Pages

Thursday, November 19, 2009

memang tak ku sangka...

kadang2 aku akur dengan sifat manusia..even kerana itulah jua aku akui bahawa aku juga manusia yang tak lari dari buat silap..but once aku dah minta maaf..aku rasa tak timbul soal talam dua muka or what so ever.
based on my previous experience aku dah leh tau what is the consequences that happen if this kind of issue came up..tapi what the hell...aku terimalah semuanya...sebab kita tak boleh nak puaskan hati semua orang....kadang2 kalau kita ikutkan hati memang susah jadinya...
like what happen dulu...kerna nak menolong..aku yang jadi mangsanya...tapi aku tak kesal sebab aku tau apa yang aku buat...but then aku tak leh imagine if it happened again...lately aku memang busy...even after convo aku masih lagi outstation...memang tak sabar nak bercuti ke bandung....yippyyy
but then...aku terima lagi cerita tak sedap kat ofis tu...kali nie internal issues...aduhai..ingatkan dah lepas tu lepas...rupanya kaki mengungkit pulak...patutla...selama ni pun aku dah perasan sangat....cuma aku buat tak tau jew...
finally aku rasa "enough is enough"....aku masih leh diam...tapi ada caranya aku nak make things clear.....monday aku akan masuk ofis...to settle down everything..yang penting kerja kat ofis tu siap dulu..baru layan2 emosi orang nie....aku banyak benda nak pikir....


apa pun...tukang tikam dari belakang tu..jangan ingat aku tak tau planning kau...kalau aku tak dapat nak balas..aku yakin Allah tu Maha Kaya....sebab aku rasa...kita tau apa yang kita rasa...kalau ada rezeki...kat situlah kita leh nilai kita nie betul ke tak...so...kalau kat dunia kau leh buat orang camtu...u'll see what will happened kat akhirat...jangan ingat jalan yang kau pilih tu mulia di sisi Allah....aku boleh terima seburuk mana dan sejijik mana kau..tapi kalau kau tak boleh nak menilai erti kawan, erti budi...baik kau balik kampung dan tanam jagung...
Mudah-mudahan Allah mengampunkan dosa2 kau..sebab aku dah tak tau apa lagi yang perlu aku nilai dengan sifat kau...

No comments: