Pages

Friday, May 29, 2009

Realiti itu Kenangan Terindah....

En3 kali ini...."lebih kepada realiti untuk suatu kenangan yang terindah lantaran duka yang tercarik di hati dek kerana dimamah oleh takdir yang tak dapat dielakkan........."....wah!!! dasat sungguh ayat aku nie......sekali sekala nak bermukadimah frasa ayat bunga apa salah nyer kan...

bila waty tengok dua ekor anak kucing nie beraksi ala-ala tarian zapin nie....terdetik sejenak...apakah yang dilihat itu sama seperti di hati.......dan walaupun kucing ini merupakan spesis binatang yang kurang berakal...tetapi kita sebagai manusia yang dibekalkan akal dan fikiran yang terbaik ciptaan Allah swt seharusnya bertindak dengan matang dan sebaiknya diterima masyarakat.
apakah kaitannya........semoga tiada kekeliruan dalam posting kali ini......adakalanya sedikit duka dapat diisi sebaiknya dengan pelbagai cara yang mampu menjadikan bahawa hari itu adalah terbaik yang berlaku dalam hidup ini..........

dalam pada mengharungi tekanan kerja yang datang bagai air hujan yang dah lama tak turun ni....aku dihimpit rasa bersalah sebab tak mampu mengotakan hasrat yang dipendam sekian lama. apa kah hasrat itu?
aku hanya boleh bermimpi.......membayangkan yang indah apa yang AKAN terjadi pada hari itu.....namun apa kah mimpi bisa jadi kenyataan pada WAKTU yang dinyatakan......kerana aku tak mampu menjadikan hasrat itu satu KENYATAAN.........mungkin ada hikmah disebalik kejadian......

sedih bila memikirkan sesuatu yang diinginkan tidak mampu aku realisasikan kerana komitmen yang mendadak........sedangkan dalam perancangan aku sendiri telah terselit satu impian untuk melakukan sesuatu yang sukar dijangkan....

apa yang menyedihkan aku?

apakah hasrat yang aku impikan?


apa halangan yang tiba?


kenapa ianya jadi satu kepentingan?


adakah ia mampu memulihkan?


adakah itu yang aku cari?


dimana kepentingannya?


BERBALOI KAH.....????


jawapan itu..........



segalanya adalah terbaik dari mereka..........MALANGNYA...setelah aku cuba menyelit-menyelitkan masa.....aku hampa dengan komitmen yang tak dapat dielakkan. as wat i mention be4....aku cuba bagi last minit decision untuk participate dalam program survivor camp ini TETAPI tarikh tersebut overlap dengan kerja aku......coz on the same day aku ada training di Pontian, Johor..........alamakkkkkkkkkkkkkk........kecewanya aku......

kekecewaan itu aku harap dapat terubat dalam program DFC yang akan datang.....cuma agak terkilan sebab survivor camp ini aku rasa ianya merupakan sesuatu yang BERBEZA dan KREATIF hasil dari perah otak Fan Club Dafi sendiri............n that is true coz tak banyak fan club yang boleh menghasilkan satu program yang 'ORIGINAL'........

apa pun aku tak pandai nak menilai hanya dari PERSEPEKTIF aku berdasarkan PENGALAMAN aku sendiri. watever pun......ini adalah satu contoh positif persaingan yang sihat bukan sahaja untuk fan club itu sendiri tetapi ARTIS yang dipilih.....yang pasti aku akan merindui wajah manis kesayangan peminat ESPECIALLY suaranya yang semakin MANTOP!!!

Apa pengalaman yang aku terima?....................masa itu begitu pantas berlalu.......aku bukan sapa-sapa dalam DFC......tiada perkaitan antara aku dan mereka..........tetapi REALITI itu KENANGAN TERINDAH.....dalam hidup ini.......mari kita sama2 melihat setiap perjalanan ketika aku AKTIF mengikuti setiap program yang dijalankan oleh DFC.............jom kita mengembara bersama aku buat detik seketika.........

