Pages

Wednesday, December 31, 2008

Tergemparrr....

Perletakkan Jawatan Sebagai AJK NFC
wah...gitu lagi post aku dalam blog nie....semalam setelah aku pikir punya pikir punya pikir...aku dah buat keputusan untuk melepaskan jawatan sebagai AJK NFC atas sebab2 dah malas nak pikir pasal ulat2 busuk yang bersarang kat situ....napa aku cakap ulat busuk...lebih kurang macam dalam gambar nie jugak lah....


ulat2 nie semua dah bawak racun and sebab tu dah merebak sampai satu tahap orang lain jadi mangsa ulat2 nie...tapi tak kisahlah kan...aku tak nak jadi busuk macam depa sebab tu aku rasa baik aku undur diri....daripada hubungan aku baik dengan BOBOY nanti jadi gaduh pulak...dan aku rasa cukup jelah kawan2 yang aku ada nie....sebab aku rasa 'hanya jauhari mengenal manikam'....ramai2 pun buat sesat hidup jer...

aku dah kenal BOBOY and aku rasa biarlah aku support dia dengan cara aku...cakap lebih2 macam bagus pun belum tentu boleh support betul2.....so biar aku dengan cara aku dan aku tak perlu kecoh2 nak support BOBOY kot cara mana pun....

and i'm happy now...dengan azam baru ini aku rasa aku lebih gembira berdamping dengan orang2 yang lebih pro and positif...lebih berdaya maju. takat 6,7 orang tu...tak bagi apa lah....macam aku kata sebelum nie...kira orait la aku boleh baca air muka...unless orang yang memang muka tak macam muka tu tak tau la kan....aku PEDULIK apa....

2009....new life...hahahaha....

Tuesday, December 30, 2008

Birthday Gurl...

wah..mesti korang tertanya2...apa hal lak ada kek bagai nie....nak kata besday aku..dah lama lepas dah...dah terang tulis kek besday..takkan kek tahun baru pulak...so...rasa2 korang la...apa hal yek...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

ha..nie nak ikut trend ucu pulak...main spacebar banyak2
napa lak gambar nubhan....iskh..besday dia lagi lama dah lepas...
next yer la nak celebrate pun...napa pulak nie...
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

wah...nie ade yang tersentap lagi karang....gambar kontroversi jadi tatapan umum.....tapi biasalah kan....cuma yang biasa tu selalu jadi bahan....
tapi yang sebenarnya kenapa adanya gambar nie.....ha..baca poem nie...
Today is your day
So special to you
You're in my thoughts
Others peoples too
Today is your day
A change to look back
Over the last year
That 12 month track
Today is your day
A time to remember
What's happened this year
Every month to December
Today is your day
Make the most of it all
Live every moment
Stand up tall
Today is your day
Make sure you rejoice
Tell us your story
Let us hear your voice
Today is your day
Look how you've grown
The different qualities
To us you've shown
Today is your day
That's the reason I'm writing
Happy birthday to you
I hope it's all exciting
kepada adik kita Dyla yang merupakan AJK a.k.a timbalan setiausaha Nubhan Fan Club dengan ini diumumkan bahawa tarikh hari tua anda ...opsss....sonang cito....
......HAPPY BIRTHDAY DEAR SIS.....
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki....

Forecast 2009...

