Pages

Monday, November 30, 2009

I'm Home...

at last....i'm going home today...three days in Miri i feel very relief and happy...planning to make a come back [wah! kau ingat kau artis]....so and so la kan....but this time waty nak refresh my mind and continue my work...apa yang pending tew semua i'll try my best to finish it before end of this year...coz i'm going for another holiday with my friens....eeee tak sabarnya...

lebih kurang kol 10:00am waty dah sampai kat airport Miri...waiting for boarding....cedey gak coz rasa cam tak cukup cuti...tapi bila pikirkan kerja yang bertimbun tew...aduhai...apo nak dibuek laie haa...terimo lah....tak kojo tak makan pulak kang haaa.....hehehe...

as i'm waiting kat balai berlepas....sempat la possing dengan eton. masing2 dah tak sabar nak balik rasanya....walaupun tak puas berjalan tapi dalam kepala kami macam2 dah dok pikir apa yang ada kat rumah.....

lambaian terakhir untuk Miri.....semuanya best la...no complain...makan sedap, tido sedap, view sedap...semua sedap...badan pun makin sedap naik....alamak...nak kena diet nie...another grand event is coming soon.......satu percutian yang simple but memorable....

sempat lagi we ols bergambar....masa nie masing2 dah berjalan menuju ke kapal....tapi si eton nie memang non stop taking picture....hehehe....waty tukang selit jew....

lebih kurang jam 1:30pm...sampai jugak akhirnya di KLIA....Alhamdulillah..selamat semua...possing...wajib yer...actually sepanjang penerbangan waty tidow jew...makan ubat...entahlah..lately belakang sakit balik....try my very best takmo amik medicine...takut nanti effect buah pinggang...[kata orang lah]...tapi dah takleh nak handle the pain...once amik ubat tu...bayangkan 10 mins after that...mata kuyu.........

apa pun matlamat bercuti untuk melepaskan lelah yang ada...memang berbaloi...sambil2 berhari raya dengan abang long kat Miri yang tak dapat nak balik 'key ell'...we all one family feel very happy...yer lakan...kalau sorang takde...macam tak sempurna....i'm very particular about celebrating any festival....family is very important to me....i luv my family very much...no one can replace them....semoga saat yang ada ini berpanjangan.....

as i mention be4....apa yang terjadi baru2 nie memang memberi tamparan hebat dalam hidup waty....yer la kan...someone yang kita percaya...yang kita letakkan harapan...sanggup buat onar pada kita....memang waty tak sangka sangat....susah lah nak digambarkan rasa tergezut nie...apatah lagi perasaan marah yang membuak2 dek tindakan orang yang kita tak sangka akan memperlakukan kita sebegitu.

memang kawan menangis susah nak cari...but Alhamdulillah masih ada yang mampu menjadi teman sejati....kawan2 yang sanggup berdiri dibelakang waty, menyabarkan waty akan musibah yang terjadi baru2 nie. thanks u ols....kerana mengenali diri ku dan menerimaku seadanya....

realitinya...memang susah nak menjadikan apa yang sepatutnya terjadi itu berlaku....kadang2 kita harus berhati-hati dalam segalanya...even waty rasa letih sebab terpaksa menjadi terlalu cerewet hanya untuk mengelakkan dari 'pisang berbuah 2x'.....for those yang tau cerita sebenar...take it as an example for you to be more careful in dealing with human....yang tak tau citer di sebalik kenyataan.....percayalah bahawa kadang2 apa yang ada didepan mata tak seindah yang dijangka....

