Pages

Tuesday, February 24, 2009

What's wrong?

salam....rasanya dah dua hari tak post apa2 story kat sini.....terlalu banyak reason which i think to personal to share it with my lovely readez...anyway...i have some big story to post out very soon....but i'm not sure whether it's a bombastic or bumper but i think it will be a very big issue if some people misunderstand it. apa pun lantak la...macam aku cakap " aku punya blog, aku punyer story, aku punya suka la"......
before that....aku ada dua tiga rasa lately....first on saturday...i feel so relief + happy + enjoy pasal "Biarlah Rahsia"....tapi thanks to 'u' coz share a lot to me....i really appreciate that....muaaahhhh....wah gitu!!
2nd....i feel scared + sad + tension coz on monday nite aku berdesup pi Melaka....tengok nenak aku lagi....Alhamdulillah....semakin baik...hopefully akan keluar soon dari Pantai Medical Center....
3rd...i feel bad + pain + relief at the end....whereby for the whole day (tuesday) aku dapat MC....dok buat follow up check up kat KPJ Seremban....Alhamdulillah...Pak Lang a.k.a Dr.Shukor...kata i'm getting better....but unfortunely sakit nie tak akan kembali sembuh seperti biasa...it will attack again and again...without failure if i'm not following the 'pantang'....so aku kenalah jadi 'wanita melayu terakhir' after this...whereby i should be lemah gemalai like 'gedik'....waduh...itu bukan cara aku.....but that is the best way so that aku tak perlu ambil injection or worst kaki aku akan lumpuh....but so far...disc yang problem tu tak la teruk mana pun...still oke if aku ikut segala prosedur yang diberi....twice a month ke pergi physioteraphy....
itulah antara tiga perkara yang berlaku since last sunday........so this morning bila masuk office (klang)....bertimbun lagi kerja......next week ada big event kat sini....MySkill Competion...big responsibility and hopefully aku mampu melaksanakan part aku....
and this morning bila aku bukak email...guess what? my oooooollllldddd frenz masa high school add aku kat facebook. Ya Allah....mrs asyura hashim...aku suker giler....sejak kawin (after SPM) terus sepi tanpa berita...last news aku tau pasal family dia..bila keluar paper...hehehe...papa dia kawin lagi.....mesti korang wonder...sapa papa dia kan!.....let me spell out her father's name....H.A.S.H.I.M....orang besar dalam army....tapi dah bersara.....so cari sendiri la maklumat....nanti orang kata aku berlagak pulakkan....

and....finally....aku plan nak pi shopping this week coz dah lama tak mencuci mata kat mall....beli atau tak beli...mesti nak terjah sebab aku dah lama tak membuang duit aku.....
and don't forget....wait for my big post soon....coz aku akan lambakkan cerita yang diminta oleh kengkawan aku.........so u all want the big issue....TUNGGGUUUUUUUUU!!!!

Friday, February 20, 2009

Memaksa ke aku?

cerita semalam membuatkan waty rasa serba salah.....seolah-oleh kira macam memaksa pulak...atau menagih belas...hahaha....pelikkan....apa pun waty minta maaf yer...(you know who you are).....
kali nie waty nak citer tentang actor kegemaran....GEMAR dalam ertikata waty adore dengan cara lakonan mereka....ada seni yang lahir dari bakat mereka. cerita yang simple pun leh jadi bombastic....sebab lakonan mereka sesangat berkesan. so for those who have dreams to be famous....pikirkan bakat mereka.....jadikan usaha tu berbaloi kepada peminat dan masyarakat...so let we share together kenapa mereka jadi pilihanku....

Dato'Shah Rukh Khan - lagenda pelakon bollywood....dulu bakat beliau tak berapa dihargai...maklumlah....kurang dikenali berbanding actor2 lain. pernah jugak waty tengok filem2 dia yang lama.....kurang menyerlah walaupun memegang watak hero...tapi hero yang selalu kena buli.....title lagenda mula bertapak di Malaysia selepas dari filem 'Kuch Kuch Hota Hai'....waty pun layan 5, 6 kali jugak.....sebanyak tu jugak la airmata nie menitis.....

Saif Ali Khan - Waty suka kat actor nie sebab watak baby cute giler tu yang menyentuk hati wanitaku....tak kirala kisah cinta cinton ker...karakter beliau sangat unik...kena pula jambul yang berayun di tiup angin....jantung sapa tak gugur beb....apa pun...bakat beliau terserlah sejak akhir-akhir ini....