Gambar ini dipetik semasa aku mengikut program Kemuncak Aidilfitri 2008.....walaupun aku tidak menempah meja Dafi yang telah sedia dibooking oleh sekumpulan khas peminat FANATIK.....secara kebetulan...meja kami bersebelahan..........wah memang comel Dafi masa tu.....very the WHITE sangat.........cam biasa....Dafi sentiasa ramah mesra dengan perilaku yang cerita....cam budak dapat goodiess.....hehehe...

watever pun sesi bergambar tetap wajib....dan yang pasti Dafi tetap mengingati aku....WALAUPUN baru 2nd time jumpa. Yang pasti mesti tak meriah majlis kalau tanpa AJK2 yang setia.....dan aku berkesempatan berjumpa dengan mereka.....macam biasa........mereka adalah teman yang mesra.....

Disamping itu aku nak bawak kepada majlis 'Besday Boy'.....di Menara Kuala Lumpur....dah sah2 dua minggu aku cari baju sesuai untuk tema ini.......yang pasti 'red' and 'fly'......trade mark DFC dari dulu dikekalkan secara tradisi........besday boy kita nie memang mencuri hati....awal2 lagi dah menyanyi depan aku.....it's a very unforgetable memory in my life......he's very charm and cute.....hehehe.....lokasi yang sangat menarik...planning yang teratur dan kreatif giler.....

just imagine........trademark 'flying'.....aku pun tak terfikir yang aku akan terus setia mengikuti program mereka.....speechless siotttt.........kekadang tak tau nak definasikan mereka sebagai apa becoz the program is too damm good........sometimes ada orang kata aku bodek DFC....puji tinggi2 sebab mungkin one day leh dapat title kat situ.............HELLO.....sorry oke...aku tak pernah nak jadi AJK.......becoz VIDs/AIDs yang ada tu dah sesangat bagus.......tak perlu ada replacement........aku suker jadi ahli jer.........senang dan tak payah pening kepala........sebab aku tak kreatif macam mereka........

apa pun PISANG takkan BERBUAH DUA KALI...........aku tak nak terjebak lagi......ENOUGH is ENOUGH......aku dah rasa macam2 benda..........truly biarlah aku sokong Fan Club yang terbaik dari PANDANGAN aku sendiri.....dan aku yakin bahwa prasangka kau tepat sebab orang yang join the program pun mengANGGUK-ANGGUKan kepada mereka.
Setiap yang berlaku ada permulaannya.......dan aku mengenali mereka semasa mengikuti program MUDA di Pangkor........kerjasama antara Murai.Com dan Dafi Fan Club...........satu keputusan yang tidak mengecewakan.........walaupun last minit booking....siap berdiskusi dengan 'OREN'.......penghubung antara customer and supplier.........wah!!! ayat aku.........kira aku berebut nak buat booking...........dasat sungguh.....dan setibanya di Pangkor barulah aku kenal......OH! Macam tu rupanya Dafi.........segalanya di luar jangkaan aku sendiri....

Al-maklumlah....kekadang bila dah jadi artis.......semuanya LUPA DARATAN.....but Dafi tidak mengaburi mata aku dengan life background dia yang sangat politik dan berkedudukan.........Dafi orangnya sangat simple....happy go lucky.....friendly....berbudi bahasa........matured.....nice person la orangnya...

satu pengalaman yang sangat indah....
The part.......team aku JUARA dalam 'Amazing Race'......ala-ala DFC.......hahaha......best sangat masa tu.....memang aku tak terfikir pasal sakit kew apa ker......yang penting fun........

my teammate: waty,erna,mas,daong,farid,fendy..........you all are the best.......

selain dari program Kemuncak Aidilfitri...aku join gak program Fiesta Aidilfitri bersama DFC....di Saloma Bistro......memang malam tu penuh kemelayuan.....masing2 dengan pakaian tradisional kita.....and as usual the outcome memang grand.....yang penting kehadiran kedua ibu bapa Dafi pun ada.........Menteri gitu........sekali sekala tengok menteri di luar waktu tugas....macam mak ayah kita jugak lah........memang beruntung kan!!!! itulah rezeki namanya...

kalau dah pemangkinnya hebat2belaka........mesti lah suasana pun tak terkata seronoknya.....di akhir program kami siap joget lambak lagi....nasib tak roboh jer pentas tu dikerjakan mereka....memang sesuatu yang sangat menarik..........masa tu lah kita rasa bahwa kau aku kamu kami bersatu dibawah satu nama........DFC...