bila sebut jer forecast....kita kena focus...hahaha...of coz we touch more on future planning....so pagi2 lagi aku dah gerak ke Kelab Shah Alam untuk sesi perbentangan forecast...so semua kapla2 yang ada dipertanggungjawabkan untuk membentangkan perancangan 2009 bagi Jabatan masing2...nie yang buat aku fening sepanjang bulan....so hari nie harap2 preparation aku tu bertepatan dengan apa yang dirancang....hahaha.....
masa nie minum pagi...so aku lepak2 dulu dengan member2 kasi release tension...masa nie masuk la gossiping, shopping etc....
nie bukan nyanyi lagu Negaraku tau...nie sesi bertafakur sebab dukacita dimaklumkan bahawa semalam pada 29 Disember, kita kehilangan rakan seperjuangan yang merupakan orang lama yang bekerja kat tempat aku....a.k.a orang kuat merangkap bodyguard Dato'....takziah pada keluarga beliau...
so sesi dimulakan dengan ucapan pembukaan dari Dato'....masa nie aku dah mula layu biji mata...pasal semalam tak cukup tido...
so masa nie muka masing2 memang serius giler la...maklumlah...masa nie la nak tembak sana...nak bom sini....so kena well prepare untuk bidas balik...
seramai 40 ketua jabatan yang hadir mewakili unit masing2...so dari pagi bawak ke petang kena dengar la pembentangan nie satu2...
sesi soal jawab pun berlangsung dalam macam2 suasana...ada sejuk,panas,suam2...hehehe...pendek kata...panas sokmo jer la
dan aku tak terkecuali lah jugak....rasa2 korang apa yang aku merepek kat depan tu kan...
ha...aku yang bertanggungjawab sebagai Assistant Registrar dan Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar memulakan pembentangan yang penuh dengan kepanasan....pasal masa nie yang aku berupaya nak bersuara....jadi aku lebih suka bersuara depan semua...takde yang esok2 citer belakang...biar semua dengar....dengan muka yang serius yang ala2 tu...hehehe...aku nak tergelak gak...maklumlah...cameraman yang tukang amik gambar nie pun bukan orang lain...si willy tu...dok tersengih mcm kerang busuk depan aku nie....
jadi nie semua kerja dialah yang amik gambar nie...
fuh..lega bila bab aku selesai....tapi lepas nie sakit la telinga aku nak dengar orang komen pulak...masa nie aku kena siapkan perisai....
tapi adatlah kan...mana ada kerja yang senang....
so masa nie...tiba giliran orang2 tertentu menjawab balik persoalan aku....
so bila nak menjawab tu...faham2 la...aku tak suka meleret2 nie...aku nak semua in point...
masa nie aku dah letih sangat...pasal dah petang...kepala dah tak leh masuk lagi apa2 input....
so..nasib baik Dato' nak wrap up cepat...tapi sebelum tu...ada jugak lah sesi Q & A
FYI...tugas aku nie bunyi jer senang tapi memang payah...memandangkan tugas aku yang amat terikat dengan peraturan yang dikeluarkan oleh Kerajaan....so aku tak boleh buat sambil lewa...tu yang kadang2 orang susah nak terima ketegasan aku....
cuma yang penting...kerja aku siap dengan sempurna...dan bagi profit pada company...mana nak dapat untuk 1.5 million kalau tak tega pada ketelusan...ha...ingat senang ker...Pendek citer...begitulah serba sedikit program aku hari nie...dan aku nak lepaskan tension tu dalam blog aku nie....in other word...aku memang tengah tension...

Monday, December 29, 2008

finally...

wass up y'll.....at last and finally aku terpaksa gak ke KPJ Specialist di Seremban...jumpa 'pak lang' aku...coz lately sakit kat belakang tu bertambah2 teruk...ini semua pasal tak nak beringat la yang diri tu tak berapa nak kuat tapi saja2 buat kuat. ingat lagi tak tempat nie....nie nak habaq mai kat hangpa la...kat tempat yang sama boboy admitted...aku memang tau pasal pak lang aku yang ubatkan dia...tapi aku double confirm balik dengan boboy and then kuar paper...so ada la pak lang aku bagitau sakit boboy tu...then hari nie aku pi jumpa pak lang untuk buat MRI and X-Ray...tak larat nak tunggu Hospital Putrajaya lagi dah...lambat...

so sampai2 jer aku terus naik level 1...coz clinic pak lang kat suite 12A...few minute kat bilik pak lang..dia suruh aku pi buat MRI & X-Ray...mula tu aku relaxs jer...tapi bila masuk bilik MRI tu ketaq lutut...pasal mesin nyer tu ala2 keranda jugak la...bila aku baring terus aku ditolak di bawah terowong tu....MasyaAllah...takut jugak aku

sambil2 tu my dad and mom dok tunggu depan bilik doc a.k.a pak lang aku....
then aku pi bayar...iskh! iskh! leh tahan jugak la....tapi pasal nak baik cepat...kena la berkorban..
so this is the result from the diagnostic...just wait for the doc to consult me what to do...
so....ni la pak lang aku...a.k.a my family doc...same doc yang rawat boboy masa dia admitted...aku buat2 tak kenal jer masa tu...hehehe....sorry boboy...
so this is my MRI and X-Ray result....banyak giler...masa aku tengok tu...kelakar pun ada tapi aku tak leh nak show dalam blog nie....P&C
la nie kena tukar ubat...so now i have to concentrate with this medicine....
yang nie nak tampal kat belakang...huawaaa...