pada empunya diri yang hakikatnya bergelar 'mulut longkang' nie...henti2kan lah memfitnah orang. apatah lagi kau tu pun bukanlah manusia yang sempurna. ingatlah keluarga kau kat umah tu...sebab tak ada untungnya kau berbuat demikian dengan menjatuhkan maruah orang semata-mata untuk mendapat perhatian. it's a silly work...people can see who you really are...sehingga hari ini belum pernah aku rasa menyesal untuk mengenali orang...sehinggalah ini semua terjadi...ternyata kau adalah insan pertama yang membuatkan aku rasa mual untuk terus mengenali...mungkin kau tak tahu apa yang aku tahu..atau mungkin kau tahu yang aku tahu...percayalah bahawa apa yang kau sampaikan pada orang2 lain...mereka bukanlah sesetia yang kau sangka...kerana mereka lebih mengenali aku dari diri mu.....buktinya....mereka menceritakan kembali kepada aku segala fitnah yang kau lemparkan..segala cerita yang kau rekakan...segala niat busuk yang kau inginkan.......cukup2 lah...
aku tak memerlukan kawan seperti kau....cuma aku kesian pada keluargamu...aku tidak memusuhi mereka dan aku harap...kau carilah jalan yang kau impikan....ketika itu kau fikirlah samada tindakan kau selama ini betul atau tidak.........jawapannya ada pada dirimu sendiri.

to all my friends yang bagi semangat...yang sudi mendengar dukaku ini...thanks a million...you all memang sahabatku dunia akhirat....hati ini pernah patah suatu ketika dulu....dan kini terjadi kembali....namun kalian sentiasa bersama ku...namun andai aku pernah tersilap langkah...bantulah aku untuk memperbetulkannya....kalian ibarat cermin yang mampu menilai diriku....kita perlu bersikap terbuka untuk melihat sahabat kita berdiri bersama, berlari bersama, berjalan bersama, jatuh bersama.........kerana itulah...waty harap silaturrahim kita kekal abadi............sebagai manusia biasa...bisa diri ini melakukan kesilapan...menerima dan diterima....kita gandingkan tangan untuk bersama.....i love you all.........

to my family...mak ayah along alang erna...thanks for being there for me all the time....thanks for the advise....thansk for the thought.....and along....i will InsyaAllah to change myself as what i suppose to be....pray for the best....

Sunday, November 29, 2009

Miri II

sambungan dari percutian waty di Miri....on 2nd day waty ke Museum Petroleum yang terletak berhampiran kampung tepi bukit. waty nie memang minat sejarah, tapi tak pernah ada masa nak menerjah sejarah kita. so sampai jew kat Museum tu barulah waty tau bahawa Miri pernah menempa sejarah dimana di sinilah minyak yang pertama di temui dalam tahun 1910. "The Grand Old Lady" merupakan jentera pertama yang digunakan untuk mengorek minyak yang ditemui asalnya oleh masyarakat Miri.

Telaga Miri No.1 ini digali, digerudi dengan cara menggunakan alat kabel dengan derik kayu. Berdasarkan rundingan konsesi di antara Rajah Sarawak iaitu Sir Charles Brooke maka persetujuan dibuat bagi memajakkan projek ini kepada Shell selama 75 tahun yang merupakan agensi pertama bertanggungjawab menggali minyak ini.
Lama gak la masa yang waty ambil sebab nak fahamkan sejarah nie...tapi memang banggala masa tu sebab u ols bayangkan lah..atas bukit nie dulu leh didapati kehadiran minyak di dasar bumi....kayo yo Malaysia nie....kerana itulah Borneo ni mampu jadi rebutan Negara Asing untuk di jajah....kalau tak...kayo kita nie....

Family photo....masa nie we ouls kat depan Muzium Petroleum...satu2 tempat yang mampu menjelaskan kewujudan minyak yang pertama sekali dijumpai di Malaysia....gitu yer...

erna, nita, waty, ayah, mak, along
one big happy family....
lepas je spend time kat museum, we ouls decide nak ke National Park, Gua Niah....mula tu dok bayangkan kenangan masa waty kat Taman Negara Pahang....camtu ke?...on the way tu kami berhenti kat tepi jalan...coz teringin nak rasa durian Sarawak....yang agak berbeza kat semenanjung....pasal doriannyo kocik...color pun agak jauh berbeza...rasanya pun sangat lah berbeza...

