Pages

Saturday, October 31, 2009

My choice

akhirnya........

sebenarnya bukan senang nak jadi bos nie....is a tough job. nasib baik dapat staff yang bagus dalam kerja memang memudahkan segalanya. so kalau nak mempertahankan apa pun berbaloi la sesangat. as wat happen dua tiga hari nie....bukanlah waty nak tunjuk keotaian diri...tetapi sekadar memperjuangkan mangsa keadaan yang dibuli oleh orang yang tak berkenaan.
ada juga orang menganggap tindakan waty itu satu perkara yang tak sepatutnya dibuat....should ignore those nonsence thing [katanya]...tapi for me i have to fight for justice sebab yang dibuli tu staff waty. as for myself, i never treat my staff badly unless they did any mistake. coz when we deal with human, we should use our brain and professionality....kalau tak dipijak2 kepala kita nie.
and this is wat human love to do...bila rasa diri tu macam bagus...sedap jew nak menjatuhkan orang lain...tunding2 jari kepada orang lain....alahai...dah faham sangat la kalau ada orang jenis macam nie.....f**k off!!!...as i fight for the right reason....ada aku kesah kan!!!!
at last bila orang tengok cara aku berhadapan macam tu.....baru tau aku bukan jenis air tenang yang disangka tak ada ikan.....sekali aku bersuara aku tak reti nak cakap depan lain cakap belakang lain....my style straight forward....lu suka lu dengar, lu tak suka lu blah.....sebab waty tak suka berurusan dengan orang TALAM, LIDAH BERCABANG, IRI HATI.....this kind of people.....are not going to success in their life.....
and Alhamdulillah.....staff waty pun dah mampu belajar to fight for herself [hope so kan].....berani kerana benar.....itulah yang perlu dipertahankan untuk diri sendiri dan masa depan.....kalau perkara yang boleh dibawa berunding...kita rundingkan....kalau perkara yang perlu dibawa ke atas....kita bangkitkan....kalau dapat dipendamkan.....kita makan hati jew la jawab nyer...........LOL....okelah stop about that topic...enough with it.


once...my best fren did mention....waty bila la kau nak kawin.....even my relative pun tak putus2 tanya......bilo la angah nak kawin nie......aduhai, eden nie kalau ado yang tanyo...."waty will u marry me...." ha sah aku terima lah......takdo eden nak tunggu lagi dah.....eden nie pun dah tua....nak mencari tu rasa dah letih pun ada...since lelaki sekarang pun dah pandai memilih...nak yang comey lotey, cun melecun, kurus kerimping, putih melepak, kaya maya etc...ontahla mak oi...

tiada yang memilih untuk bersendiri....semua ingin bersatu.....that's include me.....tapi camno!!!...waty nie siap ada member rekemen.....tapi ummakk ngaiii......rasanyer tak cukup cermin nak disuakan kat muka nie....takut sioooottttt.....coz waty ini hanya wanita biasa.....hanya mencari cinta sejati seadanya untuk hari dunia dan akhirat.........mencari insan yang mampu memberi kasih dan sayang tak berbelah bahagi....mengerti akan tanggungjawab dan mencintai apa itu sebuah keluarga...........that's enough......

Friday, October 30, 2009

Kesabaran yang pupus..


lama jugak waty tak post apa2 dalam blog....en3 kali nie pun menjurus kepada perasaan amarah yang sangat dalam terhadap manusia yang sesungguhnya menjelakkan waty. must be wonder sapa la empunya manusia yang menghilangkan kesabaran waty nie.

i had enough with human attitude.....dah la kerja melambak2....berkejar ke ofis bangi, berlari ke ofis klang....tak menang tangan waty dibuatnya.....boleh jadi gile dengan hal2 yang sepatutnya berlaku.

kisah nie berlaku kat tempat waty kerja....kat mana lagi la kan....kat klang la gitu....alkesahnya ada manusia kat dalam tu yang tak habis2 nak cari pasal dengan jabatan waty. dengan tak tentu pasal mendera perasaan staff2 waty especially our lovely sweet lady yang tak bersalah apa2. yang menjadi kepelikkan tu...all this happened masa waty takde kat pejabat. ada jew orang yang suka kacau dan menghentam kromo.....bila waty dapat [wartawan khas] phone call...menyirap darah waty nie.....