Arjun Rampal - Filem beliau jarang keluar kat Malaysia.....waty sendiri pun tak tau kenapa....tapi lahir dengan pakej yang cukup sempurna....kira kalau waty dapat klon arjun untuk buat laki...memang tak cari lain dah....sumpah dik non...hensem....tapi lakonan beliau masa bab tengah jiwang karat tu cukup berkesan....patah hati besi waty nie.....kira memang baik punyer la...

Rusdi Ramli - Jejaka Malaya pada tafsiran waty selain dari Rosyam Nor....kenapa waty labelkan begitu sebab Rusdi nie karaktor nya yang berbeza-beza membolehkan beliau membawa pelbagai jenis watak.....cukup sesuai...tak kira heroinnya cun atau tak....tapi filem dan drama tu boleh jadi menarik sebab bakat beliau yang mengindahkan jalan cerita....

Norman Abdul Halim - Waty merupakan peminat setia kepada kumpulan KRU. Setia yang diperkatakan waty selalu beli album ORIGINAL yek....dan filem mereka memang waty tak pernah tak tengok. sebab minat punya pasal...hingga sekarang pun....dan sepanjang meminati KRU....waty lebih minat Norman...sebab ciri2 pemimpin yang ada pada beliau memang waty respek.....

Hans Isaac - Waty suka kat beliau bukan sebab gossiping panazzz yang berlaku tapi sebab peningkatan beliau dalam bidang seni...dari pelakon biasa...sekarang dah jadi pengarah & penerbit....sapa tak bangga kan!....lepas tu cara beliau sesangatlah kemelayuan....suker giler waty....mudah-mudahan beliau akan terus suksess...

Afdlin Shauki - kelakar, bijak, cute, comel, sempoi.....sejak bila waty suka...semasa beliau melakonkan filem Soal Siapa.....bergandingan dengan Erra.....dan saat yang paling best masa afdlin menangis kat tangga umah Erra....syahdu beb...waty terpegun melihat airmata lelaki...nampak memang cukup ikhlas.....sapa tak tersentuh....kira tangisan beliau masa tu leh mencuri hati waty....memang berbakat...

Tom Cruise - Rupa memang takyah citer la.....waty hanya suka filem action...such as Mission Impossible.....banyak lagi tapi hanya filem action yang menarik hati waty....filem jiwang waty tak berapa suka beliau lakonkan...sebab kureng menjadi kot....itu pun pendapat waty...

Van Diesel - Fast and Furious.....kalau citer bab racing and keta....waty suker giler....action movie pun waty bagi 10 star....kena pulak botak cin...tuff....hensem....ganas....wah....memang real la....suara garau pun memang jantan laa.....

Nicolas Cage - Mula minat masa citer sejarahwan ala2....National Treasure...then citer Ghost Rider.....waty suka lakonan, suara, rupa, ketinggian dan bakat.....tapi yang utamanya sebab tinggi dan style NC yang memikat hati.....

Owen Wilson - ciri-ciri lelaki cute dan comel....macho tu kureng pasal dia ada baby face....lakonan nya simple tapi senang ditonton.....tak banyak story yang boleh dikritik tapi terhibur sudah dengan filem yang funky dan happy....

Kevin Costner - Filem2 lama beliau waty tak tengok sangat la.....sejak dah tua/veteran nie jer waty suka tengok....orang lama sudah tentu mutu persembahan pun sangat baik. easy going character tapi very interesting.....apa pun citer yang kuar kat tv aku mesti tengok....

John Cena - tak suka tengok kat Wrestling...tapi suka tengok kat filem....gagah berani dan ganas....sekali debik jatuh terkulai....ha...filem orang jantan....LOL....waty suka jugak...tapi since beliau pun masih baru.....susah nak judge lakonannya....

Johnny Depp - Actor nie jangan citer la....apa pun dugaan dalam dunia hiburan nie...dapat ditempuh dengan cara terbaik...tetap ramai peminat....digilai masyarakat termasuklah waty....suker giler filem dia....tak kira citer apa pun...tetapi ditonton....

Hugh Grant - Nothing Hill....sebuah filem menemukan dua insan berlainan dunia....selalu lepas tengok citer nie waty mesti berangan....kot2 leh jadi kenyataan dalam hidup waty...tapi dulu selalu berangan nak kawin dengan Norman KRU....LOL...gitu cita2 nyer.....apa nak buat....Norman pun tak kawin lagi kan....

