Pages

Tuesday, June 30, 2009

Gaya atau Naya!!!

sebenarnya....waty tak tau nak post topic apa....kebuntuan pulak....tetiba jer hilang idea....selalu tu macam nak termuntah benda yang diceritakan. actually semalam tengah2 restyle balik rambut....waty terfikir something..........kalau lelaki sanggup berhabis untuk kereta.......perempuan pulak sanggup berhabis untuk nampak cantik. cuma waty tak dilahirkan untuk bergaya seperti gadis2 lain......kategori untuk waty adalah biasa jer. tapi berhabis untuk disimpan dalam peti besi tu memang ada..........dalam erti kata lain....beli barang dan simpan untuk pameran. nak guna tu sayang....sebab nak beli bukan senang.........contohnya handbag.......bab membeli memang rajin....hehehe....boros kan waty nie........tabiat yang susah nak hilang......

bercakap soal handbag nie.......ada banyak cerita......cerita best...cerita tak best.......perempuan nie [termasuklah waty]....kalau berjalan mesti nak bawak handbag...on certain cases ada yang bawak beg tu sebab stylo...ada pulak sebab memang tak boleh nak biarkan bahu tu kosong...mesti nak gantung something celah keti.....atau pun sebab nak bawak barang2....yang kononnya very the important sesangat.
as for myself...waty bawak macam2 benda.....tapi bergantung kepada keadaan.....cuma di waktu kerja memang tak sah kalau tak bawak tiga benda selain dari 'handbag'...........1. Handbang....2. Camera....3. Lappy............and this three thing selalu ada kemana saja waty berada.
tapi itulah keindahan seorang wanita.....atau lebih mudah waty katakan GAYA.......dimana wanita itu nampak lengkap dengan sebuah beg tangan.....

zaman la nie memang bermacam2 jenis beg tangan.....dari kecik yang leh letak kat tapak tangan sampailah boleh menutup separuh badan terutamanya orang yang kecik molek tu.......bila dibawaknya beg sebesar alam tu........kot nak masukkan tuannya pun bisa lah......hahahaha......kekadang tu waty pun confuse gak.....napa nak beli banyak2........barang yang letak dalam tu pun sama jew........
soalan yang sama waty pernah tanya pada diri sendiri............WHY?



gitulah gamaknya jenis2 beg yang hanya sebilangan kecil ada dipasaran kita. kalau nak tunjuk dalam blog nie alamak tak cukup space la.........dan terus terang waty ada lebih dari 20 buah hand bag dari pelbagai BANGSA..........yang murah...yang mahal....macam2 ADA........yang pasti itulah trend masa kini..........yang jadi pilihan waty mestilah warna HITAM.........
yang tak tahan tu........bayangkan beg yang beli 2,3 riban tu lesap macam tu kena ragut........itu tak termasuk isi kandungan dalam beg tu...........mau nangis tak berlagu.........dari faktor pengalaman setakat hari nie 'ALHAMDULILLAH'........belum pernah berlaku lagi pada waty.....'selisih malaikat 44'.......mintak dijauhkan lah...........walau bagaimanapun kisah ragut nie pernah berlaku kepada ibunda tercintaku..........
hakikatnya memang bukan rezeki mak waty.........yang pastinya........'aku haramkan peragut tu seumur hidup sebab makan duit haram'..............gitulah hakikat kehidupan.......tanpa memikirkan kebaikan dan keburukan.......jalan terbaik adalah jalan yang singkat yang menyusahkan orang.
p/s: ragut pun bukan setakat berlaku kat tepi jalan.......dalam dewan parlimen pun jadi jugak...
kalau nak jadi cerita......bab2 jenayah ragut nie.........dah tak larat nak habaq......keluar masuk dalam paper dah la nie.......sedih sungguh la.......bertambah pulak terjadi kat orang perempuan.....ada tu sampai meninggal dunia........besok2 hang tau la kat akhirat kelak....menjawab la hangpa yang dok ragut barang orang tu.........