Adakalanya program yang dijalankan tak banyak sangkut pautnya......tetapi sebab hasilnya yang sangat positive....aku ikutkan jer program mereka.......and one of it masa kat The Ruums....masa tu terpaksa pakai oren campur merah..........cos KRU and DFC.......malam tu memang aku terhibur dengan persembahan artis2 di bawah naungan KRU Records......kelaskan....KRU memang hebat......apatah lagi artis dibawah label mereka mesti lagi hebat..........especially bab2 DANCING.......performance Dafi tak yah citer la....dah bertambah baik gitu....

so kalau u all tengok memang segalanya oreng....tapi ada selit color merah kan....dan itulah kami semua........yang sama2 hadir malam tu memberi sokongan padu pada Dafi.......bila aku tanya dalam hati....."dulu aku tak camni pun".........dan "inilah first time aku join Fan Club yang semeriah macam nie"..........tak gitu?

Samada dalam program terancang atau tidak...........samada secara bekerja atau bersantai......Dafi adalah Dafi.........aku tak kenal la Dafi tu macam budak2 lain kenal Dafi....tapi cukuplah sekadar apa yang aku tau..........dan itulah yang aku rasa semasa aku dan yang lain2 join program bersantai riadah di Sungai Kemensah...........bermandi manda dengan aktiviti bebas dan tidak dirancang.........ketika itu aku rasa Dafi sama jer macam we all semua......no differences......and it's good......

masa nie we all meraikan pemergian dua sahabat yang akan [further study,balik kampung halaman]........nice kan!!!.........masa nie siap berenang-renang ikan ala paus...hahaha.....siap ada bungy jumping lagi....nasib baik semuanya selamat....tengoklah tu....sama jer muka semua.....

tak ketinggalan juga ketika berada di Sri Pentas2 Shah Alam........semasa program Muzik2 separuh akhir........berhimpun beramai2 memberi sokongan.......kalau aku yang jadi artis pasti aku terharu dengan sokongan jerit hiruk pikuk pasti aku terkesima disamping mendendangkan lagu2....wah!!!....gitu lah....itupun KALAU AKU jadi artis....tapi bila jadi PEMINAT lagi best kan....kerja senang.......jadi tukang sokong jew...

adat pertandingan......ada menang ada kalah.......tapi kalau kita minat....hati tetap teguh....mana bisa merubah pendirian......tetap memberi sokongan yang tak berbelah bahagi.....tak gitu DFC....bagus Dafi dapat peminat yang setia dan jitu lagi....

akhirnya........antara konsert yang pernah aku hadir....konsert yang kalau didengar hanya konsert biasa.....tapi inilah yang mempertemukan aku dengan mereka..........insan yang menghargai.....insan yang memahami........aku dan kawan2 bergembira........bila "dua hati jadi satu"........of coz kita serasi bersama.........aku pulak memang menggemari wall's ais cream....memang SESUAI sangat2 dengan penaja........

di konsert yang simple tapi gah ini mendatangkan satu inspirasi yang mendalam. setiap detik aku rakamkan dilensa kamera.......bila aku lihat........segalanya ada cerita. satu kisah menarik kepada Fan Club ini.......mereka bersama-sama........tidak membezakan pangkat dan tahap.....kau dan aku sama......gembira, sedih, ketawa, duka.........hadapi bersama.
laluan yang sama di lihat di luar waktu........aku dapati mereka sememangnya bersatu bukan hanya pada minat yang sama.......tapi mereka berkeyakinan dalam membawa satu suara dalam satu kumpulan yang kuat.......antaranya.........LABEL DFC itu sendiri...........adakah situasi yang sama berlaku dalam FC lain?..........mungkin ya.....mungkin tidak..........ada cerita sendiri yang perlu diungkai.
pada aku.....kebahagian yang hadir itu adalah realiti........tertinggal sedetik membawa RINDU yang berpanjangan........mungkin aku ketinggalan diwaktu ini........tapi INSYALLAH.......di suatu hari aku akan hadir jua untuk kalian...............apa pun jua.......SALAM MUHIBBAH DAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA KALIAN SEMUA..........dan YANG TERUTAMA KEPADA DAFI.......
"DARE TO BE DIFFERENT"