Dwayne Johnson - atau lebih dikenali sebagai The Rock.....suka semasa beliau dalam dunia WWE lagi....then after that beliau dah mula terjun dalam lakonan....The Scorpion King and so on.....suka pada sikap yang simple and happy go lucky...lawak yang spontan....karaktor yang sangat sederhana.....best la....badan sasa...oppsss.....lariiiikkkkk.

Colin Firth - Walaupun rupanya kureng....tapi inilah idola waty....memang minat tahap cipan....especially citer Bridget Jones Diary....romantika di amor.....memang siap pi cari kat kedai second hand shop semata-mata nak cari CD lakonan beliau....giler kan!!!....

Bruce Willis - Macho, Hensem, Kacak, Menawan, Tertawan.....apa lagi....kalau berlakon...thumbs up berkali-kali la.....memang bila beliau bawa watak dalam lakonannya...susah nak sangkal hasil dan filem tu mesti jadi box office......

David Caruso - CSI Miami.....cool and intelligent...itupun dalam filem / drama.....di luar....waty taknak tau...tapi memang dalam CSI waty adore lakonan beliau....cool and smart and everything....love him...

Micheal J.Fox - Sama macam Owen Wilson.....cute sangat.....walau pun dah berumur tapi kalau berlakon dia tetap nampak macam youngster....bestkan....wajah tak lapuk dek zaman....

Richard Gere - "Pretty Woman...working down the street..pretty woman....." citer tu jer yang waty suka....sebab pembezaan dua alam/dunia...yang kaya dan yang miskin....ternyata cinta itu buta....dan waty membayangkan persepsi masyarakat dalam membedakan keturunan dan darjat dapat dikurangkan........
mr right?...hahaha...semua yang tersenarai adalah mr.right for me....ihiks..ihiks..ihiks...tapi yang very the right adalah.....
kamu....

Thursday, February 19, 2009

Kali ke-2

Post waty kali nie pasal hati...wah gitu!!!....but before that waty nak story sepanjang hari di pejabat (Kolej WIT)....pagi2 lagi...bersusun kerja yang tertunggak...maklumlah dua hari waty cuti....bila masuk pejabat....tu dia punyalah banyak benda nak buat...meja waty dah tak rupa meja dah....nampak file jer....so waty pun dok bertafakur jap...tarikh nafas panjang2....sebab nak susun balik mood meter dengan work plan so that kerja tak sangkut2....

tapi before waty mulakan kerja....waty bukak blog kejap....semalam dan post something so nak tengok any feedback atau update information....thanks to all reader yang bagi support kat ty....love you all....ada yang call terus......ceria sikit muka ni.....mana tak...dari kol 9am sampai kol 11 waty bertapa dalam bilik Dato' ada meeting skit.....

lately waty pun tak tau napa hati dan perasaan nie rasa semacam jer.....ada something kot!!...kelmarin...ty ada send sms kat someone....malu giler pun ada gak....tangan nie gatal boleh hantar sms camtu....minta maap la sesangat....tapi itulah hakikat....waty tak leh tipu diri sendiri...anyway....sepanjang 30 tahun nie...kira 2nd time waty be honest kat someone....malu bercampur hiba.....

iskh...tak sangka la..napa la waty berani sangat....but before that....macam2 waty rasa....serba salah sampai tak tidur....jantung siap berdetup-detup...aduh rasa cam nak giler pun ada...tu yang agaknya tangan waty nie gatal nak sms.....

kenapa perasaan tu boleh jadi macam tu......mungkin sebab pernah menjadikan si dia tempat untuk menceritakan beban dihati....dan si dia merupakan pendengar yang setia.......dan waty merasai keperitan yang pernah di alami juga.....agaknya la kot....tapi entahlah....apa pun waty harap sangat dia tabah dalam apa jua yang pernah dan sedang ditempuhi...ternyata itulah dugaan manusia dan waty jua tak lari dari dugaan yang bertimpa.

actually ingatkan msg tu tak sampai ke destinasi...tapi dapat rupanya....alamak malu nyer....tak tau nak sorok muka kat ner....kalau positive takpa jugak...buatnya negative....adusss....malu beb...dalam pada waty buat kerja....dalam otak fikiran dok pikir.....bodoh nyer aku nieeeeeee.......

