Pages

Sunday, December 13, 2009

Sefiesta di ulangtahun...

12.12.09....satu tarikh yang dinantikan...sekian lama akhirnya waty dan adik2 menuju ke destinasi yang dirancang. satu private event dilangsungkan di Tropicana Golf Club Damansara tepat jam 19:45. Ketibaan kami di sambut oleh VID/AID DFC yang sesungguhnya jelas kelihatan tema yakni 'Lagu Dalam Filem' dengan dress code 'Black & White'.........just imagine kan...


buah tangan yang diterima oleh semua guest adalah kalender 2010 yang memaparkan gambar Dafi...cute gitu...special made katanya....orait la tew...kehadiran tetamu yang diluar jangkaan termasuk media dan families and friends Dafi turut memeriahkan majlis....
Majlis dimulakan dengan ucapan aluan oleh emcee a.k.a azim...plus Dafi itself.....yang bestnya pakaian dafi yang ala2 MJ memang kelas gitu....cute, hensem, smart...[fuh! puji sakan aku ni]....tapi honestly memang speechless....


Ini Dafi's mom....very caring, friendly and gorgeous malam tew...sesuai sangat dengan pasangannyerr...hehehe..patutla dafi tew hensem....keramahan Datin Seri dan keterujaannya melayan tetamu memang patut dipuji...rasa cam event nie di buat kat umah pulak..sebab layanannya sangat mesra....

one thing yang menarik pada event kali nie....ada banyak kezutan...contohnya kehadiran noryn aziz yang hadir tiba2 dengan menyanyikan lagu Hepy Besday siap dengan iringan puteri2 yang bawak kek untuk Dafi...huhu...tergamam gak la Dafi masa tew...coz tak jangka akan ada kejutan...hehehe

tak lengkap event tew kalau Dafi tak menyanyi....at that moment...waty sebenarnya agak blurr...[like i said yesterday]....sebab waty terpukau gak la dengan suara dafi...memang kadang2 orang akan kata...."gila kau nie fanatik dafi!".....iskh...bukan camtu....sebab kalau makin lama kita ikut perkembangan seseorang...kita akan lihat kemajuannya....so sebab tew waty agak terpana dengan kemantapan suara Dafi....bravo dear....

nama pun besday party...mesti ada sessi bukak present....antara culan2 yang terpilih...adik sorang nie...dafi dapat hadiah topi....white color lagi...sesuai dengan tema malam tew...

at that nite pun team "Sayang You Can Dance" turut hadir memeriahkan suasana....sempat jugaklah waty close up untuk kenangan....they're very sporting....

malam tew sepatutnya azim digandingkan bersama ajieb.murai...my dear brother a.k.a best fren...tapi malangnya ajieb lambat sampai...waty pun ingat ajieb tak ada malam tew..tetiba dia datang dari belakang...."lambat la kak!...sesat"....kesiannya....maklumlah event nie private....so kena 'cari dan menang' la jawabnya....

lama sangat tak jumpa ajieb...selalu berbual dalam YM jew...banyak benda nak diceritakan....especially topik make over rambut palsu dalam blog tew yer....LOL
Zeti....anggun malam tew...pakai dress lagi....hehehe....nasib baik anugerah pakaian tercantik ada satu jew...kalau tak mesti menang lagi kan!!!....

chapeq!....malam tew nampak cam mendung jew....hai...penat kew dik oiii....ceria2 la sikit...dah lama kita tak usik mengusik...

megat!....photographer malam tew....tetap ceria...kalau sesiapa baca blog megat...mesti confuse dengan karektornya....ha...nak kenal lebih dekat....join la DFC...kih kih kih [sempat lagi aku promote]

Ray!....ex-officio....paling busy malam tew...paling celoteh...paling noty....actually waty sengaja suruh ray pegang present tew...hehehe..actually present tew for Dafi from me and my sister....Ray tolong 'angkat' jew....LOL

Kak Amy!....malam tew ingatkan ada artis lain yang nak sambut birthday...aleh2 tenung 2x baru perasan kak amy rupanya...amboi satu kemajuan yang dibanggakan....apa petua kak amy...tulun la hamba nie....sekali imbas cam pelakon dari seberang buk!!!

Bonda!.....ur support towards the team is unbelievable...thumbs up la bonda....hubby bonda pun memang sporting giler....

Adam!....dah nak abis event baru sempat berjumpa....maklumlah busy dibelakang tabir....dedikasi sungguh..keep it up...

group pose....ini antara sebilangan tetamu yang tinggal....apa lagi..saat2 akhir baru sempat nak bergambar bagai...hehehe...

Sesi bergambar VID/AID....masing2 dengan pelbagai jenis bergambar....sporting giler semuanya....hehehe...congratulation gurls/guys....

Sebelum balik, waty request sikit kat Dafi nak suruh dia bukak hadiah yang we all bagi....actually sebab tak confident present tew sesuai ke tak..so amik kesempatan suruh Dafi bukak....hehehe....

Jeng! jeng! jeng!....inilah jacket yang we all beli for Dafi...its a small gift actually....tapi nasib baik padan dengan Dafi....iskh...mau rebah kalau tengok pose dafi nie....LOL....

Saat yang indah untuk dikenang...no word to describe....berat hati nak melangkah pulang....sebab masa tidak mengizinkan....hati tertinggal bersama mereka di sana....walau kaki jauh pergi..kenangan tersemat di hati.

Kepada team DFC....congratulation once again...rasanya tak perlu waty nak ceritakan betapa waty gembira...i'm sure my sisters pun happy...sampai tertanya2 apa lagi event for next year....
To Dafi....semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki......walau dimana kita berada....kita semua adalah satu keluarga....we always remember you...and you always with us....

7 comments:

Shikin JD said...

i think i know parents dafi tu
nama ibu dia nani kan?
ayah dia pon mama cam kenal je...

what a small world....

Dari Penaku...waty... said...

hi mama...

satu malaysia kenal parent Dafi mama....ayah dafi tew kan Menteri...huhu...

-LinA- said...

hmmm..nAk cArik bf cAm dAFi la....hahahhahahaha tinggaLkan a.zAini...kah3!! :D

♥Syamelia♥ said...

hi waty..
aiyoo.. pelakon dari seberang katanya...
mana ada petua...
biasa2 je la waty...

btw, thx 4 joining us...
glad u had fun as much as i did...
thx for yr support n 4 everything, waty...
love u...
mwahhhsx...

Shikin JD said...

taw waty, tapi mama cam kenal dorang masa dorang muda2 dulu lagi la
masa tu ayah dafi kurus & ibu dia pun kecik comel je orgnya...skang pon still comel

ayah dia pernah jadi guru kan?

ye la skang ni cam lain je, tapi nama tu mmg cam la, cuma tak sangka la dia org yg sama....

Dari Penaku...waty... said...

Lina..

okelah tew lina..dafi tew cute giler....lain kali kalau ada event lina join sekali yek..leh kenal2..huhu

Kak amy..

yerrrr...betulll..mula2 tew susah nak cam...makin lama makin slim...tambah pulak sekali sekala dengan touch up...fuh!...confuse kejap...ada potensi tew..

InsyaAllah...panjang umur, rasanya waty tak akan lupa DFC...memang enjoy sangat....thanks to you and team yang sporting and fun to be with...

malam tew pun Dafi said something...bila waty dengar..tersentuh gak la ayat dia...wow!!

Mama....

oohhh..yer ke mama...oke la tew..waty pun tak sure ayah dafi cikgu ke apa..tak sempat nak survey backgroundnya..huhu...

mungkin betul la kot mama pernah kenal...nanti leh la join event dafi...jumpa kawan lama...oke per..
miss mama so much..tunggu lah bila waty dah oke...kita jumpa yer mama...masih trauma lagi!!

edzlin007 said...

salam.

cantiklah jacket tu. sangat ngam di badan dafi