Monday, May 25, 2009

Penyakit Menyerang....!!!

[tukaq lagi!!!...]........nie waty nak citer sikit pasal layout baru nie. dua tiga hari lepas waty sukar nak update blog atas sebab2 yang tidak ketahuan. lantas terimbas kembali perbualan dengan adam beberapa minggu yang lepas berkaitan virus. nak dijadikan cerita....memang sah2 blog waty diserang virus........tapi apa nama virus tu tok tau la teman nie....maklumlah..tuan punya blog nie pun bukan la IT sangat. takat nak copy paste tu kira boleh la lagi.....tapi kalu hok nak tamboh2 bagi canggih lagu blog pakar2 yang ada tu....tak emboh...

entah la...kalau cakap pasal virus nie.......seram sejuk naik bulu roma tengkuk nie pasal musibah yang menimpa kita. macam2 jenis virus yang hinggap.....serangan demi serangan........kadang2 pernah tak kita terfikir bahawa sedikit demi sedikit kita dapat melihat transformasi yang terhasil dari perubahan yang dibangunkan oleh kita sendiri sehingga adakalanya kita lupa setiap yang baik akan menghasilkan sebaliknya juga.
bercakap soal virus H1N1........waty sebenarnya tak berapa nak amik tau sangat.......bukan pasal tak suka nak amik tau......tapi dah seminggu outstation...jangan kata nak baca paper...nak tengok berita pun tak sempat lagi.......tapi bila tengah minum kat kedai kopi tu....'dan jugaklah waty jeling kat layar tv tu kisah serangan virus nie.......gerunkan....Alhamdulillah Malaysia masih selamat lagi....kita sama2 lah berdoa agar kita terhindar dari perkara nie.......
bercakap pasal virus nie.....waty nie memang dilahirkan ada 'sinus'....tapi bukan selsema burung atau selsema babi ker.....kalau orang kata waty nie budak 'berhingus' kira ada dua makna la jugak. satu berkemungkinan sebagai budak hingusan a.k.a budak yang baru nak belajar atau masih bodoh2....dan lagi satu budak yang selalu berhingus......
tapi Alhamdulillah....walaupun waty mengalami sinus begini....tapi bukanlah sejenis yang merbahaya....waktu yang sering melanda adalah waktu pagi....[selalu bersin]........makan seafood....[kadang2 bersin]......kena habuk....[akan bersin dan akan demam selepas tu].......sejuk [kena selsema terus].........itulah antara situasi yang berlaku pada waty....apa pun terima jer lah kan...itulah dugaan namanya.......


apa jua.........kita sentiasa berhati2...ingatlah orang tersayang dan sayangi diri anda sendiri......gambar dibawah merupakan pembawa virus tertinggi yang paling merbahaya di bumi ini....elakkanlah.......dan pada pembaca blog nie....jangan terasyik kepada gambaran lucah ini....