kan baguih kalau kita kat dunia nie hidup aman dan damai.......waty kadang2 kalut nak pikiaq lagu mana nak jadi kat orang2 la nie.......tak tau nak jaga diri......asyik dok buat hal ya....dok buat salah.....pikiran pendek.......nak salah kan polis pun tak leh jugak....kita patut sama2 tulun menulun..........

wah!!!.......waty kalau bab berceramah memang macam baguih......hampeh betui...


apa pun kita doakan lah semoga muda mudi atau sesiapa pun merubah dari kejahatan kepada kebaikan......itulah sebaiknya.........apa pun kadang2 waty pikir takut jugak nak bawak macam2 dalam handbag.......tapi kalau tak bawak......masa tu pulak la nak guna........tapi bila kengkawan tanya......apa yang kau dok kendong dalam beg tu......waty pun tunjukkan.....ada terkejut...ada gelak....ada yang cakap....."mmmmmmmmm......tu jer ka"
apa pun nie jer lah barang2 yang waty dok kepit celah keti hari2..........
tak de apa la sangat......purse,passport,buku bank,lipstik,handphone,notebook,kunci office,lens drop and buku derma darah.........
selalu kalau member tanya.......awat la barang hang nie tak macam perempuan langsung.......kekadang soalan tu yang payah nak jawab.......bagi waty setakat lipstik satu dalam beg pun dah cukup.......yang lain tu tak berapa nak penting.........
ada pulak pi gelak yang waty bawak buku derma darah........haaaa.......gelak la hangpa semua.....aku ada sebab bawak benda alah tu........actually waty rajin gak derma darah......banyak sungguh la benefit nyer tau........benefitnya selalu waty dapat kat Hospital Universiti.......nak tau apa untungnya........'derma2 la selalu'.......
camera NIKON.......
sejak beli camera nie........niat beli tu sebab minat dengan camera tu.....sebab bentuk/designnya jer.....kepakaran memetik camera tu belum ada lagi......only the basic thing........punca waty minat camera jenis ini adalah semenjak menonton filem 'BUKAN CINTA BIASA' lakonan nasha aziz dan saiful apek........lakonan nasha tu telah mempengaruhi waty untuk membeli camera nie......so sampai ke la nie camera ni telah berkhimat bakti kepada waty.........cayang sangat.........
CDs....
napa waty tunjukkan 4 keping CDs nie........pertama sebab semuanya ORIGINAL.....kedua sebab ada Richard Gere, Julia Robert, Colin Firth and Hugh Grant....serta pelakon2 lain.....plot movie dalam 4 CDs nie banyak mempengaruhi hidup waty.......and ada slot yang waty suka......idamkan untuk berlaku dalam hidup nie.........kemana saja waty pergi [long distance/outstation]......waty mesti bawak.....dah tengok berpuluh2 kali.......
lappy.....
The only one lappy yang waty ada.........Model HP......tak lah secanggih notebook orang lain...boleh la takat nak design 2,3 benda tu........segalanya ada dalam lappy nie.........kemana saja waty pergi........mesti ada lappy nie......tapi bergantung jugak pada keadaan....not all the time but most of the time 'yes'.........kira teman sejati la nie........hanya pada mr.lappy nie jer tempat waty mengadu.........
home sweet home.......
setakat hari nie.......waty tak mampu lagi nak beli umah sendiri........tak do dayo lagi....cuma selain umah family kat bangi........waty menyewa terrace kat Bukit Tinggi Klang........tempat paling waty suka lepak adalah depan TV.......simple jer umah waty.......tak suka sesak2.......asal ada yang wajib dah cukup......and antaranya TV, ASRTO, DVD, FREEZ, MICROW dan beberapa subjek utama.........
tak perlu segalanya sebab weekend waty balik bangi umah mak/ayah.......sapa lagi lah nak jengah orang tua kan........and that is my responsibility........
gitulah........dah panjang lebar dah waty citer.........dari kisah handbag kepada kisah life waty......apa pun.......bila orang kata......'biar pape asal bergaya'.........bagai waty.....'Gaya atau Naya'.........namun.........ikut suka hang la.......

Sunday, June 28, 2009

Apa itu kehilangan..........

Michael Joseph Jackson was born Aug. 29, 1958, in Gary. He was 4 years old when he began singing with his brothers - Marlon, Jermaine, Jackie and Tito - in the Jackson 5. After his early success with bubblegum soul, he struck out on his own, generating innovative, explosive, unsoppable music.The album Thriller alone mixed the dark, serpentine bass and drums and synthesizer approach of Billie Jean, the grinding Eddie Van Halen solo on Beat It, and the hiccups and falsettos on Wanna Be Startin' Somethin'. The peak may have come in 1983, when Motown celebrated is 25th anniversary with an all-star televised concert and Jackson moonwalked off with the show, joining his brothers for a medley of old hits and then leaving them behind with a pointing, crouching, high-kicking, splay-footed, crotch-grabbing run through Billie Jean. The audience stood and roared. Jacson raised his fist.By then he had cemented his place in pop culture. He got the plum Scarecrow role in the 1978 movie musical The Wiz, a pop-R&B version of The Wizard of Oz, that starred Diana Ross as Dorothy.During production of a 1984 Pepsi commercial, Jackson's scalp sustained burns when n explosion set his hair on fire.He had strong follow-up albums with 1987's Bad and 1991's Dangerous, but his career began to collapse in 1993 after he was accused of molesting a boy who often stayed at his home. The singer denied any wrongdoing, reached a settlement with the boy's family, reported to be $20 million, and criminal charges were never filed.Jackson's expressed anger over the allegations on the 1995 album "HIStory," which sold more than 2.4 million copies, but by then, the popularity of Jackson's music was clearly waning, even as public fascination with his increasingly erratic behavior was growing.Jackson married Lisa Marie Presley in 1994, and they divorced in 1996. Later that year, Jackson married Deborah Rowe, a former nurse for his dermatologist. They had two children together: Michael Joseph Jackson Jr., known as Prince Michael, now 12; and Paris Michael Katherine Jackson, 11. Rowe filed for divorce in 1999.Jackson also had a third child, Prince Michael II. Now 7, Jackson said the boy nicknamed Blanket as a baby was his biological child born from a surrogate mother.Cardiac arrest is an abnormal heart rhythm that stops the heart from pumping blood to the body. It can occur after a heart attack or be caused by other heart problems.
1958 - 2009
Michael Jackson a.k.a Mikael

Tuesday, June 23, 2009

Curi Masa...!!

Salam kepada semua tetamu waty....lama gak ekk waty tak post apa2....my last post pun pasal kecedihan....anyway thanks to all friensbook a.k.a facebook...yang sudi comment about my post....okelah....dalam pada bekerja....waty curi2 masa spend a little bit time to rest.....bukan tido...bukan makan (try diet nie....pasal dah gemuk).........tetapi curi masa untuk berhibur........dalam ertikata.....hiburan yang lebih menguntungkan diri sendiri......
watever pun.....after my friend sudah kasi brainwash about my sadness....so aku pun cubalah menghiburkan hati nie...one thing yang aku pikir.....not worth it to feel sad if i dont even try....kan!!!....InsyaAllah....it just.........[i'm waiting for the signal]
other than that....penantian itu satu penyiksaan....selain dari penantian [ehem...ehem]....waty juga dah lama dah tertunggu-tunggu filem yang dijangka akan meletupsss.......and guess what....!!! last nite waty dapat jugak book tiket kat TGV BT........bayangkan waty book tu dari hari apa......most of the cinema FULL..........akhirnya berjaya jugak nak menonton.......
and last nite me and my sister pi la ke TGV around 9:30 pm tak sabar dah nak tengok kesinambungan T.R.A.N.S.F.O.R.M.E.R dan tak sangka.......sesak giler panggung wayang.....
the best part bila waty tak dapat nak bayang kan........filem yang bergenre fantasi nie kekadang mempengaruhi semua golongan.......i wish i can bring all my family to watch this movie......tapi apa daya........bawak nita jew lah...and my brother sikit punya bengang sebab dia berada di MIRI.....apa pun itulah keistimewaan filem yang bercorak begini.......semua golongan dapat menonton........bukan apa......sedang syooookkkk layan movie........waty tak sedar ada dua orang budak kat seat belakang punya lah excited tengok transformer macam dia pulak 'megatron' and 'optimus prime'..........waty kat depan rasa cam nak gelak pun ada........tapi kena concentrate nak tengok movie...tahan dalam hati jew lah......

apa pun kalau tak tengok part I....rasanya susah sikit nak tangkap feeling part II nie.......but for me....dalam part ke 2 nie jalan cerita nya lebih menarik and more action........memang tak rugi dan waty sure sangat nak tengok kali ke 2..........
itu cerita semalam...........dan malam2 sebelumnya........waty nak kesahkan satu hal yang suku lucu lah.....whereby last week entah kenapa hati nie bagai dilambai2 untuk ke satu tempat........apa lagi...lepas kerja....bersiap2 dari rumah menuju ke SUNWAY PIRAMID.........bayangkanlah...dalam setahun........SEKALI jew waty jejak kaki ke Sunway.....napa waty JARANG pi sana........sebab TRAFFIC JAM.......and i hate that..........
so mungkin tersalah makan so waty ajak my sister pi sana.....dalam pada sedar tak sedar....rupanya kat situ dah jauh berubah.......more shoplot....and become one of biggest complex in Malaysia......baguih sangat la naa..........
2nd reason waty ke sana sebab nak tengok wayang.........."DRAG ME TO HELL"........memang class.....sound sistem memang tak leh nak lawan la....mau pecah gegendang telinga.......apa pun for those yang tak berapa nak berani....jangan la tengok.......
by the time nak masuk panggung..........meh sini tengok apa kerja waty.........[layan gambar]
motif amik gambar?........suker lerr....
alamak...buruk rambut nie....kena pi salon balik nie.........
apahal lak nie...ingat model ke?
Night At Museum 2.......dah layan dah.....5 bintang
Hannah Montana..............6 bintang
Angles & Demons...........8 bintang.......[love this movie]
Wolverine.........7 bintang........[nak kena tengok semua movie]
Jangan Pandang Belakang Congkak.....5 bintang....[aku tidor dalam panggung]
gitulah kerja waty.......kebetulan kat panggung TGV tu.....ada poster2 movie yang lama.........so waty pun sempat snap dua tiga keping as my collection and as my memory...........esok tua2 leh ingat balik......"oooo...nie kerja aku masa muda2...kaki wayang sungguh"...
last sekali.........waty pernah jugak curi masa main games........computer games........tapi bukan tembak2 atau puzzle type........haa......nie waty nak kasi tau....for those yang belum penah dengar game nie.......meh sini waty nak intro sikit........ASALNYA waty leh minat main games nie masa tu lepas belajar.........kebetulan my sister 'nita'.......continue study kat same university.........and suatu hari tu waty tengok dia asyik mengadap lappy.........pelik jugak sebab terfikir 'tak penat ke biji mata dia tu'.........so bila waty tanya rupanya nie lah kerja dia......
special thing about this game.......ia takkan tamat melainkan kita uninstall games tu.........basically games nie pasal life......life character yang kita design.....umpama kita membela 'orang kenit'......cuma more on graphic type....atau multimedia.........
nak cakap banyak pun tak leh........once korang nak termain.........makanya jadi TERKETAGIH......hingga berjam2 mengadap PC.......it's fun but mostly game nie jadi pilihan gadis2 remaja.........orang lelaki tak minat la game camnie........
so waty introduce kat u all......give it a try and please comment.........nak tau gak dari sudut pandangan u all.......
walau bagaimanapun waty try nak call my friend kat singapore........nak suruh beli dummy The Sims 3...........latest Sims yang kini sedang elok bertenggek kat pasaran........kat Malaysia tak masuk lagi.........

apa pun.......cam tu lah my life la nie........dapat curi masa sikit........Alhamdulillah......dan inilah rutin waty sekarang..........kalau tak keluar.......dok tengok ASTRO.........tak pun MEMBUTA..........

Wednesday, June 17, 2009

Aku Cedehhh!!!

Malam tadi tengah2 aku layan perasaan kat Internet.......terpandang satu cerita yang menyedehkan aku.....so dikala nie aku rasa macam hilang mood sekejap.....kenapa aku cedeh....sebab aku kecewa.....dalam ertikata satu perasaan yang cuba aku semai tapi tercalit dengan luka. entahla....
bila orang kata 'hidup umpama roda' memang aku tak nafikan kebenarannya. sedaya usaha aku cuba lakukan agar kehidupan yang pahit itu kusulamkan dengan kemanisan. tapi itulah ketentuan Ilahi. Aku kena redha dengan perasaan seribu satu rasa.
Umur aku hampir mencecah 31 tahun.....maknanya aku semakin dewasa.....[belum tua lagi yer...].....namun kedewasaan itu telah lama aku kecepi sebab perilaku aku sendiri yang memaksa untuk berdikari....sebagai anak bekas tentera, aku tak dapat bayangkan ketika di zaman kanak2......kehidupan kecilku dikelilingi dengan warna2 hijau. aku terkenang jugak zaman hingusan.....pergi sekolah aku naik trak....balik pun naik trak......sampai umah kena buat kerja sekolah dulu baru boleh tengok tv.
apa pun aku bertuah sebab ada abang yang sangat baik sebab selalu cover aku...aku nie memang lasak dan nakal........nak tau nakal yang macam mana........nie aku nak citer sikit.........dah sah2 aku nie pernah masuk taekwando......so kalau nampak bendul jer aku panjat....asal nampak bendul jer aku panjat......konon nak jadi spiderman la tu.....

kalau tak pun buat bising....aku, abang aku and nita.....we all nie suka mengecah rumah.....especially abang aku jer sorang lelaki kat umah tu....kalau buat apa2 mesti bertiga...we all memang kurang bergaul dengan budak2 lain......nampak cam tak normal kan...tapi sebab kehidupan sebagai anak tentera nie kena selalu posting sana posting sini.......
dan memandangkan abang aku sejak high school lagi dah masuk MRSM....makanya aku lah dah dikategori sebagi anak sulung......and until today pun aku yang banyak amik kesah pasal hal2 rumah.....cuma abang aku jadi mandor tukang pantau jew lah.....kena pulak dia la nie kerja kat Petronas Miri.

Kematangan itulah kekadang membebankan otak aku nie......sometimes aku lupa yang aku dah tua.....keliling aku dok panggil kak waty...kak waty....rasa macam eeeeeeee.....tua nyer aku....!!! and sometimes rasa macam kekok nak join apa2 program kat luar tu.....just bcoz ketuaan umur aku nie........but at the same time itulah sebenarnya hiburan aku........

hakikatnya kalau aku malas nak keluar........duduk umah tengok astro dari pagi sampai malam pun aku boleh..........but once dah outing....memang aku pulun giler2.......cuma selalunya apa yang dirancang tak jadi kenyataan.

hati tu memang teringin nak jumpa kawan2 masa kat kolej dulu. tapi aku segan sebab aku lah THE ONLY one yang tak kawin lagi. bukan tak nak kawin.....bukan cerewet....tapi aku tak tau apahal la susah sangat nak cari teman sehidup semati nie........tapi aku sedarlah kot....yang aku nie tak lawa......budak2 zaman sekarang nie umur setahun jagung...tapi kalau belasah make up.....perrrggghhhhh....kalah model....aku pun pelik....

yang sukar dalam mencari jodoh adalah kejujuran....kesetiaan....kasih sayang......kebanyakan lelaki yang pernah aku kenal.......selalunya tak menepati tiga kriteria aku nie.........adakalannya orang selalu pertikaikan soal harta dan wang ringgit........but for me.....kalau dah sayang "segalanya ku korbankan"........

sebab tu aku tekankan tiga benda tu......dan kenapa aku memilih ketiga2 perkara tersebut......meh sini aku terangkan.

kejujuran
aku nie jenis pemaaf.....tak kisah la apa yang berlaku dizaman lampau....aku tak suka membuka kisah lama.......itu hanya menyakitkan........yang perlu masa kini dan akan datang.......so aku tak kisah...bila dah ada ikatan....aku perlu percaya....dan semoga dengan kepercayaan itu membawa satu perhubungan yang jujur....