tapi at the same nite waty ada bergayut dengan my best friend adly.....about my stupid action but he told me.....
adly:
relaxs la ty....kau nak malu apa....tak salah pun kau buat camtu...think positve jer
waty:
aku malu beb....silap la aku buat camtu....dah la dulu kawan aku minat kat dia...
adly:
ala ty....kau nak pikirkan sangat pun kau dah send msg tu....mana leh tarik balik...
waty:
jantung aku nie cam nak jatuh dah tau...nasib baik kau telefon ly...aku tak tau nak citer kat sapa....kira aku dah malu nie...nampak gaya aku nak kerja kat kapal la.....nak sorok muka aku nie
adly:
ha..bak sini resume kau...aku submit kat MISC.....ada job sesuai sangat kat kau....nanti kau jangan tolak pulak...
waty:
hehehe.....sapa pulak nak tolong ayahanda aku kat ofis tu nanti....wakakak.....tulun ly...aku malu...
aleh2....tukar topic terus sebab no solution......padan mukaku ini.......

tapi apa pun.........bila waty dok kat Hospital Pantai Melaka tu...sambil tunggu result doc pasal grandma.....dok melayan perasaan........iskh...lantaklah...dah itu perasaan sejujurnya....dah takleh nak tahan lagi dah......kalau positive......kira orait la....kalau negative.......aku redha...terima jer....silaturrahim tak putus pun....but lately...rasa cam......

bila kat ofis...waty rasa semacam lagi........kejap2 terfikir...kejap2 terfikir........sampai semua kat ofis nie perasan apasal pelik sangat perangai hari nie.........gilo ko...tapi itulah yang waty rasa...nervouzzz....
dilemanyer...........WALAUpun......itulah impian waty tahun nie...tak sangka pulak the feeling comes so early.....with this kind of feelin' cam pelik....napa pulak si dia?........waty tak de jawapan....
lepas solat........hilang debar....hilang gundah....nasib baik farid buat lawak king dia....terhibur aku.....so and so....aku terima jer....nak malu apa kan....so post kali nie...aku nak tambah perasaan aku.......dengan lirik lagu......yang membawa pengertian apa ertinya perasaan ini......
Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini
Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..
apa pun....itulah yang waty rasa......hehehe...

dan itulah harapan yang tiada pastinya........

dan inilah yang kukatakan cinta kembali kali ke-2......

Keputusannya....

Semua terjawab....usaha telah dibuat....jentera telah bergerak sebaik mungkin...rezeki Allah yang tentukan....whatever pun....congratulation to all that been selected for Top 5....yang tak berjaya....ada lagi peluang next year or other competition.....all of you are still the best and i always support. muaaahhhhhhhhhhhh...