Thursday, May 21, 2009

Apa yek aku buat???

lembaran kali ini mengisahkan kerja aku sepanjang berada di Kuala Terengganu......aku ditugaskan ke KT adalah sebagai Pegawai Penilai yang ditugaskan untuk menilai instructor2 bagi melayakkan mereka melepasi salah satu syarat pembelajaran dan ditauliahkan sebagai pegawai latihan vokasional........makanya tanggungjawab itu aku pikul selama tiga hari bermula dari isnin - rabu. as i mention before......aku makan gaji kat klang....and at the same time aku tolong family aku dalam syarikat kami.....so sepanjang minggu nie aku terpaksa bantu family aku menyempurnakan tugasan ini........

di sebelah aku adalah En.Che Asuha yang merupakan Pegawai Pengesah Luaran yang akan bersama-sama aku sepanjang tiga hari di sana....kami akan menilai pengajar2 yang terlibat sekaligus sebagai penentu samada mereka layak untuk mengajar atau tidak.......bunyi macam berat jer kan....tapi Alhamdulillah...semua pengajar kat bawah nie memang layak lah nak mengajar........tinggal gabra dengan nervous lagi jer bila buat presentation tu....

kebanyakkan pengajar nie adalah dari program jahitan, masakan, perancang bandar dan elektrik.....so macam2 jenis presentation aku tengok sepanjang berada kat situ....

Lepas tiga hari....lega rasanya dan selesai sudah segala tugas yang berat2 tu.......then on thursday...aku menjemput nita dan erna di airport Sultan Mahmud KT......sampai jer kat sana....amboi....lawak gak airport nie.....leh tahan la...cam baru renovation jew.........bagus usaha Kerajaan tu yekk....

above: me and my mom
below: me and my dad


aku cukup berkenan corak kayu tu...klasikal...dapat satu tacap kat dinding rumah pun lawak kan!!!!.....seni gak tu...

akhirnya yang dinanti tiba jugak..........sempat la jugak aku amik gambar....hahaha....itulah mereka....

dikesempatan itu juga aku sempat singgah ke Masjid Kristal yang dihebahkan selama ini....MasyaAllah....cantik tu tak terkata la....selain dari Masjid Kristal tu...ada Monumen Masjid yang terletak berhampiran dengan kawasan tersebut........di Monumen tersebut terdapat beberapa buah monumen masjid di serata dunia termasuk lah monumen Masjidil Haram.....tak yah citer la....aku kalau dapat pergi sana........macam air hujan yang turun dari langit tu bertukar menjadi emas.........impian tu tak tahu bila nak sampai....hasrat nak pergi tu memang dah lama dah.....

[aku,nita,mom,erna]....berlatarbelakangkan masjid kristal...

cantik kan.........

nie snap seratus kali pun tak puas lagi....

gambar kat bawah nie adalah pintu gerbang "Pengkalan Tok Ku Paloh"....gah besar giler....

lepas tu kami beredar ke perkampungan losong....apa lagi....makan kepok losong la....dok gitu?

dalam pada aku beriadah sepanjang jalan.....terjumpa sebuah bus antik....sebijik macam rumah tradisional terengganu bergerak atas jalan......so sempat la aku amik gambar...tapi camerawoman yang tukan amik nie tak amik gambar penuh......nampak signboard bus jer....ni nak marah ni!!!!

kalau dah sampai terengganu tu....rasa rugi kalau tak singgah ke kompleks Noor Arfa Batek.....memang besar la kompleks tu........sempat lagi la aku shopong sutera...buat kenangan terindah........harganya...ehem2....boleh tahan la......

teknik mencanting........"4 tahun pengalaman nie"....kalau aku yang canting....jadi apa lah agaknya kain tu?...

"mewarna"....baru hari nie aku tau...napa warna sutera tu leh jadi abstrack macam tu.....

apa pun terima kasih kepada pihak pengurusan Noor Arfa Batek yang sudi bagi penerangan kepada kami......perkhidmatan yang cemerlang.....10 markah tu......
Begitulah aktiviti aku selama 4 hari di sini..........saksikan sambungannya.........