kesetiaan
bila jujur....rasa percaya itu ada....wujudnya satu perhubungan yang sempurna.....lantas keteguhan itu disulami dengan kesetiaan.....dalam dunia zaman sekarang nie aku dah tengok macam2 masalah dalam relationship. yang dah kawin masalah macam nie........yang belum kawin and sedang bercouple.....pun ada macam2 masalah........so setia itu perlu.....
kasih sayang
apa pun yang kita buat.....biarlah sentiasa dengan kasih sayang....tapi takdelah berkasih sayang dengan orang yang tak berkenaan pulak kan......pelik pulak nanti.....dalam perhubungan aku utamakan kasih sayang.....bila kita kasih....kita taknak sakitkan hati orang yang kita sayang....kita jaga....kita amik tau....kita fahami......kita menyedari......all of that.....is "kasih sayang"....

macam tu lah.....tiga perkara itu aku sangat tekankan demi perhubungan yang berkekalan.....coz zaman la nie dah semakin kurang semua tu....coz people dok struggle cari DUIT! DUIT! DUIT!.....lupa what is the most important thing....which is family....

dan aku juga mahukan sebuah perhubungan yang indah........yang aku impikan......namun sejak akhir2 nie aku cedeh....pasal mungkin itu tak mungkin terjadi. aku suke tapi entahlah.....must be aku dah terlewat kot......nak cakap pun tak berani........takut........but if i have that chance......mesti aku dah lama luahkan.....CUMA.......luka lama memberi pengajaran dan aku takut kekecewaan berulang kembali.......

bukan setakat itu.........aku pernah dilabelkan dengan pelbagai gelaran oleh orang2 yang tak bertanggungjawab. menabur FITNAH yang mencengkam hati aku....bagai robek2 maruah aku bila ada segilintir manusia yang bersifat BINATANG dengan menjaja kisah aku kononnya dia lah lebih tahu.........bertambah pulak selama ini orang yang pernah aku percaya...aku panggil KAWAN.....tiba2 jadi 'musuh dalam selimut'.............tapi takpalah.....aku jugak dapat PAHALA...

apa pun aku yakin dan aku percaya Allah Maha Kaya........aku bersyukur....walaupun ada pahit dalam kehidupan....walaupun perjuangan ini aku langkah dengan sendirinya.........aku masih berdiri dengan megah dan akui bahawa semuanya ada hikmah disebalik duka yang ada......Dugaan yang ada aku sambut dengan rahmatNya.

cuma lately aku sedih la.........aku tak tau nak wat camner.........mungkin dah takde peluang aku kot untuk memahami dia, menyayangi dia sebab aku takut mengambil langkah itu.....dan mungkin dia dah ada orang yang lebih baik dari aku.........that's fact........walaupun hanya PRASANGKA...........aku yakin.....'dia' itu bukanlah aku.

I THOUGHT IT'S ME..............BUT.............HOPE U HAPPY........LOVE U ALWAYS........

aku MC????

Last minit aku dapat assignment dari KAPLA aku.....ingat lagi tak posting aku yang lepas....balik jew holiday aku dah kena buat extra work. awal2 lagi aku dah agak apahal la dia dok panggil aku masuk bilik and then story pasal kerja dia........and so......today aku jadi MC......yang menjadikan kerja tu satu masalah adalah sebab last minit agenda.....dan Dato' minta tolong aku to be an MC....tak ke pening kepala aku nak draft text.....kena pulak yang datang tu Minister of Human Resource........siap ada delegates dari pelbagai Negara.....Australia, India, Korea, Japan etc.....
Ni kalau spekong london mau aku berpeluh kat rostrum tu.......bukan aku takut....tapi dah setahun aku tinggalkan bidang pengacaraan nie......namun apa daya aku untuk berkata TIDAK.....haaa...itu lah satu kelemahan aku nie..........
so pagi lagi aku dah bersidai kat PJ Hilton.......mulut terkumat-kamit baca doa hilang darah gemuruh.....atau bahasa jawanya....nervous.....so kalau tengok gambar tu....kat situ lah aku akan berdiri..........apa pun nak citer lebih lanjut........tungguuuuuuuuuu.............