perjalanan mengambil masa 45 minit.....so akhirnya tiba jua...tempatnya agak sunyi sebab lokasi Gua Niah tu terletak di seberang sungai..so kebanyakkan pengunjung telah berada di sebelah sana....waty pun dok terfikir nak pi ke tak nie....

so kalau u ouls tengok...kat situlah jeti yang akan menerima pengunjung2 yang berminat untuk ke gua niah....but for me..since datang dengan parent so tak lah sampai ke sana...mom/dad..lutut sakit....dapat amik gambar pun jadilah kan..but one day...waty nak ke sana gak...dah lama tak adventure2 nie...

lepas jew lepaking kat situ....balik la semula ke Bandar Miri....exhausted giler....and dah tak tau nak terjah mana lagi....so on the way tu singgah la ke Pantai Miri.....ombak kuat sey...maklumlah...laut cina selatan....but the view is great...love beach

ni post tak ingat namanya...hehehe..saja jew sebenarnya...dah tak tau nak pose gaya apa lagi dah....watever pun...i love beach....tak sabar nak pi island next year...

we're sistezz....
on the way balik ke hotel....waty beli sikit sourvenir...apa lagi..T-shirt and kain batik Sarawak...love it...

sebelum nak tido...waty pekena makanan sepesel kat sini....kat bawah nie menunya "Nasi Lelapan".....kenapa namanya Lelapan..sebab ada 8 jenis lauk....dan yang kick tu..sambal belacannya power beb....

esok dah nak balik...uwaaaa.......see my last update okiesss....

Friday, November 27, 2009

Raya cum Cuti2 Malaysia

slamekom....awatnya serabai sangat rambut aku nie?....hah!! u ols kalau nak tau napa waty jadi camtu...sebab dah rimas sangat dengan pressure kat opis plus dengan hati yang sakit nie...tu yang muka pun tak 'spokah'....tapi syukur gak la...coz ada rezeki lebeh sikit so my family decide to go for a holiday plus meraikan ghayo haji kat seberang laut....

lepas jew check in luggage kat counter KLIA....'pederas' pi makan dulu....ye la kan...dah la tak sempat nak sembahyang raya....perut ku sangat la lapor masa tu....pekena meehoon goreng la pagi2 nie dengan air milo sojuk.....ha..tak caya ke?..tengok tu muka waty...seposen yaaa!!! muka acuh tak acuh jew tu...


lepas jew breakfast.....bergegas masuk ke balai berlepas....sebenarnya terlambat pun...my group kira orang terakhir masuk....sebab leka bersembang sakan kat kedai makan tu...nasib baik announcer tu bagi peringatan berkali2....tu yang bergegas....jalan macam tak cukup tanah...dah la nak kena masuk pintu A5....maunya lenguh gak kaki nie berjalan.....

oh lupa nak bagitau...waty naik MAS.....sebab bila compare price dengan AA....lebih sikit jew...so dah alang2 tu...baik naik MAS...sebab senang....everything dah set up..tak payah nak click sana, nak click sini.....hehehe....apa pun lepas 20 minit berlepas.....makanan pulak di hidang...adohai...perut tengah kenyang pulak tu....tapi tibai jew la kan..roti jala...siap ada dessert...dengan coklat ,ferrero roche'....lawa pulak dulang makanannya yer..jauh beza dengan dolu dolu.....

to be honest..waty nie takut naik plane sebenarnya...tapi muka nie buat2 berani....kebetulan lak cuaca tak berapa nak segar....angin laut cina selatan tu kuat sangat....mulanya marah gak [dalam hati jew]...napa pilot nie bawak kapal terbang cam main playstation ni?....tapi bila ayah cakap...cuaca tak elok...baru la nyesal pulak mengutuk pilot tew...hakikatnya...eden nie takuit...

dalam pada takut tu..sempatlah berpossing....tapi yang tak leh tahan tu...si eton nie marah dengan sowang pramugara tu....sebab muka poyoss....macam hensem sangat...kalu tak silap...eton marah sebab pramugara tu cara buat kerja cam tak ikhlas....muka takde senyum langsung....tak taulah...period kot....atau gaduh dengan makwe gamaknya....

