Pages

Saturday, January 31, 2009

Indahnya....

tatkala ini...ku halusi satu perasaan...ku dalami hati yang kusut...ku cuba rungkaikan agar aku mendapat satu jawapan...kenapa jadi begini...mengapa harus aku merasai rasa ini...dugaan apakah ini....Ya Allah...pedihnya...sakitnya...tidak dapat kugambarkan....titis airmata kerana aku tidak pasti....untuk apa....

pedih...luka...kecewa...aku letih dengan dugaan ini...tiada daya lagi untuk aku teruskan....pengorbanan apakah ini....tidak ku cecah ke destinasi....menangis airmata darah sekalipun....aku tak mampu putarkan semula....adakah itu jawapannya????apa jawapannya?...aku tak pasti jika itu...jika ini...Ah!...salah semuanya....kau tahu?...kau pasti?...bingung....carikkan lagi buktinya...cungkilkan lagi saksinya....apa itu disebalik tersirat...adalah tersurat jawapannya....

perlu kah aku pada seorang doktor?....terjawabkah persoalan?....cukupkah nilai kepakarannya?...pastikah doktor!...adakah itu jawapannya....mengapa begitu mudah sekali jawapan itu...kenapa sangat ringkas disebut....?....yakinkah doktor?...itu jawapannya....

Aaarrrgggghhhh!!!!....aku dilamun cinta....CINTA?....itu jawapan yang ku terima....sejak bilakah itu?...aku tak pasti....tapi hati aku sering bergetar....oh itu tandanya....oh itu jawapannya...pastikah aku bahawa tanda itu maknanya CINTA....maknya aku telah berjumpa.....tapi siapa?

aku BINGUNG....aku DILEMMA...aku PITAM...aku TERTEKAN....Ya Allah!!!!! siapakah dia....lelaki itukah....lelaki inikah....hati ini...berikan jawapanmu pada otakku...agar aku mengerti...agar aku tahu siapa gerangannya insan terpilih itu...insan yang aku dambakan...insan yang aku nantikan....seumur hidupku...

aku pasti...itulah dia...aku yakin dia adalah Mr.Right....orang yang aku dambakan....bersyukur...bahawa hati ini kembali terbuka...buat insan...buat lelaki...kau hadir...dialah segalanya...dialah cintaku...dialah kasihku....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
dialah...dialah..
-
-
-
-
-
-
dialah
-
-
-
-
-
-
dialah POJAAN HATIKU........!!!!!!
~the end~
moral of the story...aku soke lelaki berjambang dan berkumis nipis...LOL...hahaha....

Terjah Panggung...


alkisah maka tersebut lah kisah...hehehe...sebenarnya minggu nie mood sekejap naik sekejap turun....tapi dalam pada meter mood tu xstabil...aku sempat jugak terjah panggung kat TGV Bukit Tinggi....semata-mata nak kembalikan mood meter ke posisi yang terbaik....so dua citer nie sempat gak aku tonton.....Bride War....cerita yang agak simple dan sempurna untuk dijadikan pengajaran..........Underworld 3....complicated KALAU tak setia dari Part 1 & 2...mesti berpeluh nak faham....so bagi aku...best for both....aku bagi 8 bintang for both.....baikkan aku nie.....sebab citer ni dah selamatkan mood aku....
apasal mood aku tak stabil...pasal belakang aku sakit...ubat tertinggal kat Bangi....adusss....tak tau apahal pulak tulang nie buat hal....padahal aku dah ikut pantang larang....takpalah....so..sapa2 yang belum lagi menonton....kalau nak buang masa yang terlebih tu...leh la tonton.....yang pasti aku nak terjah panggung next week untuk filem Malaysia......

Friday, January 30, 2009

salam seyzz...

salam semua....i'm not feeling well...hari nie ada follow/up check up kat Putrajaya Hospital...apa lagi kalau tak pasal sakit belakang tu...hehehe...everything oke..getting better...doc pun tak komen banyak....from the MRI result yang aku buat kat KPJ Seremban tu menunjukkan keputusan yang tidak membimbangkan....so as per his advisezzz aku kena selalu pi Physio...aduss..malas betol la...tapi kena jugaklah kan....
lunch balik ofiss....berdesing telinga aku...bukan kena marah...tapi my BIG boss...siap sound...'dah makan ubat'....ehiks..ehiks..ehiks...aku sengih jer la macam kerang busuk....salah aku jugak...aku lupa nak inform kat dia....kebetulan hari nie ada 3 visitor mai kat tempat kerja....tapi macam2 hal jugak lah....surat yang aku karang tak berapa nak menjadi gak hari nie....entahlah..idea kureng........
apapun i've got a very good news from my friend.....wakakaka...rahsia tak leh citer kat blog nie...patutlah hati aku berdebar2 jer hari nie.......Alhamdulillah....hehehe...happy sangat....
so!!!....mesti korang tertanya2 apasal la ada list of novel nie....'alaf 21'.....cheq nak habaq mai kat sini kat hangpa semua la....nie baru 10 je...tapi cheq dah buat collection novel seluruh santera lebih kurang 300 buah....ha..itulah namanya ulat buku....napa cheq minat sangat kat novel....bukan tandanya jiwang beb....tapi nak cari pengalaman dari kehidupan novela....jangan ingat kat dalam novel tu citer dongeng jer....itu adalah sebahagian perjalanan manusia kat bumi nie....cuma aku ada la jugak sikit2 terberangan kalau bab2 yang romantikkkk tu...hehehe....
tapi dalam banyak2 nie...aku nak promo sikit salah satu novel yang ada nie....
kisah "mulanya satu cinta".....tajuk tak berapa nak terangkat....penulis pun aku tak berapa kenal....tapi bila aku baca jer....wah!...mana la si pena nie leh dapat idea nak karang citer nie...sinopsisnyer la...kita duda dan anak dara........tapi beb nie gua nak kasi tau....perjalanan novel nie memang ringan giler...lawak jangan cakap la...aku tak kering gusi...siap gelak sorang2 macam orang giler....pelikkan..citer romantik..tapi aku sengih2 macam kerang busuk....apa pun aku tabik spring kat sipena....."rose harissa"....tak bosan...tak meleret2...senang faham dan enjoy...so kepada peminat novela....jangan lupa dapatkan novel nie...gerenti tak rugi.....adiosssss.......

Saturday, January 24, 2009

Citer lama.....part II

last week aku tersangat la busy paling giler....schedule aku very limited to have fun..enjoy or what so ever....sebab kat ofis tu bertindan2 kerja aku.....ikut my bos a.k.a Dato'Z ke sana ke sini...jumpa orang besar2...bukan badan besar tapi pangkat yang besar2....just imagine...and last thursday aku jumpa Dato'Hj.Abdul Hadi Awang Kechil KP PLKN....kol 8pm baru cecah ofis....itu pun tak sempat nak rehat.....

tapi nasib baik cuti panjang until Wednesday.....raya Cina sungguh aku...LOL...apa pun aku nak wish kengkawan aku yang sambut CNY....Gong Xi Fa Chai....especially to my x-boss....duit raya tak dapat lagilah macam tahun2 lepas...kalau tak...aku yang paling kaya time CNY.....before aku continue dengan citer lama aku...."terima kasih along"...sebab bagikan hadiah t-shirt from Mancherster and Hard Rock Cafe London........hehehe...ingatkan dia tak beli apa2 lepas balik dari Londun....siap bagi key chain lagi...tapi kelakar la key chain nyer bentuk effel tower and double decker bus....macam tikam kat fun fair jer.....apa pun merci beaucoup...

t-shirt...hard rock cafe londonmanchester......

wah! dah mula start cakap french nie....mulut nie tergeliat2 gak masa mula2 kena amik class french....one two three to be pronouns as un deux trois....ha..bayangkanlah...kena pulak subject to wajib lulus....adusss...mau makan carrot jer aku hari2....

apa pun itu pengalaman yang sangat indah...belajar kat MFI memang best....banyak yang aku dalami sepanjang belajar kat sini...erti kawan, erti persahabatan, erti hidup, erti cinta dan segalanya.....oh ya...nie la abang zam....senior aku yang aku kenal kat MFI nie....dia major in Metal Fabrication.....orang besi nie..tapi badan mak aiii...kurus melidi....asal orang terengganu...dulu kerja Schlumberger....pas tu dapat offer kat Supply Base Kemaman....mmm...poket berkepuk tu beb....kami memang very close...termasuk abang2 senior aku....dan merekalah yang bangun memberi sokongan kat aku after what happened to me baru2 nie....as i mention before....dalam campus yang tak banyak bunga.....di kelilingi dengan kumbang2 besi....mesti jadi perhatian.....we all the girlss....sangat dijaga dengan baik...tu yang ada member aku sendiri kawin dengan senior kami...hahaha......

me and abang zam...

after graduate....aku sememangnya dah bekerja di SmithKline Beecham International....syarikat perancis yang bertapak di Ulu Kelang.....aku di interview during final semester break...tak sangka pulak dapat offer terus kerja kat sini........Alhamdulillah..dalam ramai2 tu aku sowang perempuan yang dapat....dan selebehnya 3 lelaki....dan aku ditempatkan di jabatan kejuruteraan......aku jugak sorang bunga kat situ.....

wrapade mesin...panadol soluble packing machine....nie mesin aku jaga.....

Then....terdetik kejap hati aku....sampai bila aku nak usung diploma aku....kerja memang dah mantap...bonus jangan citer lagi lah....kawan2 kat sini pun baik belaka....tapi tu la kan....kepuasan itu belum sampai lagi....so aku pun terjah2 paper kot2 ada tawaran baru dari Universitas....aku try jer apply kot2 dapat mungkin rezeki..

Alhamdulillah....after few months aku kerja...my mom call dari umah...kata ada surat tawaran dari UNITEN.....wah...aku tau la aku minah letrik...jangan la sampai Universiti Lektrik offer aku....apa pun aku dah pikir masak2....elok aku accept that offer....mula2 tu director aku tak berapa nak bagi aku berhenti....tapi aku rasa cukup2 aku buat production line tension pasal aku...hehehe....sebab aku bukan wat kerja2 repair nie...my main job is to trouble shoot any fault yang menyebabkan output tak tally dengan input....tak seragam dengan target production....mesti korang tak faham....itulah namanya Kilang....yang memproduce product...nak kejar tu...nak trace ini.....nak cari itu....fening tau....

so dalam bulan November aku dah berdaftar di Universiti Tenaga Nasional....amik bidang Electrical jugak....tapi bukan Electrical Power...sebab aku lebih suka bidang Electrical/Electronic....lebih terperinci.....almost 4 year jugak aku merangkak nak graduate...pernah kantoi....pernah repeat....macam2 hal yang berlaku....aku take break one semester then sambung balik....tension beb belajar kat UNITEN nie....susah giler....tapi aku takleh nak salahkan UNITEN....aku yang tak suka teori...aku cintakan praktikal...tapi bila dah sentuh Engineering nie....korang faham2 jer la kan...teori nie lebih keutamaan........

Syukur...aku akhirnya graduate jugak....lama giler.....sempat jugak aku kerja sambil belajar tu....bukan mudah nak lulus....walaupun tak menepati target tapi aku suke sebab dah habis.......right on time....aku masa tu dah kerja kat Lachito Academy Sdn Bhd....masa tu aku buat sales....bertahan dalam setahun jer.........tapi dalam setahun tu dah macam2 orang aku jumpa...dah macam2 tempat aku pergi.........lepas balik dari Hong Kong.....aku berhenti.........sebab tak tahan kerja macam tu.......banyak hulur rasuah!!!...hahaha....sebab nak project kena la aku suap dengan duit...biasalah kan......dunia namanya...

Team Building Program di Awana Kijal, Terengganu...

group show....


weeeee.....kitaorang menang........
muslim restaurant...di shenzen, China
Hong Kong Disneyland...
s'pore restaurant di main city of Hong Kong......
shopping area...nite market shenzen, China...adah dan aku..
azimah..me and azie......
lepas tu my ex-boss...Dato' Z...call me back...tanya aku masih berminat tak nak kerja kat Kolej WIT....oh ya..lupa nak citer....be4 aku kerja kat Lachito...aku pernah kerja kat Kolej WIT....as a PRO to Dato'Z.....2 tahun aku kerja sambil belajar..........masa tu nak terburai otak2 aku nie....ingat senang ker kerja PR nie....kalau mulut tarak manis....jangan pikir senang mau senang.....

so..aku pun amik offer yang diberi........now aku kerja as Assistant Registrar kat situ....susah jadi "kapla" sebab staff aku nie semua kawan2 aku...termasuk adik aku eton.....aku nie simple jer...korang nak tunggang langgang ker apa ker...janji kerja korang siap aku senang hati.......walaupun tumpuan aku lebih kepada hal ehwal pelajar........Dato' Z dah terbiasa masa aku kerja sebagai PR...so sedikit sebanyak...larikkk jugak job spec aku bila aku kena teman dia ke sana ke mari........the best memory yang aku tak leh lupa........masa mengendalikan event lawatan rasmi bekas perdana menteri malaysia......Tun Dr.Mahathir Mohamad....fuh..aku tak tido beb...balik umah cecah kol 1 pagi nak siapkan segalanya........mana nak kejar wartawan lagi...nak kejar VVIP lagi.......masa tu nak berhenti pun ada.......tapi aku suke kerja aku....work lone ranger masa tu.........
aku lorr...masa nie tengah pose untuk poster Christmas...hahaha...
nieta
willy dozan
farid
me and my staff....nita, ina,rajes, aku...farid and willy
la nie aku dah 4 orang staff bawah aku.......semua kepala giler macam aku jugak..............nampak macam best jer kan....tapi bukan mudah....weekend pulak aku tak rehat macam orang lain...cuti hujung minggu........aku kat ofis sendiri kat bangi......family bisnes....aku bukak training company....so selalu aku handle training merata semenanjung.........Tunas Mahir Training Services Sdn Bhd.........that is where i'm doing my weekend job....... sebab tu aku rasa masa aku sangat terhad........takde rehat....tapi ini untuk masa depan.....masa depan ku...keluarga ku...dan mungkin suami dan anak2 ku.......itulah usaha yang keras setakat ini......semoga Allah memurahkan rezekiku hingga ke akhir hayat..........InsyaAllah.....

Wednesday, January 21, 2009

Citer lama.....

cuba teka...orang kata langit tak selalunya mendung.........lepas aku balik dari Kelate' and next morning pergi kerja....my old friend dari Singapore call...Ya Allah...hidup lagi si man nie...tenggelam2 timbul....lama gak we all chat kat YM....rasa tak puas berbual....pagi bawak ke petang...memang tak jadi kerja aku dibuatnya....

for the pass two days...aku dok terjah blog kawan2 aku......aku tertarik hati melihat beberapa isu yang dibangkitkan......and ges wat?....mostly citer pasal 'PERSAHABATAN'....wah gitu....tapi aku tak nak lah bukak citer yang sama........kali nie aku nak citer pasal AKU......citer nie bukan untuk sesiapa....tidak ditujukan pada sesiapa...hanya untuk AKU dan AKU dan AKU.....
tapi sebelum tu aku nak ucapkan tahniah pada Faizal Tahir.......target aku memang tepat...cuma bab Juara Lagu tu agak kecewa sikit la....aku ingatkan FT yang dapat......coz vokal dan penghayatan dia memang POWER..........at first aku rasa FT nie mcm syooookkkk sendiri tapi bila dia bukak jer mulut...........satu aura yang aku tak pasti datang dari mana tah.....masuk dalam badan terus naik bulu roma aku....ini baru tengok dalam tv......kalau live....mau aku pengsan kat situ........apa pun this morning kat hot FM aku dengar sesi temuramah dia dengan Faizal....kira menakjubkanlah....tahniah FT....u did a VERY good job.....ur voice is something........

