tak tertanggung kedua beban dibahu yang ty rasakan...."aku ingin memilih hidup dengan cara aku sendiri".....tapi itu bukan keputusan yang sebaiknya.....

March 2010 : Satu tawaran yang menjadi tandatanya pada ty ?????????????.....harus ty bertanya kenapa ty???....Yes...ty suka/happy/gembira tapi ty tak nak pisang berbuah 2x.....Oh!!...itu dulu...kini tak mungkin berlaku sebegitu lagi....tertanya pada diri sendiri.........'cubalah ty...mungkin kali ini berbeza dari dahulu'...dan semua yang ada dirimu kenali....terimalah....DFC...

April 2010 : Usahawan/Biszwoman/Pengarah/MD/Kuli Cabuk/....semua adalah diriku....mengusahakan syarikat keluarga....ty harapkan ada kecekalan untuk menguruskannya...bukan mudah untuk memulakan sesuatu berlandaskan bidang yang diluar pengetahuan...lantaran berbekalkan pengalaman ty gagahkan jua....moga segalanya berjalan dengan lancar....Akademi Sulam Emas Sdn Bhd

Mei 2010 : Sakit jiwa...sakit kepala....kenapa dia tak memahami diri ty?...Salah ty mungkin kerana percaya ada ruang buat ty di hati dia....hahaha....inilah kehidupan cinta yang menyakitkan...Sabar waty...sabar.....Allah itu Maha Kaya...berusahalah selagi ada kemampuan dan keimanan....

Jun 2010 : Mula mengisi masa yang terluang dengan aktiviti Fan Club...sebahagian dari duka hilang begitu dan ty bersyukur...ada ria dan kepahitan tu ditelan dengan aktiviti dan kesibukan...kerjaya masih berjalan dengan baik...cuma rasanya byk perkara yang tak dapat dipikul sendirian...harus ku mencari seseorang untuk ty kongsi bersama...

Julai 2010 : Menghampiri hari bersejarah...Ulangtahun....arrrgghhh...takut pada sesuatu yang bisa berlaku....acapkali ty didatangi dengan duka pada tarikh yang harus jadi kegembiraan....syukur syarikat dapat kelulusan demi kelulusan...harus ku usaha lagi....

Ogos 2010 : Ramadhan menghampiri...ty ditunjahkan dengan kesibukan...kesihatan begitu tidak mengizinkan...darjah lemak2 dan daging2 makin menyusut...bukan kerana puasa...kerana selera yang hilang begitu sahaja....pelik pada tahap keseleraan yang menghilang....tiada ketahanan fizikal dan mental disebabkan sakit tulang yang begitu memeritkan...aktiviti yang semakin hebat....85kg jatuh ke 70kg...perrgghhhh...satu kejayaan yang tidak dibanggakan...tahap kesihatan yang duka....kekuatan dari Allah dan bantuan pain killer...arrrrgghhh Dugaan ini ku redha...

September 2010 : Aidilfitri....airmata mengalir...bertahun tidak ku rasa akan makna Hari Raya....tak perlu ty jelaskan....namun itulah kejayaan dari amalan yang kita lakukan...dari ibadah yang kita jalankan.....ty penuhi aktiviti dengan segalanya....jua Alhamdulillah...mula merasakan makanan itu puas untuk dimakan..........

Oktober 2010 : Berita baik...kelulusan program Kemahiran makin membawa seri...berjaya dapat kelulusan lagi....Alhamdulillah...usaha perlu diteruskan....mula kehidupan di teratak baru....Abang Long mula memiliki cinta hatinya....ty masih begini...apa harus ku lakukan???.....DFC aktiviti pertama....yess!!!...love alwaysss

November 2010 : Kesibukan semakin mengendur sedikit...perlu berehat seketika....hubungan semakin genting....perlu buat keputusan...syarikat mula mencari jalan pemasaran....ty perlu mengejar masa untuk Tahun Baru...apa kemampuan ku...berjalan adakala tidak seperti berpijak dibumi nyata....kebuntuan adakalanya tiba....ty merindui untuk mencinta...untuk dicinta....arrgghh...mulai rasa berputik kasih....yang lama pergilah dikau dengan pilihanmu....aku pasrah...

Disember 2010 : The New Beginning....penghujung tirai dengan langkah pertama....yeaaahhhh...happy and semakin suka.....ty dan dia berpisah...sedih?...arrrgghhh....persetankan....telah diusahakan...ty bersyukur sebab ty sudah melakukan yang terbaik...baik ty tumpukan pada keluarga....Abang Long akan bersatu tidak lama lagi dengan kekasih pilihan....ty perlu ruang untuk mengendalikan....arrrgghh..penat..tapi tidak apa....

DETIK 31 DISEMBER 2010....telah menghitung hari...kini menghitung jam...menghampiri minit dan saat...tik tok tik tok....Ya Allah....ku mohon agar apa yang tertinggal ku bawa sebagai pengajaran....apa yang mendukakan...ku kutip jadi sempadan....apa yang bahagia...ku semat jadi kenangan....dilangkah hadapan izinkan diriku melalui dengan RahmatMu Allah....izinkan daku hidup dengan limpah rezeki dariMu Allah....bersama insan-insan sekelilingku yang ku sayang....biarlah ada cipta sejarah yang ku impikan....amin.

Buat sahabatku sekalian...........SELAMAT TAHUN BARU 2011....ciptakan sesuatu...usahakan sesuatu...lakukan sesuatu...realisasikan sesuatu....kita lalui dengan langkah baru....sayang semua.

Thursday, December 16, 2010

Bermula dari pertama...MasQ Nite

Mulakan dengan cerita tabir sebelum realisasinya agenda....as uols know selepas kejutan hari lahir cik nita kita di OLD TOWN...kami berenam ke Abracadabra Kinrara untuk mencari Costume bagi program Masquarade Nite yang akan diadakan pada 14 Dis 2010....

 Kira-kira pada ketika tu ty nak pakai costume Mr.Merlin....coz i love the costume....and syuk ketika tu dah sedang mencuba costume tentara jepun....hahaha...that moment memang kelakar sgt....

 My dear copot pun dah mula rasa mcm inspector gadget...gitewww...dua tiga kali jugak la dok try baju ni....aleh2 amik jugakkk...

 Finally syuk amat sesuai memegang watak banduan...as he was a good actor with perfect costume..."serius syuk!!...member waty puji giler ur charater!!"....nan sukaaaaaaa....

wah!!..selit sikit babak menyentuh jiwa ku....walhal bufday ku dah berlalu....cik nita oiii..hang ingat hang sorang dapat present.....hehehe....thanks to my dear lina and nan for lovely card and choc....and my dear, napa la ayatmu begitu menyentuh perasaan.....kalu hati kita sama....tiada ungkapan terima kasih sayang...sebab kita ikhlaskan....neway...love it so much!!..
 ungkapan yang menitiskan airmata ku....i love both of u....

Berbalik pada event Laugh Out Loud Entertainment SB and DFCM....dengan tema Masquerade Nite-The New Beginning....on December 14, 2010...ty nak wish Dafi happy bufday my dear....semoga Allah panjangkan usiamu dan murah rezeki....berjaya dalam kerjaya dan bahagia sepanjangnya....

Yesterday was a very unforgettable moment in my life...yealahkan...dalam perancangan demi perbincangan akhirnya saat yang ditunggu akhirnya tiba....i was amazed and speechless last nite sebab tak aspect with the real situation....memang best sgt...thanks to every person yang involve dengan project ni...and to my dear Dafi and Afeeq...love both of u...

Datin Sri sangat sporting that nite...siap pakai costume lagi....nice outfit....

Last nite..ty mula realize that i have a big family here....sapa kata ku sendiri...sapa kata masa depan itu satu yang mengecewakan...i've learned my lesson....i've seen the truth of friendship...and i admit...this is the right path that i have choose.....thanks to all....syukur padaMu....jom tgk picca yang ada...this is part of mylife...

My dear Kim Hassan (MasQ Costume)...

My dear shafiq (Character Costume - Inspector Gadget)...

My dear Adam Arjun (Character Costume - Robin Hood)...

My dear Wan Zamillah (Character Costume - Cat Woman)...

My dear Azim (Character Costume - Woody)...

My dear Syukri (Character Costume - Prisionare of Azkaban)...

 My dear Leonard (Character Costume - "not sure")...

My dear Angela (MasQ Costume)....

My dear Lilo (Character Costume - Sinderela kot!!)...

My dear cousin Diyana (Character Costume - Cikgu Peah Cyberjaya)....

My dear sis Erna (Character Costume - Beauty & The Beast)....

My dear niece Danish - (MasQ Costume)....

My dear Syed Adna (Character Costume - Merlin the Witch)...

My dear Kak Nani (Character Costume - Arabian Queen of Rosol)....

My dear Shima (Character Costume - Princess of Rosol n Queen)....

My dear Kak Amy (Character Costume - Princess BalQhis)...

My dear Joey (MasQ Costume - Dr.Joey)....

My dear sis Nita (Character Costume - Roman Temptress)...

My dear Nadhirah (Character Costume - Pirate Man)....

My dear Kak Sharifah (MasQ Costume)....

My dear Najwa (Character Costume - Pirate Woman)...

My dear Fara (Character Costume - Red Riding Hood)..

My dear Ray (Character Costume - Jedi Star Wars)...

My dear Megat (Character Costume - White Tiger)...

My dear Rajan (MasQ Costume)....

That nite itself....kejutan buat Dafi dari pelbagai aspek...antaranya semasa pelancaran syarikat LOL...kejutan dari Rozita Che Wan dengan sejambak bunga....so korang imagine she's here.....

Ryzal...Hotel Mania, etc...pun ada pada malam tu...even dress code agak larikkk...but still can be called as Costume kan!!!....wat we called...Ryzal Costume...hehehe....

Mr Pooh....is here!!!

My dear Afeeq...De'Manager....Good Luck!!!...always de'best...

My dear Ajieb....nice outfit (MasQ Costume)

Maka selesailah pelancaran LOL Entertainment Sdn Bhd....Tahniah Dafi....Tahniah Afeeq...Tahniah DFCM....inilah yang dinamakan cerita bukan omongan....team work is important...trust among others....happy n enjoy the moment....

(Adnan, Erna, Danish, Nita, Diyana)

LOL is always in our heart.....

Ladies in different character....

From character to acting....kak amy (kak tiri sulung), nita (adik tiri bongsu)....syuk (raja azkaban)...suksesss....

Door gift....thanks to our sponsor CSL, Power Root, Silky and last but not least LOL

I had a blast nite....tired/stress/disappointment/proud...all n all...ty tetap sayang uols....sebab itu penting buatku......