to be honest la kan.....si perempuan gila tu beriyo-iyo mengarah staff waty macamlah dia tu boss yang paling berhemah, yang paling buat kerja, yang paling busy...al kesah habok pun takdo....semua kerja yang sepatutnya jabatan dia buat tapi dibuat oleh orang lain a.k.a membantu meringankan bebannya. tapi tak sedar diri punya perempuan....dah la staff kau tu mengangkang kat pejabat....24jam bersolek.....24-7 menggatal jew.....sesuka hati nak menunding jari kat jabatan waty.....

hello!!!!! before nak cakap lebeh222......tak reti nak pikir ke???.....waty diam je sebelum nie...but this time........KESABARAN YANG PUPUS.......nantikan mukadimah aku kat pejabat CHAIRMAN.....

Sunday, October 25, 2009

Budaya orang kita....

actually ada macam2 jenis budaya orang kita yang selalu jadi perhatian. ada yang jenis sesuai...ada yang jenis tak sesuai sangat2 lah....cerita waty kali ini mengisahkan budaya orang kita di pejabat. sebelum tu mesti u all confius...'sapa orang kita tu?'......
orang kita adalah orang malaysia atau dengan merujuk kepada pencerita maka orang kita adalah dari golongan orang melayu khususnya.....kesah ini bukanlah untuk mengaibkan bangsa sendiri tetapi sebagai pengajaran supaya kita menjaga tatasusila dan budaya kita sendiri dari dicemari dengan perbuatan yang tidak sihat.
namun amalan sebegini dah jadi makanan harian yang mana WAJIB untuk dilakukan. kalau tak buat mesti tak aman hidup agaknya....kepada yang mudah terasa atau tersentap tu....waty galakkan cepat2lah cerminkan muka atau tutup jer PC tu...jangan baca langsung blog nie....
kesah yang waty nak sampaikan ni adalah berdasarkan pengalaman sendiri. memang kadang2 kalau tak kena kat batang hidung sendiri memang susah nak jangka betapa hidup ini penuh dengan dugaan dari manusia....wakakaka.....antara budaya yang waty nak sampaikan adalah
1. Iri hati

selalunya bila kita tengok orang lain lebih hebat atau mendapat lebih perhatian, maka perasaan iri hati itu akan timbul. perkara sebegini selalu terjadi dalam hidup waty. kadang2 benda2 macam tu tak pernah terlintas dalam akal fikiran untuk menimbulkan rasa iri pada hati orang lain. alkesah berkemungkinan mulut kita nie yang jenis macam bertih jagung...pok pet pok pet....telah menarik perhatian orang lantaran seharusnya perhatian itu diberikan sama rata. tapi sapa lah kita untuk mengarahkan orang itu membahagi-bahagikan perhatiannya.....sebab manusia itu alpa.....

lagi satu bab bila "kau dapat lebih dari aku"......hahaha yang nie memang tak patut.....boleh jadi perang dunia ke tiga camni.....kadang2 meredhakan apa yang ada atau bersyukur seadanya memadailah ya....yang penting berusaha untuk menjadi lebih baik dari apa yang ada...bukankah itu persaingan yang sihat....tapi amalan orang kita?........MENJATUHKAN ORANG LAIN DEMI MENDAPAT YANG LEBIH BAIK GARA2 IRI HATI......

2. Mengumpat

Bab nie memang selalu la jadi amalam orang kita. waty pun kadang2 kalau dah tak tahan sangat mengumpat jugak. sebab bila ada rasa tak puas hati....mesti nak meluahkannya.....kesian pada orang yang jadi mangsa dengar tu....amalan nie sering terjadi kat tempat kerja waty.....dan sampai ke hari ini waty tak faham kenapa manusia perlu tambahkan kerja mereka yang sedia ada dengan side job yakni MENGUMPAT.....

kadang2 kita buat baik pun salah...buat jahat dah tentu2nya salah. alkesah dek kerana waty memang baik dengan Big Boss.....segala yang waty buat menimbulkan rasa kureng senang pada staff lain2...especially staff2 yang memang jenis tak buat kerja melainkan mengumpat jew lah...