so as a passengger....rasa cam sedey la....coz flight attendant kat AA much better sikit kot....sebab they all memang ramah giler walaupun domestic flight....mungkin pramugara tu ada masalah kot....waty pun cakap dengan eton..."sabar jew la".....

since flight waty nie transit di Kuching....memang masa tu rasa nostalgia dolu2 kembali.....sebab dah hampir 10 tahun waty tak mai kuching.....dulu masa standard 2-5, waty belajar kat kuching, sarawak.....memang hati tu rasa nak jalan2 kat kuching...tapi memandangkan tempoh transit tu hanya sementara....terpaksa la pendamkan jew.....

lepas tu masuk balik ke dalam plane yang sama.....penerbangan sekejap jew....tapi memang letih la dok dalam kapal nie....campur dengan perasaan takut lagi.....mcm2 ada...

sampai di Miri.....kira first time gak nie....apa lagi...amik gambar la....then terus pi check in kat hotel....rehat2 jap....betulkan tulang2 belakang yang berdenyut2 tu....nak makan ubat....takut pulak tertido...sebab dah plan nak jalan2....so tahan sey....

first place waty pi...adalah nak tengok umah abang long....and of coz nak lepaskan rindu kat 'baby yellow'.....sebab baby yellow baru jew sehari tiba di Miri. You know wat!!...waty sayang sangat kat baby yellow nie tau...banyak kenangan terindah waty dengannya...tapi bila abang long nak pakai keta....so terpaksalah ku korbankan keta ku.....lebih kurang 3 minggu gak la....baby yellow belayar cruise ke Miri.....nasib baik tiba dengan selamat....ada calar sikit2 la...

lepas ke rumah along....we ols terus ke taman buaya....tapi tak masuk dalam la..coz nak save time....bergambar jew kat luar....kalu nak tengok buaya...kat KL melambak....tul tak!!

lepas tu tergerak hati nak ajak along pi sempadan Brunei....saja nak tengok....tapi tak masuk la..sebab takut tak sempat nak patah Miri semula....yang geram tu....membazir bayar tol RM 20 (keluar/masuk).....memang tak patot betol la....

then bergerak pulak ke tempat kerja along...haa..minta izin pak guard la nak bergambar....bukti seh...nie la Petronas Cari Gali kat Miri, Sarawak....yang pakai baju purple tu la abang long waty...

persinggahan terakhir buat hari nie....kami drop by sat kat tepi pantai.....nak tengok layang2...hehehe...bukan yer....waty pun tak tau nak panggil apa nie...tapi kalau waty leh buat..memang teringin la nak wat jugak....

so bagi si erna and eton la bergambar.....angin kat sini memang kuat giler...ombak nya usah citer la...memang pantai nie jenis tak leh nak mandi...pasal air cetek...dan ombak besar....but dari jauh leh nampak pelantar minyak....
so kita sambung esok la citer waty cuti2 malaysia yer....cukup untuk hari nie...penat nak tido dah....

Monday, November 23, 2009

Why i'm angry....