aku tak suka makan ubat....!!!...another two week aku kena jumpa pak lang lagi...in case aku tak oke...kena injection...coz one of my disc dah out of order...hahaha senang citer cam tu la...yang lain oker jer...cuma minor2 things yang InsyaAllah can be solve....
to all readers...aku nasihatkan...bila nak angkat barang tu..just becareful...nak jalan tu pun hati2 jangan sampai jatuh...aku dulu aktif suka...suka mengemas sampai tak nak orang tolong...la nie tanggung sendiri...tak semesti badan besar....tulang kuat...hahaha....

what is MRI?...let me explain little bit here...

Magnetic resonance imaging (MRI) is a noninvasive medical test that helps physicians diagnose and treat medical conditions. MR imaging uses a powerful magnetic field, radio frequency pulses and a computer to produce detailed pictures of organs, soft tissues, bone and virtually all other internal body structures. The images can then be examined on a computer monitor, printed or copied to CD. MRI does not use ionizing radiation (x-rays). Detailed MR images allow physicians to better evaluate parts of the body and certain diseases that may not be assessed adequately with other imaging methods such as x-ray, ultrasound or computed tomography (also called CT or CAT scanning).

Physicians use the MR examination to help diagnose or monitor treatment for conditions such as:
tumors of the chest, abdomen or pelvis.
coronary artery disease and heart problems including the aorta, coronary arteries and blood vessels, by examining the size and thickness of the chambers of the heart and the extent of damage caused by a heart attack or progressive heart disease. For more information, visit the MR Angiography and Cardiac CT for Calcium Scoring pages.
tumors and other abnormalities of the reproductive organs (e.g., uterus, ovaries, testicles, prostate).
causes of pelvic pain in women, such as endometriosis.
functional and anatomical abnormalities of the heart.
diseases of the liver, such as cirrhosis, and that of other abdominal organs (when a complete diagnostic assessment can not be done with other techniques).
congenital arterial and venous vascular anomalies and diseases (e.g., atherosclerosis) of the chest, abdomen and pelvis (MR Angiography).
conditions involving the bile duct, gallbladder and pancreatic ducts (MRCP).
breast cancer and implants.

lain2 korang cari sendiri la yek...nanti fening lak nanti...kekeke....


Sunday, December 28, 2008

Tag lagi...

sah dah chapeq nie dah boring kat umah...tak do kojo nak tag jer.....tapi takpa...den cubolah jawab kalu den mampu...wakaka...