disebabkan iman waty yang dah tak kuat mana....dan tak mampu nak menerima dugaan macam nie lagi....pernah la jugak waty hantar notis berhenti 24 jam kepada Big Boss...sebab takut2 nanti ada yang makan penampar selain dari makan nasi nanti.....namun usaha untuk berhenti itu tidak pernah mendapat sokongan dari Big Boss....katenye "jangan diapek kan kato orang tu....buek kojo yo...biarkan yo semuo tu merepek...kito jangan jadi bodoh, jangan kito pulak yang mengalah...manusio nie memang selalunyo dongki"

lantaran itulah waty sekarang nie memasang laser cap ayam berak kapur kat mulut......dah siap labur insuran untuk mulutku ini...sebab lepas nie............."gua laser jew beb depan lu orang...tak main la gua cakap lemah gemalai macam pondan"......dan dalam sejarah kat pejabat tempoh hari....dengan sengaja waty melaserkan mulut ini.....sound indirect tapi memang agaknya orang tu bersalah gamaknya...dia terasa beb....anyway thanks to my partner ayid sebab membantu gak....LOL


3. Talam Dua Muka

Sifat nie memang ada....kadang2 boleh jadi keliru dengan budaya ini. sebab depan kita lain, belakang kita lain.....kat mana kita pergi pun memang ada spesis macam nie.....dan spesis nilah yang paling bahaya sebab suka mengambil kesempatan.

Kalau nak identify spesis nie senang jer....kita test la..hahaha....adalah menjadi amalan kita untuk sentiasa berhati-hati apabila berhadapan dengan masyarakat. bukanlah semua manusia di cap sebagai jahat atau baik atau keduanya...tetapi selagi manusia membawa gelaran manusia....takde yang sempurna sifatnya...

oleh itu kalau kita nak menyambut baik silaturrahim sesama manusia adalah lebih molek kalau kita kenal hati budinya...cukup dengan hati budi maka kita mampu menafsir samada insan itu boleh kita kategorikan dalam pelbagai aspek termasuklah samada mereka jenis bertalam atau tidak....

untuk detect jenis talam nie semestinya kita tau bahawa jenis nie memang tak penah simpan rahsia. samada rahsia tu baik, buruk, berunsur personal atau tidak....kita tengok cara dia mendengar cerita kita....ketekunan dia mendengar dengan mimik muka orang tu....dan lepas tu kita tunggu dua tiga hari.....kalau ada sesuatu berlaku....percayalah bahawa cerita kita tadi dah terlepas ke telinga orang lain...dan kemudia bila kita merujuk kepada si pendengar kita tadi....mesti dia dengan muka ala2 "blur"....lalu menjawab...."Ya Allah temah...aku sebutir ayat pun aku tak bagitau sesiapa....aku kan kawan kau....mana tergamaknya hati aku buat macam tu....lagipun aku nie mana reti nak buat macam tu...." yang tak tahan tu dengan muka seposennya ya...memang banyak stok topeng kat dalam almari nya tu kot...

4. Lidah Bercabang

Kes nie lebih kuranglah penyakitnya dengan talam tadi....tinggal lagi muka suci dan murni tu memang tak berubah la....sama jew....muka seindah bak bulan purnama...tapi rupa-rupanya lidahnya cacat....

spesis nie kadang2 menyakitkan hati pun ada....tak sedaplah nak bandingkan dengan binatang pulak tapi boleh dikategorikan bersifat binatang lah....sebab lidah yang bercabang nie leh mencetuskan onar/fitnah/permusuhan/etc.....banyaklah perkara2 buruk akan terjadi.

dek nak mempertahankan diri yang tak kununnya tak bersalah....tergamak membawa cerita palsu atau lebih senang dikatakan fitnah demi menjatuhkan orang lain....campur tolak tambah bahagi...orang dalam kategori nie kira busuk hati la jugak.

berpura-pura baik depan kita..sempat la jugak mencabangkan lidahnya dengan kisah2 bombastik...lepas tu boleh pulak dikata pada orang lain..."oh bukan aku yang cakap..tapi si dot dot dot...aku sampaikan aje".....ah gitulah gamaknya....senang buat reben jew lidah tu...cantek sikit.....LOL


KESAL?...takde gunanya....hidup mesti diteruskan....hanya biarlah dengan langkah yang bijak...cukuplah kita hadapi semua itu dengan sabar. adakala kita juga lupa bahawa kita tidaklah begitu sempurna. menunding jari memang mudah....tapi kita alpa bahawa kita jua mengamalkan budaya yang kita tak suka....pencetus kepada segala musibah mampu melukakan hati yang tak sepatutnya terluka...memutuskan silaturrahim yang tak harus diputuskan....meraih kejayaan yang dasarnya bukan milik kita.....kelak kita akan menyesal....

dari kehidupan yang lepas mengajar waty erti kemanusiaan...dari faktor sifat dan amalan mereka...teraniaya dan menganiaya.....itulah yang terjadi...ada yang menerima balasan secara 'CASH/TUNAI'...ada yang secara 'KREDIT'......atau dengan kata lain....WALLAHUALAM....