sebenarnya bukan elok sangat marah2 nie...tapi apa yang terjadi kat waty nie memanglah mengecewakan. malahan bukan waty soranglah yang terkena....my sister pun terkena gak. tapi dalam hal nie bukan kerana both of us nie adik beradik tapi sebab we all tak sangka sangat....
sebenarnya apa yang terjadi hari nie satu pengajaran buat semua la. even kawan2 yang dengar pun mengeluh sebab tak sangka hal macam nie leh terjadi. waty sendiri pun sebenarnya sangatlah kecewa sebab benda2 nie leh berlaku camtu jew sedangkan waty pikir dah settlekan.
luahan di blog ni bukan lah nak tunjuk menunjuk...lagipun waty nak jadikan nasib waty nie sebagai guide pada orang lain untuk lebih berhati-hati selepas ini. this is the story of the scene.
sebenarnya dulu masa mula2 kenal tu waty taklah sangka bahawa dia nie leh jadi camni. dengan cerita yang kononnya 'bermasalah'....lantas waty pun dengan atas dasar kawan membantulah dia nie untuk menyelesaikan masalah dia. dengan pelbagai cara waty buat agar dia ni dapat apa yang dia nak.
orang kata masa mula2 tu memang semua tu nampak la manisnya, baiknya, lemahnya, lembutnya.....tapi rupanya racun dalam lauk masak lomak cili api........u guys imagine la...awal2 lagi waty dah pesan kalau kat tempat nie kena hati2. jangan mudah makan cakap orang, jangan
berkira sangat, jangan putus asa dan be as a team player.
yer la kan...tak tau pulak dia tu 'lain dari yang lain'....bila dah keluar taringnya tu baru la waty nampak kesannya. awal2 kes dulu sebab orang ketiga. lantaran terbit rasa iri hati langsung keluar segala sifat busuk hati. ini lagilah waty tak sangka...walhal orang ketiga tu cuma menumpang sementara. dah tau yang orang ketiga tu tak seberapa hidupnya...toksah lah berkira sangat. kata nak berkira hal harta benda....boleh jugak waty terima bulat2...nie soal makan pun nak berkira..............aduhai korang bayangkan lah betapa sedihnya hati orang ketiga tu...siap nangis2 lagi.
itu baru satu kes. lepas dia tu sentap...lalu bawak diri la kononnya. okelah waty pun salah gak sebab tak berterus terang. tapi yea la kan...nak citer pun budak2....waty nie dah tua..nak masuk campur sangat pun apalah kan. tak diapekkanlah...nak blah sangat suka dek kau lah....ingat lepas bermaafan tu dah settle lah....rupanya NAN ADO...
bersambung dengan kakak kesayangan dia yang dulu berjuang sama-sama. kakak dia dah lama terlepas kandang....konon dah bahagia lah tempat baru. jadi best friend dengan dia tu. ingat waty tak tau sindikit telefon senyap2 nie. ha...silap orang la nak kencing2 waty nie....sebelum dia kencing aku sampai kenyang...baik aku prepare awal2.
nasib baik ada ehsan dari permata yang satu....terbukak cerita satu persatu. kalau tak kerna permata tu, waty pun tak confirm prasangka tu benar atau tak. sebab dari dulu lagi dah syak benda2 nie. maklumlah kat sini kuasa sensasi fantasi memang disukai orang.
al-kesah rupanya tak habis lagi kisah lama. dia tu leh bertalam muka dengan waty. apatah lagi dengan nita. Astafirullahalazim.....macam nie punya umat pun ada ka. dah la kita tolong dia....siap anggap sedara lagi......baik takde sedara camtu lagi bagus tapi memang bukan sedara pun. niat nak membantu di balas taikkkkkkkkk!!!....
so waty hari nie memang dah serah bulat2 kat takdir. kalau dia rasa dia lebih besar, lebih betul, lebih baik, lebih mulia........ha buat la apa dia nak buat. orang lain semua salah. orang lain semua jahat. tu tak ingat latar belakang dia camner tu....
tapi biarlah kan.....waty redha jew. bila Allah dah bagi petunjuk camtu. baik kita hindari malapetaka tu. bahaya kalau didekati.
kepada orang kat luar tu. berhati-hati menabur budi. kelak merana diri. pilihlah yang benar2 jujur sebab zaman sekarang nie macam2 jenis manusia ada. kita kena bersedia menilai yang mana permata yang mana kaca.
berdoa semoga Allah melindungi kita dari bersama orang2 yang sebegitu.
RENUNG-RENUNGKAN LAH
Setiap manusia yang diberikan akal oleh Allah Ta'ala pastinya dapat memikirkan bahawa setiap perbuatan yang diperbuat pasti dibalas sesuai dengan perbuatannya. Ibarat sebutir benih sawi yang ditanam pasti akan turut menumbuhkan pohon sawi. Namun masih ramai yang lalai dan lengah dari kebenaran ini, terus-terusan melakukan maksiat dan kemungkaran tanpa memikirkan kesannya di hari pembalasan kelak. Ingatlah firman Allah dalam surah As-Syuaraa ayat 88-89 bermaksud
"hari yang padanya harta benda dan anak pinak tidak dapat memberi sebarang pertolongan. Kecuali orang-orang yang datang menghadap Allah dengan hati yang bersih (dari syirik dan penyakit munafik)"
Dalam mana menerankgan dan mengingatkan manusia akan pembalasan ini, Allah s.w.t telah berfirman:
"Dan Allah jualah yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi; (diciptakan semuanya itu) untuk membalas orang-orang yang berbuat jahat menurut apa yang mereka lakukan dan membalas orang-orang yang berbuat baik dengan balasan yang sebaik-baiknya [An Najm:31]"
Dan bahawa sesungguhnya tidak ada (balasan) bagi seseorang melainkan (balasan) apa yang diusahakannya; Dan bahawa sesungguhnya usahanya itu akan diperlihatkan (kepadanya, pada hari kiamat kelak); Dan bahawa sesungguhnya kepada hukum Tuhanmu lah kesudahan (segala perkara) [An Najm: 3-42]
Allah tidak memberkati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Dia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya dan dia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. [Al Baqarah: 286]
semoga diri ku, kaum keluargaku, saudaraku, muslimin & muslimah...dilindungi olehMu Allah....amin