Tuesday, June 16, 2009

Kenduri Tahlil....

Sesungguhnya mati itu benar..........itulah hakikat kehidupan dibumi Allah ini....kematian itu telah dijanjikan kepada semua umatnya........terdetik sejenak perihal diri aku yang sentiasa alpa pada tanggungjawab aku sendiri.......
Pada sabtu yang lepas aku menghadiri majlis kenduri tahlil yang dibuat di rumah Pak Long aku di rawang di atas pemergian Sepupu aku Allahyarham WafiyuddinSyamim Wahab dan Allahyarhamah Napsiah bt Hj.Shukor. Honestly sampai sekarang perasaan sedih tu tak payah citer la....susah nak digambarkan. Cuma aku sebagai umat Islam kena redha dengan ketentuanNya. Berbekalkan iman yang serapuh daun kering.....kekadang bergenang gak airmata aku bila mengenangkan orang yang telah pergi. Semoga roh Allahyarham ditempatkan dengan orang-orang beriman.

gambar atas: Allahyarham Wafi dikelilingi anak2 buah
gambar bawah: tak tau bila nak dokong anak sendiri.....hehehe....yang nakal dan cute giler tu amelia...anak kak rin....comel kan...geram aku....

abang aku dengan abang eddy tu buat2 rajin la tu.....konon sediakan air minum.....padahal!!!

Sesi bacaan yasin/tahlil dimulakan.......

lepas tu sesi makan.....tapi aku macam biasalah.....bergambar la dulu....buat kenang-kenangan.....[erna,diana,mira,alia,fadhli,nita]

yang nie jangan nak confius...memang dua orang budak perasan nie dari awal majlis dan sibuk bergambar........
[my cousin diana and my sister erna]

dalam pada melepak sambil nak tunggu buffet area tu clear....we all lepaking ramai2....lama dah tak berkumpul.....best gak sekali sekala bercerita.....

[atas: erna,diana]
[bawah: nita,aku,amelia-atas pangku]

dalam pada tu..sempat jugak we all celebrate birthday mak long...plus anniversary both of them....amboi...macam orang muda2 pulak....siap bersuap bagai...romantik sungguh...

yang nie aku nak introduce kakak sepupu aku yang paling sulung...namanya kak shiela.....yang terselit kat tengah dok menyibuk tu diana......kak sheila nie anak sulung paklongku....putihkan....kalah zizie ezette...

yang kocik comel nie....cousin aku yang palinggggggg muda.....alia namanya...anak pakngah aku...

ha...yang nie aku gelarkan KLON DAFI...sebab dia sememangnya sejibik perangai macam dafi.....hensem tu tak payah citer la....cousin aku nie namanya Fadhli.......tapi masih sekolah lagi...

yang nie makngah aku......orang nya ayu...lemah lembut....kelakar....sempoi lagi....yang penting...sporting sangat........tiap2 tahun duit raya untuk aku tetap ada....

bila dah jarang jumpa...sesekali...aku bersembang dengan depa...yang dok sebelah aku tu...anak sedara....Daniel....yang kat belakang nakal giler tu....Danish....depa tu adik beradik...anak kepada cousin aku...kak sheila...

yang pasti kena adilkan....si kecik sebelah aku tu pun nak bergambar gak....tu yang tercengih cam kerang busuk tu....mula2 merajuk pasal gambar dia takde.....budak2 kan!!!

tak yah aku introduce yang lain2....cuma yang kat tepi sekali...dok sedap layan bubur kacang campur jagung tu....Pak Ngah aku.....garang tapi oke la....

tengoklah kenakalan mereka.....tak kira penat ke apa ker.....aku yang tukang amik gambar pun penat nak layan nie.....tapi seronok tenogk gelagat mereka...

inilah hasilnya bila dah terlalu excited.......terbongkang kata orang Melaka........

kadang2 hakikat itu harus ditelan.....yang pasti...kita yang hidup ini perlu mengambil peluang yang ada memperbaiki apa yang sepatutnya.......aku gembira sebab aku ada keluarga besar yang saling sayang menyayangi........