Allah itu Maha Berkuasa.....semalam kita berdiri...hari ini kita duduk....kelmarin kita jatuh....segalanya terjawab dengan sendiri.......marilah kita berusaha mengubah untuk menjadi manusia yang diterima dunia dan akhirat....amin.

[moral of the story?....]

Sunday, October 18, 2009

Kesahku di Beaufort & K.Kinabalu

Malam semalam waty and my team bergegas ke Pusat Kegiatan Kemas di Beaufort bagi melangsungkan kerja-kerja yang tertangguh dari siangnya. diwaktu malamnya sekadar taklimat ringkas dan ucapan dari Pengarah Kemas (Putrajaya). so waty kiranya tak berapa nak kerja la malam tu. jadi tukang amik gambar jew lah kejenya.

inilah sebilangan peserta Kemas yang hadir untuk program ini. wah...rajin2 belaka ba...
aleh2 waty kat belakang amik gambar jew la kejenyer....sebab badan dah penat...mata dah layur..

so..the next morning waty ada free time sikit. we all sewa van untuk ke Bandar KK coz esok waty dah nak balik....kepada sesiapa yang nak datang Beaufort..inilah satu2nya hotel yang ada...don't worry...selesa hotel ini....banyak berjasa pulak tu....LOL

Destinasi pertama kami adalah ke Pasar Tamu yang cukup terkenal di Sabah....kalau kat semenanjung tu dikenali sebagai Pasar Tani atau Pasar Malam....memang besar giler la...kot nak kata 'macam-macam ada' tu memang betul la.....waty beli key chain jew kat sini...

kat sinilah pintu gerbangnya...tapi waty tak fahamlah tulis apa tu...orang kata Pasar Tamu...kita anggukkan jew...hahaha

kalau tak ke Pasar Kraftangan...tak sah la kan...sebab kat sini terkenal dengan hasil jualan Mutiara dan Kristal....memandangkan ada pesanan dari kengkawan...waty pun gagahkan jugak melihat barang2 kat dalam nie....sebab waty tak berapa minat mutiara/kristal nie...

agak2 u ols la kan..berapa harga barang yang waty pegang tu?.....ada rantai, ada gelang, ada cincin, ada brouches...lengkap untuk hantaran kawin....hahaha....waty mula2 tengok terkejut gak...ingatkan beribu..sebab yang dalam cermin tu beribu jugak la...tapi harganya memang berbaloi....cantik dan menawan.....
tapi ini bukan waty punya....waty belikan untuk kawan kat opis..sebab dia teringin nak hadiahkan untuk ibunya....beli dua set gitu.....nak tau sapa orangnya...nantikan yer

lepas bershopping...waty singgah jap ke muzium...memang dari kecil waty suka pergi muzium...tak tau kenapa.....so kat sini waty singgah ke kampung warisan yang menyediakan pelbagai bentuk rumah yang ada di Sabah....lebih kurang cam kat melaka tu..."taman mini asean"

antara persinggahan yang waty singgah adalah 'rumah panjang rungus'...rumah nie memang panjang...kata orang kat situ...kat bawah rumah tu depa dok bela macam2 binatang ternakan....dengan kata lain..semua ada la...nak sebut malu kat sini...

yang nie rumah bisaya....kiranya rumah nie dah agak membangun sikit lah

yang ini rumah bajau...dinding rumah nie majoriti dari dauh nipah....

yang nie rumah pekebun cina....ha..jangan ingat takde...

yang nie pulak rumah iranun...waty pun tak sempat nak baca jenis suku apa yang tinggal...

finally inilah rumah lotud....ingat yer bukan lutut..tapi lotud....actually banyak lagi rumah tapi kalau nak tengok leh bukak blog my sis...eton & neyna

sempatlah jugak waty naik jambatan gantung...teringat masa kat taman negara pahang....best la..badan pun dah bermandi peluh...

lepas terjah dalam muzium...we all balik ler...tapi sempat lagi nak cuba nasib untuk mengangkat bakul nie...bakul giant...tapi nita sure boleh angkat punya.

finally...i hope sesapa datang kat Sabah...leh singgah ke Muzium nie...mengenali budaya mereka...adalah satu pengetahuan yang amat indah untuk dikenang.

sebelum balik ke Beaufort...waty sempat snap "Hospital Queen Elizabeth"....disebabkan akan adanya bangunan baru..maka hospital lama ini akan dirobohkan...sejarah bangunan nie...tapi akan jadi kenangan...