Who'​​s do u think rite now??
how to answer the tag's question
Do you miss anybo​dy?​​
a bit...someone yang tak tau i miss him
Did you ever waste​d too much time on a certa​in boy or girl?​
mmm...not really...
What do you alway​s take with you?
cell phone lorr...
Has anyon​e put their​ arm aroun​d you in the last 24hou​rs?​​
how nice if there is...
What are you stres​sing about​ right​ now?
'bila teringat jadi rindu'..'bila rindu thinking either he miss me or not'
Where​ will you be in 12 hours​?​​
ontah....
What is annoy​ing you?
ada la orang2 yang tak reti makan saman nie...SIBUK!!!
Favor​ite song?​​
takdo favo..semua suka...
How was last night​?​​
penat tengok movie kat astro....
If you'​​re being​ extre​mely quiet​ what does it mean?​​
dissapointed coz that person didn't know that i like him
Last perso​n to text you?
chapeq and willy
Did you take showe​r today​?​​
tak mandi pun wangi..tapi mesti mandi la beb
How are you feeli​ng right​ now?
tak tau nak wat per...
Last perso​n you had a serio​us conve​rsati​on with?​​ And about​ what?​​
ada la...pasal benda2 bodoh tu...
Favor​ite color​?​​
blue and black
Last time you laugh​ed?​​
baru sat tadi....
Who was the last perso​n/​​peopl​e you saw in perso​n?​​
rameiii....
Do you want a hug?
of coz lorr
Excit​ed about​ anyth​ing?​​
bila dapat jumpa dia la....
Who was the first​ perso​n texte​d you today​?​​
spa consultant...aku malas nak pi...ahahaha
If you saw a shoot​ing star what would​ you wish for?
hope he knows i love him...
Do you belie​ve in celeb​ratin​g anniv​ersar​ies?​​
dependsss....
Are you someo​ne who worri​es too often​?​​
yess...penyakit keturunan..hehehe
When'​​s the last time you saw your numbe​r 2?
eeee...tak ingat..
How has the week been?​​
holiday...
Who is the last perso​n you drove​ with (​​besid​es famil​y)​​?​​
frienzz..
What are you doing​ tomor​row?​​
medical checkup kat spital...
What did you last eat?
KFC...
Have you ever dyed your hair?​​
once....
Have you ever met a gay perso​n?​​
hari2...
Do you think​ your ex still​ loves​ you?
mungkin kot..pasal asyik sms..sms..sms..bosan
Have you ever been in a long dista​ncerelat​ionsh​ip?​​
yup...tapi gagal ditengah jalan...
What movie​ never​ fails​ to make you cry?
Kabhi Kushi Kabhi Gam
Are you talka​tive?​​
Ya Allah tinggal nak staple jer mulut nie...
Have you ever kisse​d in the rain?​​
iskh..demam nanti..
Who was the last girl you talke​d to?
my family..
Do you belie​ve your ex think​s about​ you?
i think so...'orang kata bila ada tak hargai...bila dah takde baru teringat'..
Are you curre​ntly frust​rated​ with a boy/​​girl?​​
ado la jugak...
Have you ever dated​ someo​ne older​ than yours​elf?​​
ada la....
Do you liste​n to love songs​ when you'​​re down?​​
alwayss...
tag 5 sumone u think now!!
mummy
daddy
along
eton
enon
(pasal depa nie takde blog...ahahaha)

Saturday, December 27, 2008

azam aku?...

HAPPY NEW YEAR TO EVERYBODY...2009 IS COMING...
wah..apa azam aku yer...nak kawin ker....ahak!ahak!...azam aku to fall in love again...to build new life and to be success....simple jer beb...semoga hidup aku dirahmati selalu....dan lagi satu...semoga aku sihat selalu....

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009

wah..dah semakin hampir perang pemilihan bintang popular....so aku rasa part of my responsibility to inform all my friends to vote for my stazz a.k.a my dear adik2....sapa adik2 ku itu....ha...mereka2 nie dicalonkan dalam kategori masing2..so should be no problem to vote 4 them together and since the rules of BH dah berubah....kenalah hari2 dok mengadap BH....walaupun jarang beli...ini jer sebahagian cara aku nak support my friend.....and team2 aku dulu yang baik hati vote for nubhan for AF6....please la korang beli la BH....bab posting...aku buat....oke..thankeyu...

Nubhan...satu nama yang baru melonjak ke alam kejayaan...bercita-cita hendak menjadi penyanyi tersohor dan dikenali dengan bakat dan suara yang jarang didapati....berbekalkan semangat, ketabahan dan kepayahan....selangkah demi selangkah beliau mula menapakkan diri di alam seni ini....kejayaan dalam AF6...boleh memberi ruang kepada beliau...Nubhan...akak akan terus menyokong karier nub...percaya pada diri sendiri yer...apa pun orang cakap...kita amik untuk memperbaiki diri...yang mana tak perlu tu..bak kato kito...jangan diapekkan kato orang....kito pandai2 yo lah....

Dafi....satu perkenalan yang sukar dilupakan. tak terlintas..tak terdetik untuk bersua dan bertentang mata...tapi dik...memang kamu hebat..diluar jangkaan...pribadi yang sangat2 baik, cute lagi...tambah pulak hensem....lesung pipit dengan putih melepak lagi...aik..over lak aku nie...tapi memang dafi best la...especially DFC memang mengalu-alukan aku dan kawan2 dengan huluran yang ikhlas dan lu orang memang hapening tau...to dafi...hopefully permulaan di AF akan terus ke menara yang lebih tinggi.....

Ajieb...semua bermula di AF...kita berjumpa, kenal dan bersahabat....kerjaya ajieb semakin berkembang...selayakknya ajieb dicalonkan sebagai satu tingkat untuk merubah kerjaya...kewartawanan tidak terhenti disitu...mengacara jua satu kelebihan...pelapis pada dunia pengacaraan....ajieb i know u can do it....good luck and i always be there for you....jangan dihirau kata orang....kita tau apa kita buat....and i'm sure you can be the best...

so inilah kawan2 aku....you all semua jangan lupa vote oke....sebab aku percaya mereka dan aku nak share rasa percaya ini pada SEMUA....