Wednesday, May 20, 2009

Kisah lama & Kisah baru..

salam kepada semua pembaca.........apa yek story aku kali nie.......dah tiga hari kat terengganu...tak banyak yang waty buat. pagi kerja, petang baru balik hotel. so probably petang nie nak pergi window shopping jap. dah alang2 sampai kat bandar kuala terengganu nie.....apa lagi nak buat kan!!!
itu satu bab....yang akan kita cerita kemudian.....mesti korang berteka teki....napa pulak dah ada gambar dafi nie yer......cute kan?....MasyaAllah...rindu beb nak jumpa Dafi......wah!!! [dalam hati dok kata...kau pikir kau sapa nak rindu2 artis nie]......LOL.......sebenarnya hati nie memang memberontak nak ikut program Survivor pada bulan June....hopefully last minit application boleh kot?.....[presiden kena jawab tu?].........sebab susah nak decide buat masa nie.....apa pun program Dafi Survivor tu memang dijangka hebat dan bombastic.......tak nak komen banyak2....dah pernah ada pengalaman......so BERANI nak mengakuinya........
oke itu kisah Dafi.........but before that........tengkiu to Murai.Com.........waty copy gambar yekk....mempromosikan kreativiti you all.......hehehe........

gambar2 ini semua waty ambil dalam Murai.Com.....and of coz because of Aril AF7....hensemnyerrrrr.........okelah.....sebenarnya waty copy gambar nie becoz semalam masa dok ber'YM' dengan Dyla....yang tengah excited pasal AKIM..........waty sempat tanya apa perkembangan terbaru Dyla and team AKIM............so Dyla yang merupakan peminat setia AKIM [tiap2 minggu dok pegang sepanduk kat konsert] telah menyampaikan segala perkembangan dan aktiviti selepas Akademi..........lucky me...coz kebetulan memang nak sangat tau what happen to Aril..........so Dyla pun menyampaikan berita gembira mengenai tawaran berlakon yang diberikan kepada Aril dan Akim...........
lepas tu...cepat2 waty bukak Murai.Com..........Alhamdulillah.....memang murah rezeki mereka berdua.......yang semestinya berpotensi untuk menjadi seorang penghibur......memang LAYAK sesangat........bila dah baca informasi dalam Murai......sempat lagi waty tepek gambar2 yang ada tu kat dalam blog nie.........
gambar kat bawah nie adalah sebahagian family Aril.........hensemnyer kau dik.....makan ulam ke?...
yang nie pulak gambar group peminat aril.....actually for the first time aku gi concert AF7 yang dapat 'tiket free' ikhlas dari Murai.com tu........[at least tiket halal].........aku dah dapat tengok peminat2 Aril kat luar stadium.......dengan 'ALL BLACK'.........sememangnya menggerunkan......dasatla....baguih sokmo hangpa semua nie la.....nanti banner tu buat selimut tau....LOL........
tak cukup dengan banner lagi tu........yang belah2 bawah terpaksa guna sepanduk jew kan!!!...kira orait tu....memang kali nie sokongan peminat dapat di lihat berbanding konsert sebelum ini........kemeriahan transformasi lebih terserlah........Tahniah!!!
dari kiri: ARIL, Hafiz, Yazid dan Akim.......jejaka2 Malaya.....
bersama finalis AF7 dan principal tiara......you all are THE BEST!!!
Itu adalah kisah Akademi Fantasia.......semoga rezeki mereka semakin melimpah ruah......InsyaAllah....kena kuat bekerja......ikhlas, jujur dan berhati mulia.......supaya tak dibenci orang..........sebab sumpah seranah orang nie kadang2 menutup rezeki.......tapi itu kerja Tuhan....kita harus berpada-pada.........maklumlah.....dunia glamour nie.
Since waty nie dah terlampau sibuk........biarlah entry kali nie kita panjang sikit.........waty nak kabarkan sikitlah apa rutin waty waktu pagi..........sebenarnya apa yang waty buat tu samalah macam orang lain......."bangun, mandi, makan, kerja, tido"...........tapi apa yang waty buat bila mula2 sampai kat ofis?...........atau kat tempat lain......
since waty telah lama menggunakan khidmat Maxis Broadband......hehehe...apa keistimewaannya ya?.........since kawan waty ramai kerja kat maxis.......so ada lah kebaikan sikit.....murah dan pantas..........[gitulah gamaknya]..........apa pun setiap pagi bila punggung nie cecah jer kerusi.........bukak je lappy...terus bukak blog.........dan blog2 yang tiap2 hari waty godek dan geledah adalah seperti dibawah. mari kita kenali mereka dari pandangan seorang wanita bernama "waty".....
Blog yang kat bawah nie memang tak pernah ada berita walaupun pemiliknya merupakan wartawan. Si empunya blog nie digelarkan 'azim'......yang merupakan salah seorang VID dalam DFC......seorang yang comel dan cute........selalu nyer bila waty bukak sekadar dan pastikan dah ada cerita atau belum........cepat la azim....jangan biar lama2...nanti freeze..!!!
Blog yang dah lama bersarang nie pun tak tau bila nak update.......masa mula2 bukan main bersemangat waja lagi....bila dah sibuk dengan kerja......langsung static jer.....tuan punya blog nie bernama 'nita' atau aku panggil dia eton jer...........dulu nak fight dengan aku....aleh2 dia dah tak terdaya nak update.......hahaha......selamat la dik oi....cepat sikit update....layu bunga ros kau nanti.........