Pada kengkawan yang nak tengok penempatan orang2 Sabah...inilah antara sebilangan penduduk yang tinggal di lereng2 bukit...tapi jangan salah sangka..bukan takde banglo atau terrace...tapi waty suka/kagum dengan umah atas bukit nie...lagi VALUE tau...
destinasi terakhir....ke Pantai Tanjung Aru....apa lagi...berposing la kejenya...

pantainya bersih...masih dijaga dengan baik....nice place to rest la....sebab waty suka pantai...hehehe...masa tak mengizinkan daku......uwaaaa...

dan bila masing2 dah puas berjalan sampai tak ingat tanah.....ginilah akhirnya...

sorrylah erna...candid jew...korang sedap2 membuta kat belakang...aku terpacak kat depan....

Saturday, October 17, 2009

Trip to Beaufort...

Lokasi pertama waty semasa berada di Sabah adalah Beaufort, a name that bears the meaning 'the beautiful fort' in old French. Sebuah pekan kecil yang terletak lebih kurang 97 km dari bandaraya Kota Kinabalu. mengambil masa 2 jam perjalanan menggunakan kereta sememangnya tidak membosankan. pertama kali menjejakkan kaki disini waty tidak merasa seperti orang asing malahan suasananya tak ubah berada di Sememanjung. Cuma dialek mereka jauh berbeza dengan kita. apa pun...samalah jua kalau kita berada di daerah2 lain.

walaupun pekan beaufort nie kecil...tapi tidaklah begitu terpencil. waty kat sini atas urusan kerja. 2 hari menguruskan training untuk peserta KEMAS, waty tak lepaskan peluang untuk melihat-lihat pandangan sekeliling. bab2 makanan waty nie tak cerewet coz i'm a simple person. cuma tergelak gak bila tengok menu kat kedai...'mee curry laksa'....ada additional word laksa gitu...waitress tu pun gelak bila waty tanya..."what is the different between mee curry and mee curry laksa?"....dia jawab sama jew...nama jew kita tukar....wah gitu yer...

pemandangan structure pun tak jauh beza dengan tempat lain...tapi orang kat sini kata...kalau hujan lebat...air sungai beaufort nie mampu membanjiri pekan beaufort nie...wah takut gak...sebab lokasi hotel yang waty tinggal nie agak rendah jugak la...harap2 tak gitulah jadinya yer.
more story...nantikan yer

Journey to Sabah...

jangan terkejut dengan gambar dibawah...sebenarnya waty sakit hati sangat2 sebab tak dapat join program nie...uwaaaa....coz i was planning to join that event...dah ready..but last minit waty dapat assignment ke sabah....good thing also coz waty tak pernah lagi sampai ke Sabah....apa pun..terkilan tetap terkilan....hope sapa yang join tu...kongsi2 story yekk...

as i mention before...impian nak menjejakkan diri ke Sabah akhirnya terlaksana....kebetulan ada kerja sikit kat Beaufort....apa lagi...melompat kijang la waty....tapi kali nie semua kerabat pi...except my brother....so Friday morning....bergegas ke LCCT....Journey to Sabah...


masa kat dalam plane tu waty tak sure leh snap photo ke tak?...yang nie kena tanya ex-steward Ray....apa pun waty belasah gak snap....so this i my dad and mom...hehehe...

waty dok sebelah depa la...maklumlah kena tengok2 kan orang tua...hehehe...cam depa tak biasa la konon...padahal last week depa baru pi Sarawak....wakaka....

si erna pun terpaksa tuang class on monday...gara2 tak pernah ke Sabah gak...nak tunggu next time...alamak lambat lagi la

si eton nie pun nak menyibuk gak....hahaha...sentap eton


three of us....happy always....LOL

yeppyyy....dah sampai....

akhirnya kakiku terjejak di tanah Sabah....sabah ba....wah gitu..Alhamdulillah..sampai jua akhirnya...

wait for my next post....kita sambung lagi....