Keputusan ABPBH 2008

Pengacara TV Lelaki Popular

  1. AC Mizal
  2. Ally Iskandar
  3. Aznil Haji Nawawi
  4. Faizal Ismail
  5. Faizal Tahir

Pengacara TV Wanita Popular

  1. Abby Fana
  2. Cheryl Samad
  3. Fara Fauzana
  4. Juliana Evans
  5. Nurul Alis

Penyampai Radio Lelaki Popular

  1. AG
  2. Aznil Nawawi
  3. Faizal Ismail
  4. Kieran
  5. Khairil Rashid

Penyampai Radio Wanita Popular

  1. Abby Fana
  2. Fara Fauzana
  3. Leeya
  4. Linda Onn
  5. Nana

Artis Komedi Lelaki Popular

  1. AC Mizal
  2. Afdlin Shauki
  3. Nabil
  4. Saiful Apek
  5. Zizan

Artis Komedi Wanita Popular

  1. Amyza Adnan
  2. Kenchana Dewi
  3. Noorkhiriah
  4. Ruminah Sidek
  5. Sheila Mambo

Artis Baru Lelaki Popular

  1. Aiman
  2. Fizzow Omar
  3. Nabil
  4. Nubhan
  5. Riz

Artis Baru Wanita Popular

  1. Ayu OIAM
  2. Lisa Surihani
  3. Sari Yanti
  4. Scha
  5. Stacy

Penyanyi/Artis Nasyid Popular

  1. Aiman
  2. Akhil Hayy
  3. Hijjaz
  4. Rabbani
  5. Raihan

Penyanyi Berkumpulan/Duo Popular

  1. Estranged
  2. Fabulous Cats
  3. Hujan
  4. M. Nasir & Malique
  5. Meet Uncle Hussain

Penyanyi Lelaki Popular

  1. Adam
  2. Aizat
  3. Amy Search
  4. Mawi
  5. Nubhan

Penyanyi Wanita Popular

  1. Elyana
  2. Jaclyn Victor
  3. Mila
  4. Siti Nurhaliza
  5. Stacy

Pelakon Filem Lelaki Popular

  1. Farid Kamil
  2. Que Haidar
  3. Rosyam Nor
  4. Rusdi Ramli
  5. Saiful Apek

Pelakon Filem Wanita Popular

  1. Erra Fazira
  2. Liyana Jasmay
  3. Maya Karin
  4. Sharifah Amani
  5. Vanidah Imran

Pelakon TV Lelaki Popular

  1. Aaron Aziz
  2. Aqasha
  3. Ashraf Muslim
  4. Fahrin Ahmad
  5. Rosyam Nor

Pelakon TV Wanita Popular

  1. Abby Abadi
  2. Diana Danielle
  3. Dynas
  4. Fasha Sandha
  5. Rita Rudaini

yang bercolor2 tu adalah target yang aku sendiri buat.....yang menentukan kemenangan adalah peminat dan pembaca Berita Harian.....hopefully berjaya......hanya itu yang ku mampu......kepada yang tercalon.....very the tahniah.....coz whatever gossiping umpating kutuking.....anda tetap terpilih dalam kategori bintang popular.....WALAUPUN......

hari yang duka.......

Dalam kesibukan kerja kat ofis (own company)....aku amik dua hari emergency leave....tuesday and wednesday....coz semalam aku pi check up kat KPJ Seremban...Unfortunely pak lang ada big operation so check up tu post poned next week...at the same day...aku dapat information grandma aku masuk ICU....grandma sebelah ayah....the ONLY grandma yang tinggal.....


aku sebenarnya rapat dengan Arwah nenek sebelah mak....Hjh.Napsiah Hj.Shukor......aku rapat dengan arwah....apa jer masalah....aku mesti ngadu kat arwah....dan masih aku tak lupa year 2001 aku tengah amik final exam kat UNITEN.....nenek meninggal dunia.....sedih tak terkata rasanya masa tu....masih aku terasa kehilangan arwah...since that aku tak celebrate sangat Hari Raya....ala kadar jer.....coz i'm lost.....aku siap kantoi satu subject coz tak dapat nak jawab exam....memang aku down giler la masa tu.....so that was a long time ago....sekarang nie aku tetap macam tu jugak...sometimes aku pi Kubur arwah kat Bukit Kiara Damansara....lepas baca Yassin...aku dok cakap sorang2 konon aku mengadu kat arwah.....

so...dipendekkan citer....aku berada di Hospital Pantai Melaka to see my grandma....nie dah 2nd time nenek admitted.....sedih aku tengok...yer la kan...dah tua2 kena pulak dok hospital....selera tak berapa nak ada.....airmata aku nie susah nak stop....bergenang jer....mood pun kureng sikit...

my sister nita and erna pun ada...masa nie kat ruang rehat....sambil lepak2 dulu sementara doc merawat nenek....harap2 nenek oke la...

wad 831.....
nie la granny aku...Hawa bin Baba....nak tau tak..umah granny aku sebelah jer dengan taman perumahan PORTUGIS...so aku selalu jumpa kaum kerabat PORTUGIS kat situ....very the havoc....
nenek dah masuk wad biasa....dia dok tidur2 ayam jer tu....
apa pun....manusia didatangi dengan pelbagai ujian dan dugaan....mudah-mudahan....kita insan yang penuh kelemahan meredhai segala qada' dan qadar.....i love my family...my friend and all human being that love me and accept who i am.....to 'U'.....i'm still waiting for ur answer.....

Monday, February 16, 2009

Promote D'Best Guyzzz...


....diam tak diam....nak masuk bulan Mac.....diam tak diam....Alhamdulillah ada sokongan....mudah-mudahan dua jejaka nie masuk top 5 ABPBH.....sambil menyelam aku sempat minum air seteguk dua.....saja promosi kawan2 aku nie...
camner aku leh joint the group?.....ha semua nya sebab AF......dah tersurat agaknya kot.....

alkisah....semasa aku sibuk2 pi konsert AF6....dan segalanya bermula ketika show di Pavillion.....dan disaat tu aku kenal dengan Ajieb. Itupun atas kenalan dari sowang kawan Zura......kebetulan zura merupakan ahli murai yang sangat aktif....so from there kami jadi rapat.....included kawan2 aku yang lain.....
dipendekkan citer.....program kerjasama antara Dafi FC dan Murai.Com telah mencetuskan silaturrahim yang amat bermakna.......pada awalnya agak gusar jugak nak join the program tapi bila dah sehari kat Pangkor........memang best giler.....team DFC and MC...sangat2 best..aku sangat2 enjoy.......semua tu masih dalam ingatan........Alhamdulillah....keikhlasan itulah membawa persahabatan yang sangat bermakna........