Yang ini pulak blog 'lyn'...one of the VID jugak.........lawa orang nya....tapi waty tak sure dah berpunya ke belum.......walaupun jarang lepaking dengan lyn tapi karektor lyn yang cerius dan ceria tu boleh mengkategorikan personality nya yang baik dan tegas.......boleh jadi leader nie....pinky blog tu....
blog seterusnya adalah adik cute aku......'chapeq'........nie dah tiga kali dia tokar layout blog...makin cantik dan daring la.......chapeq nie AID for DFC.........tinggi dan tegap la juga orang nya..........rasanya paling manja kot.......LOL [jangan mare]...........masih single kot!!! so pada yang berminat jangan lupa drop msg kat chatbox dia....orang nya baik hati dan kelakar.........

'Atie' adalah empunya blog dibawah.........ahli DFC juga....waty tak mengenali beliau sangat tapi melihat kepada karenah atie semasa program Birthday Dafi baru2 ini........memperlihatkan beliau sangat ceria orangnya..........sentimental value pada kandungan blog atie kekadang menyentuh perasaan aku jugak la..........apa pun atie........life goes on kan!!!......cute tau atie nie...come'....

yang nie pulak..........haaa....mesti u all ingat artis kan!!!........sebonarnya...ini adalah 'Farell'....one of the NFC member.......aku mengenali farell pun masa event yang pernah aku pergi disuatu ketika dahulu.....[wah ayat........] la nie dah jarang berjumpa........farell nie student yang busy.....semoga keceriaan anda menyinarkan kehidupan.......lama tak jumpa dik oi....camner la kau sekarang..........

yang ayu berkaca mata hitam nie tak lain tak bukan......'nad'........VID for DFC juga.....possing dasyat nampak.........selalunya bila bukak blog nad nie sebab aku suka flow kisah hidup nad....bunyi macam simple tapi hakikatnya manalah kita tau yea dak?.......apa pun nad nie suke tersenyum dan aku suke tengok bila dia senyum..........tak gitu?.........dah berpunya ke belum....Wallahualam..........korang tanya ler sendiri!!!

mrs.president of DFC........'amy'..........aku selalu panggil kak amy jew la...tapi tak tau umuq berapa....so belasah jer la kan........kak amy nie dah berpunya........adusss...melepas jejaka kat luar tu.......waty suka terjah blog kak amy becoz paparan klasikal yang ditonjolkan........especially waty suka warna brown nie..........sebagai president DFC.....peranan kak amy sedikit sebanyak menyebabkan waty tertarik untuk mengikuti program mereka.........congratulations kak amy....nak tanya sikit?..........napa makin kurus?.......jaga badan yerrr!!!!!!

Blog seterusnya.........ku perkenalkan 'nord'......orang nyer ala2 jepun......putih melepak........waty kenal pun dalam program NFC sebelum nie..........cute comel manja dan lawa la orang nyer.......masih belajar lagi........so far nord nie petah jugak mulut dia....kalau bercerita bab artis kesayangan dia tu.......boleh tahan gak la.........hehehe.....bila kita nak jumpa lagi yer?...