berbalik kepada cerita AKU........from where should i start kan!!!!.....dah tua2 nie rasanya panjang kisah aku nie......apa pun.......step by step la aku story mory kat sini....kalau boring sorry la yek....
tapi before that again....aku nak ingatkan kengkawan aku.......jangan lupa tanggungjawab kita (antaranya la kot)......to vote for my friendss......for ABPBH 2008.....penting nie tau...coz kejayaan mereka sedetik impian kita menikmatinya.........
AjiebDafi
okelah...hehehe...mesti korang marah...nak citer tapi tukar topic...saja jer...aku nie cepat lupa so once aku bukak blog nie aku sumbat semua sekali dalam satu masa.......so back to my story...tak lah best sangat macam citer 'orang tu' tapi boleh la aku kongsi pada kengkawan aku yang setia membaca......mungkin dengan keterjahan aku kali ini dapat menarik kembali kawan2 lama yang menghilang sebelum ini.......like what happen to me lately....ada hikmah disebalik kejadian dan aku happy pasal semua kawan2 aku bangun beri sokongan.......yang mana menyepi tu dah tak sepi dah........best la wakkkk........
so...aku dah 30 tahun........tua dah...still single & available....belum lagi berjumpa teman hidup....masih mencari-cari yang memahami diri aku.......tapi itu kisah sekarang........back to the future........aku hanya budak hingusan yang tak faham apa2. hidup aku ketika itu dikelilingi dengan warna hijau........aik!!!...mesti korang pelik...aku duduk dalam hutan ke?.....haaaaa.......ha...logo tu aku perasan masa aku dah kenal kerjaya ayah aku....keta kebal tu aku pernah naik sekali jer dalam hidup aku nie....so korang mesti tau kan hijau tu apa.......ayah aku merupakan bekas army....dan telah pun bersara dalam kerjayanya...apa pun aku bangga giler pasal ayah aku yang memulakan hidupnya dari pangkat kopral...terus naik sehingga Mejar.....so la nie ayah aku adalah Mej (B) Nordin bin Hj.Abdul Ghani.........memang sejak sekolah lagi aku banyak merantau....bayangkan....darjah 1 hingga 3 aku sekolah di SRK Port Dickson......then pindah ke Kuching Sarawak di SR Mejar Jeneral Dato' Ibrahim dari darjah 4 hingga 5....after that aku pindah semula ke Semenanjung di sekolah lama SRKPD......lepas primary school...aku naik form 1 di Port Dickson High School.....sampai form 4........kira masa tu banyak kenangan aku la...kat sini la aku jumpa pakwe aku yang pertama........wah!...nak kata cinta monyet tu mungkin la kot....tapi he's very charming.....hensom giler.....tinggi macam model........putih melepak siott...kira aku nie beruntung la....masa sekolah aku nie orang panggil minah nerd.....nerd sangat ker?.....entahlah...tapi rezeki beb...dapat pakwe hensem........
lepas tu ayah aku bersara.......kami berpindah ke Banting, Selangor......my father dapat kerja sebagai Pengurus.......aku amik SPM di SK Telok Datok......mulanya aku tension gak pasal 'clash dengan pakwe'....dok area yang tak berapa nak canggih.......tapi lama2.......best jugak....ada pantai jugak macam kat PD.....kengkawan pun baik2 belaka.....lagi pun lepas tu aku dah duduk asrama........dapat tawaran belajar kat Bangi.
Lupa lak nak citer pasal my mother.......nama ibunda kesayangan aku Puan Salehah Ismail.....sama gak dengan ayah...orang Melaka.......cuma mak aku nie tak kerja......dok umah...pi persatuan sana..persatuan sini.....amboi...kalah mak datin.......tapi dalam family......orang kata muka aku nie photostat mak aku........hahaha......gitu ker?
lepas SPM (Sijil Pinang Meminang).....hahaha......aku amik lesen kereta.....senang jer pasal aku dah praktis dengan ayah aku sebelum tu.........masa 1996...zaman kegawatan sedang menyerang Negara dan aku kecewa pasal tak dapat nak pi Australia untuk further study...ramai kengkawan aku yang apply that program pun kecundang.........Kerajaan tak galakkan pelajar futher kat overseas......sedehhhh....kalau tak aku mesti dah cakap slaga Mat Celup.......tapi pihak MARA dengan baik hati telah mengoffer aku dalam bidang Kejuruteraan.......di Malaysia France Institute..........aik....MFI...apa ke alah tu.....aku pening kejap lah pikirkan tawaran yang sampai kat umah tu......kira aku masa tu cita2 nak jadi accountant....konon nak ikut abang aku.....tapi bila dah kena brainwash........ayah suruh...mak suruh....aku ikutkan jer.......dan aku satu2nya calon melayu yang ditemuduga oleh pihak pengurusan Perancis.......calon lagi satu dari Bosnia.......masa tu nak nangis pun ada........si mat perancis tu cakap orang puteh meleleng jer aku dengar.....sepatah pun aku tak paham.......nasib baik ada mat melayu yang repeat balik dia cakap.....baru terang bahasa omputeh tu......aku pun belasah jer la jawab......tapi yang tak leh lupa tu......aku bagi tau...aku memang tak tau satu apa pun pasal Engineering......yang aku tau....technical drawing.....so...terpulanglah.......
yang best tu...depa terima gak aku walaupun aku majoring in English Literature and Account....ha...hangpa bayangkan lah....budak account masuk engineering.......itu baru ayam cakap itik...itik cakap ayam......one week aku belasah menangis dalam kelas.......terbayang muka mak aku.....pasal gerun tengok semua lecturer mat saleh jer mengajar.......dah la tu.....BI depa pun macam nak tergeliat lidah aku tengok.......nasib baik kawan2 kelas aku baik2 sokmo......tak ramai tau...satu kelas dalam 15 orang jer.........bayangkan lah betapa lecturer kenal sebijik2 muka korang........
ini bukan kolej pompuan...hehehe...tapi dalam beratus pelajar...hanya 12 pelajar perempuan yang belajar kat sini...baki semuanya lelaki....bayangkanlah.....
first semester aku success.....grade below target.......yer la kan....aku baru nak merangkak belajar....Electrical ni bukan senang......banyak equation....formula....adusss......tension.......advisor panggil aku pagi2 lagi nak discuss pasal performance......aku nangis lagi depan dia......nasib baik dia hensem.....wakakaka........so aku story kat dia susah payah aku belajar kat sini......so dia advise aku how to settle my grade...improve my point.......so from there aku dah tau taktik2 nak meluluskan diri aku........