P.A.P.A.D.O.M

14th of October 2009....wah masa tu orang dah sibuk2 melayan citer papadom nie...tapi waty baru nak layan. at first waty tak terpikir pun nak tengok coz by comparing previous movie by afdlin rasanya takut menepati persepsi waty....tapi bila dah dengar rumous dari kengkawan yang citer Papadom nie kelakar giler...langsung waty book online kat TGV BT....me, eton, cousin and ecah...we all bersemangat menyaksikan filem ini....and guess what?

kalau u all nak tau....kepantangan waty adalah melihat afdlin menangis....coz when he's crying...i know it is real. dari mula citer papadom tu until end of it....papa afdlin....waty salute u!!...this film was great..no wonder u win 5 award from FFM....u deserve it...
u guys....after i watch the movie..waty terus call ayid...my dear brother...nak meluahkan rasa betapa bestnyer film orang melayu nie....berkesan dari faktor kehidupan. that time rasanya papa afdlin memang sesuai dengan liyana jasmy....
lakonan airmata pun menyentuh hati waty..mana taknya...dalam pada tersedak dalam ketawa...waty tersendu dalam tangisan...sedih wooo.....and it's true...itulah dinamakan kasih sayang....
pada sesiapa yang belum menonton....jangan lupa tontoni film nie....memang best giler.

Wednesday, October 14, 2009

Sepetang di Sungai Gabai...

lokasi yang agak berhampiran dengan umah waty...yer la kan..umah waty pun kat bangi lama jew...so plan ke Gabai akhirnya jadi satu kenyataan...waty tiba lewat hari tu sebab subuh2 lagi dah terpacak depan Honda Service Center.....kena pulak hari sabtu...aduhai...kematu punggung nie dok menunggu...
Sampai di lokasi lebih kurang jam 3pm...dah tersedia hidangan....tapi alahai....sompuit makcik nie mendaki tangga...sah2 rasa macam didera je hari tu sebab team picnic nie memilih tempat yang nun di atas......namun kugagahkan jua kudrat nie.....
lepas lelah yang dibeban tu terlerai...bila nafas kerbau pun dah hilang....waty pun berendam la kejap....sambil sembang2..sambil main2 air...wah!...ada gaya romantika di amour....pas tu terus lappooorrr....nasib baik ada chef megat....layan spagetti....tengok tu..dalam hutan nie pun makan western jugak..!!!

dan konyang apa lagi..berendam la balik....menebus segala kusut musut dalam kepala nie....we all bergurau senda la di sana.....[apahal jiwang ayat aku nie]....dah naik sejuk sampai ketulang....maklumlah..tulang belakang nie pun belum baik2 lagi....waty pun angkat kaki naik ke darat....antibodi dah takleh nak accept rasa sejuk nie....apa lagi...bergambor la.....

jangan terkejut yer...sebab waty pun terkezut gak...sebabnya waty ingat lepas raya badan waty jew ada muscle...tapi megat pun bermuscle2....cuma muscle waty jadi lemak la....tak membakar...kuing! kuing! kuing!

ha..motif bergambar camnie?....tapi lawa la pose nie...walaupun waty tak la pakar mana berbanding mereka2 di atas....mungkin sebab melantun flash between my cam and ray's cam....[ray jangan lupa tag gambar tu..kalau ada snap]

chapeq....tak ingat betul gelak petang tu....sib baik tak keluar anak tekak dik oi....

hahaha...kesian fendy...nak kuih lapis sarawak yer.....takpa..nanti kalau ada akak bagi kat erna...hang minta kat dia jer la yer...open house tahun nie rasanya tak buat..pasal lepas nie memang takde kat umah....outstation banyak sangat...

ni yang nak marah nie....orang suruh amik gambar dia dok pi tidoq lak....rosak gambar!!...pakya the policeman....moga hang sihat la kat ipoh tu....

agak2 program 'cruise' tu bila yer...den dah tak sobar laie nie....nak kena buat ramalan cuaca sebab pengalaman lama dulu 'mabok lauk'....tapi kalau jadi la...best nyerrr.......

"kalau gabung tag shirt tu...."caution anak halal"

tak sangka leornard datang....dalam pada sejuk2 pun layan jugak....memang kebal la nie....hehehe...malu2 yer...

rajan..kau nie memang insan paling sporting dalam dunia...paling penyabar...baguih la hang nie....apa pun happy diwali...