I love art........really love it........unfortunely....tangan bangku la...[leh pakai ke peribahasa nie]....tapi adik kita sorang nie memang pakar melukis........tah mana datang bakat mendalam tu aku pun tak tau....warisan turun-temurun kot.........orang yang aku maksudkan tu adalah 'megat'......ataupun megat terawis......LOL.............sorie la megat....akak tersampuk kisah P.Ramlee dulu.......kalau u all bukak blog megat nie........penuh dengan kesenian....sampai aku pun jadi buta seni lah.........apa pun....blog megat memang cantik.....

blog seterusnya pulak adalah milik cik 'lilo' kita.........nama penuhnya waty kurang pasti lah....tapi orang nyer kecik molek....cute lagi......diberi gelaran lilo sebab orangnya 'hantu lilo'.....apa itu lilo?........ala...kartun kat channel astro 615 tu....LILO & STITCH....kalu bukak blog lilo nie........tak tinggal kartun lilo tu.........kalau nak tengok lebih lanjut.........bukak lerr.....rasanya lilonya single lagi.......ahahaha...apa lagi.........layannnnnnnnnnnnn...[kata farah fauzana]

seterusnya.....kita pergi ke laman blog yang dah lama beku nie........aku pun tak tau apahal la tuan punya blog nie tak update2 blog dia........merajuk kott!!!......okehlah.....dulu sebelum aku terlebih rajin buat blog nie.......aku selalu bukak blog 'ucu' nie...........ucu merupakan AJK NFC.....dan disitulah aku mengenali beliau...........comel giler orangnya nie...........tapi sejak duamenjak nie dah lost berita dari dia........apa pun aku ada jugak dengar dua tiga kesah pada ucu........kesibukan kerjanya telah menyebabkan blog ucu bersarang...........cepat ucu...update blog tu........jangan bagi tenggelam.......lama dah kawe dok dengor cerito demo....

dan ini pulak blog.....cinta 'adam' dan hawa.........hehehe........intro sikit....orangnya bernama Adam.....nama komersil...'adam arjuna'......wah!!!...macam pendekar jer bunyi......waty suka baca posting dalam blog nie terutama dalam bab plot movie.........pandangan dari orang yang berpengalaman jer bunyinya.....anyway...teruskan informasi tersebut.........dan yang pasti layout semakin canggih.........additional info........adam nie tinggi orangnya dan hensem.....so kepada yang sudi berkenalan.......sila tinggalkan note kat chatbox beliau...[hehehe...jangan marah...]

akhir sekali...........blog yang makin laris di pasaran tempatan....dan bakal meneraju pasaran antarabangsa.........itulah dia.........'ray'.........sejak blog ray dipaparkan di media-media cetak....sekaligus blog beliau semakin diminati ramai. sememangnya kalau nakkan cerita-cerita lawak jenaka yang boleh pecahkan perut sekaligus gila meroyan....baca lah blog nie.........waty kalau baca bab2 lawak tu.........rasa macam nak pergi jamban lepas tu......kelakar sangat sampai sakit perut.........tapi jangan disangka lawak dalam blog tu....melakarkan sifat tuan punya blog..........al kisah ray nie memang la happy go lucky....tapi kalau buat kerja........memang serius giler....very SERIUS......bagusla....bagi menghasilkan kerja yang berkualiti.......itu yang bagus tu.........walaupun dah retired dari DFC......khidmat beliau masih diperlukan.......dan kini memegang jawatan EX-OFFICIO........tak gitu ray!!...moga suksess...

gitulah rutin waty setiap pagi.........bila dah puashati korek blog2 nie.....baru leh buat kerja.......sebab dah dapat informasi yang dikehendaki.........maklumat, hiburan, pendidikan......[macam2 ada].........ceria kan kehidupanku..........okelah....kita sambung lagi nanti.........nak pi beli kain nie..........taraaaaaaaaaaa