3 years coz kat MFI....dalam bidang "Diploma in Electrical and Equipment Installation Technology".......aku nak citer la yang aku dah graduate on October 1998............tapi aku nak story mory kat sini gak...masa kat sini aku ada best friend......namanya aiza.......tak tau aku nak citer macam mana keakraban kami.....until now aku masih baik dengan dia.......masih close....the only kawan yang tau buruk baik perangai aku adalah Aiza.......kat MFI jugak aku kenal one guy...which is my senior (nanti aku story)....hehehe...aku minat kat dia nie...tapi masa belajar aku tak lah gatal nak bercinta......simpan dalam hati jer beb..........
aku dah amik pengakap dulu...so aku continue dalam "Kumpulan Latihan Kelana Siswa"....best gakk...pasal aku suker advanture and camping2....

aku, rina, su...and my best friend aiza....kat mines shopping mall...

oke...kita sambung next session.......pasal journey aku bekerja.....and further kat U...

Saturday, January 17, 2009

Ke Destinasi....

as i mention before...lebih kurang jam 8.30pm aku tiba di LCCT, Sepang....sampai jer leh tahan gak orang kat sana....apalagi kat counter R45.....panjang berjela beratur....nasib baik flight delay tapi lama gak aku tunggu...daripada 9.30pm....jam 10.30pm baru aku naik flight.....lama kan tunggu....flight AK6390 tiba jam 10.10pm....aku tengok memang pantas la kakitangan AirAsia menjalankan kerja mereka...coz about 20minit jer everything siap...
ni boarding pas aku....dalam pada aku menunggu tu..ada perselisihan faham kat sana...ada kelompok dari mana tah yang bertekak kat situ...tapi aku tak berani nak amik gambar...nanti depa ingat aku reporter.....sampai lebih kurang 11.30pm sampai kat Sultan Ismail Petra, Kota Bharu....tak sempat nak amik gambar sebab dah malam sangat...and i'm very tired....badan pun tak berapa nak sihat....
nama tempat nie aku tak sure...tapi lepas semua kerja selesai..aku sempat jalan2...nama jer selalu datang tapi ini first time aku amik gambar....nie aku dengan erna....

yang nie pulak depan Istana Balai Besar, Kota Bharu....dibina dalam tahun 1844 atas arahan Sultan Muhammad ke II (Long Senik bin Long Tan)..tidak digunakan lagi...dan aku pun tak masuk dalam....since no time for that....amik photo kenangan jadi la beb..aku dengan nita la tu...
yang nie pulak aku kat Istana Jahar, Kota Bharu....dibina pada 1887 semasa pemerintahan Sultan Muhammad II. Tujuan pembinaan Istana ini adalah untuk dikurniakan kepada Baginda Long Kundur yang bergelar Raja Bendahara dimana kemudiannya menggantikan Baginda dan digelar Sultan Muhammad III.

sempat jugak aku singgah kat Pasar Siti Khadijah....agak sunyi berbanding setahun lepas aku datang sini......mungkin bukan musim cuti sekolah kot....
petang aku dengan member...menghala ke Pantai Chinta Berahi...@ Pantai Cahaya Bulan....well...biasa la waktu mcm nie ombak besar....tapi very the beautiful....since aku tak nampak any signboard...aku amik je landmark nie....
tengok tu ombak....takut gak aku masa tu....
apa pun...kenangan perlu diabadikan......i had fun there....release tension gak..!!!
esok aku terpaksa balik ke KL semula...coz monday kerja....ada apa2 lagi akan aku update nanti....daaaaa.......