Saturday, November 21, 2009

Me take a rest day!!

salam pembaca ku,
sebenarnya dah 4 hari waty kat Gopeng, Perak....ada kerja sikit kat sini....penat tu memang penat la....tapi nak wat camner kan...dah tanggungjawab...kenalah buat jugak tak kira kat mana berada....
hari ni waty ingat nak rehat sekejap...tapi rehat2 pun...sebenarnya training masih berjalan kat seminar room tu.....apa pun lepas lunch tu waty lari jap ke ipoh....nak tenangkan jiwa dan minda...apa lagi bawak bala tentera la sekali....ke mana yek!!!
mana lagi kalau tak Lost World Tambun.....wow!!...nie first time waty sampai sini...so far yang dah waty terjah....sunway lagoon, genting highland, bukit merah lake town, desa water park....and now kat Lost World Tambun....tak jauh beza dengan sunway...nice place...sesuai la sekarang nie musim cuti sekolah.....

nak mandi....hehehe time keje beb!....tak leh la nak dok lama2..lagipun dah nak close time....so sesiapa berminat nak mai sini...i thinks this place memang sesuai la....price pun affordable gitu ...dewasa 30 hinggit....and kanak2 24 hinggit....

nak bermandi manda...memang tak sempat la...coz nak gegas balik ke Gopeng....so berpossing jew la jawabnya...sempat la jugak beli sikit souvenir untuk kenangan terindah....

apa lagi...jom la pi Tambun...best...pasti menyeronokkan.....hehehe.....

Thursday, November 19, 2009

memang tak ku sangka...

kadang2 aku akur dengan sifat manusia..even kerana itulah jua aku akui bahawa aku juga manusia yang tak lari dari buat silap..but once aku dah minta maaf..aku rasa tak timbul soal talam dua muka or what so ever.
based on my previous experience aku dah leh tau what is the consequences that happen if this kind of issue came up..tapi what the hell...aku terimalah semuanya...sebab kita tak boleh nak puaskan hati semua orang....kadang2 kalau kita ikutkan hati memang susah jadinya...
like what happen dulu...kerna nak menolong..aku yang jadi mangsanya...tapi aku tak kesal sebab aku tau apa yang aku buat...but then aku tak leh imagine if it happened again...lately aku memang busy...even after convo aku masih lagi outstation...memang tak sabar nak bercuti ke bandung....yippyyy
but then...aku terima lagi cerita tak sedap kat ofis tu...kali nie internal issues...aduhai..ingatkan dah lepas tu lepas...rupanya kaki mengungkit pulak...patutla...selama ni pun aku dah perasan sangat....cuma aku buat tak tau jew...
finally aku rasa "enough is enough"....aku masih leh diam...tapi ada caranya aku nak make things clear.....monday aku akan masuk ofis...to settle down everything..yang penting kerja kat ofis tu siap dulu..baru layan2 emosi orang nie....aku banyak benda nak pikir....


apa pun...tukang tikam dari belakang tu..jangan ingat aku tak tau planning kau...kalau aku tak dapat nak balas..aku yakin Allah tu Maha Kaya....sebab aku rasa...kita tau apa yang kita rasa...kalau ada rezeki...kat situlah kita leh nilai kita nie betul ke tak...so...kalau kat dunia kau leh buat orang camtu...u'll see what will happened kat akhirat...jangan ingat jalan yang kau pilih tu mulia di sisi Allah....aku boleh terima seburuk mana dan sejijik mana kau..tapi kalau kau tak boleh nak menilai erti kawan, erti budi...baik kau balik kampung dan tanam jagung...
Mudah-mudahan Allah mengampunkan dosa2 kau..sebab aku dah tak tau apa lagi yang perlu aku nilai dengan sifat kau...

Sunday, November 15, 2009

Citer Convo lagi !!!

lama dah waty menghilang...tak waty nafikan memang dah dekat nak ujung2 tahun nie waty sibuk...as i mention be4...waty kerja dua tempat....satu kat klang...satu lagi kat bangi [my own]...so bayangkan lah...masa yang ada tu dibahagi-bahagikan....macam orang ada dua laki la nie [selisih malaikat 44]....
minggu nie waty sibuk dengan preparation convocation Kolej WIT yang berlangsung di Dorsett Subang....previously known as Sheration Subang....so as Asistant Registrar kenalah bertungkus lumus menyiapkan senarai nama untuk bakal graduan pada hari bersejarah itu....al kisah disebabkan committee waty bertugas pada sebelah paginya....waty pun bermalam di Dorsett...kol 1 pagi pun masih kat hall nak tengok keadaan kat hall tu...
tak cukup kat hall...kat bilik pun dah macam carca merba....kelam kelibut keadaan....sebab yang buatnya pun sorang2....ginilah jadinya.

pagi tu memang busy sikit....tapi Alhamdulillah...everything running smoothly...kebetulan tak ramai graduan yang graduate this year....ada staff yang membantu..macam si ayid nie...


since waty kena naik atas pentas sekali dengan VVIP....so nita take over my task that morning...dengan harapan semua oke...si erna pun join jugak la...

gitulah lebih kurang suasananya....kat mana waty?...ada kat belakang sekali...

lepas tu..sempat la possing jubah VVIP...hehehe...merah makngah..cam zaman dolu2

inilah mak yah...tea lady kat opis tu....

amboi...kalau makan # 1....

yang nie Head of Marketing/Admission....Keyrul

My staff....amalina...paling susah nak bercakap...paling pendiam...tapi..diam2 ubi berisi...hehehe

My staff jugak...photographer zaini....kesian ya..sibuk amik gambar orang..gambar sendiri nan ado...

on of our student....Azman Salleh...paling nakal....susah nak control nie...

Mummy rajes...hehehe....sporting gitu

Head of School Extension Studies.....Encik Abu Bakar Johari...suara paling romantik....

Head of Examination Department....Puan Maheran Lahuri....

masing2 gila possing.....
(waty,suharman,nita,ahmad firdaus)
(azman,firdaus mokhtar, khairul anuar)

kami semua berkhidmat "untuk WIT"....kih kih kih

we all cousinssss...
(waty,ayong,nita,erna)
sempat lagi yer berpossing....

on of our student gak...from Sabah.....hensem tak

lagi satu student college....Gerard Jake Khoo.....congraz dear
yang nie pun student gak...ramachandran....alamak..sama kuning la...

Practical staff....kesiankan coz segan2 nak get along dengan staff lama...meh cini kita bergambor.

gitulah antara apa yang berlaku...nak citer lebih2 pun waty tak ingat sangat.....so kita tengok gambar jew lah...
segala telah berakhir...dan fuhhhh...lega...