16 Kategori yang dipertandingkan:
- Penyanyi Lelaki Popular
- Penyanyi Wanita Popular
- Penyanyi Berkumpulan / Duo Popular
- Penyanyi Nasyid Popular
- Pelakon Filem Lelaki Popular
- Pelakon Filem Wanita Popular
- Pelakon TV Lelaki Popular
- Pelakon TV Wanita Popular
- Artis Baru Lelaki Popular
- Artis Baru Wanita Popular
- Pelakon Komedi Lelaki Popular
- Pelakon Komedi Wanita Popular
- Pengacara TV Lelaki Popular
- Pengacara TV Wanita Popular
- Penyampai Radio Lelaki Popular
- Penyampai Radio Wanita Popular

Friday, December 26, 2008

nantikan ku di Pee Dee

percutian yang dirancang...mulanya ingat nak ke langkawi...tapi pasal dah bosan gi sana..n no other place to go since musin tengkujuh nie...we all decide gi Pee Dee jer...aku dibesarkan di sini....coz before this my father is an army...tu yang nama dia Mejar (B) Nordin.....bukan meja kerusi tu...hahaha.....so i'm very familiar with this area...lepas posting dari Sarawak...aku disekolahkan di SRK Port Dickson...then kat Port Dickson High School....1991-1994...and 1995 aku berpindah ke Banting, Selangor....so jadi anak tentera nie selalu berpindah randah.......ada pro and con...coz aku akan selalu meninggalkan teman dan bertemu teman baru...apa pun bila kembali ke Pee Dee...teringat nostalgia lama....apa itu...haha...biarlah rahsia....so...kami ke sana seramai 7 orang....the next day my cousin dengan hubby dia datang coz nak bawak anak2nyer main pool...best tu...the more the merrier......kan!

shela,farah,mummy,daddy

daddy,erna and nita

my favo...kerang rebus....
napa watermelon...aku tak gemar mana...tapi terpaksa beb...telan jer...
kena dengan nasi lemak...lagi la terangkat...
siakap stim...adusss...lapar siott....
sotong goreng tepung...sodap tu...
udang goreng....lagi sodap...
gitu lagi...nie culan2 gadis yang tak cukup tidorr...
lagi gitu...tak cukup kat tepi kolam...kat lobby harus lagi..
aku pun tak nak ketinggalan...
di replika bot...
berlatarbelakangkan pantai yang gelita...yang ada cahaya tu actually shell's port...
nie bukan apa....bukan ada camera kat sebelah kiri tu pun..saja jer gimik...huahuahua...
esoknyer...we all sumer terjun pool...hahaha....yang kocik tu anak sedara...eisya...
aku,erna,nita,shela...
pose la kunun....ala2 blue hyppo jer tu...
cantekkk background nyer...aku snap jer la...
yang di kat back view...pose kat kebun pak glory....
kena layan si kocik nie...dia cukup excited....tak leh jumpa air....yang aku tak tahan tu...dia dok sebut splash! splash! splash!...fuh..berabuk skeping london
kami dah mandiiiiii.....
yang kat belakang tu...legend water chalet....oke la...harga pun kira oraitttt laaa...
yang nie...amelia...cute giler...mata dia buntang....gerammnyeerrrr
ha...pose untuk majalah apa yeeekkk...
mana leh aku takde...nak jugaggkkkk
amik gambar jer la....dah puas berendam....amik angin dulu....
nak naik takut...amik jer gambar...kot2 lepas...pelampung dah ada dah...
glory beach dekat jer dengan legend....next time aku mesti stay sini....tau tak....from left...farah,shela,erna and nita...
apa pun holiday yang sedetik cuma nie pun kira oke la....aku pun tak berapa sihat and waiting for the right time to go for medical check-up on monday....eeee...bosan la sakit2 nie...aktiviti terhad...apa pun just hoping that i'll manage to recover soon...apa pun aku enjoy sangat....planning next year 2009 nak gi melancong kat Sipadan Sabah....gua dah lama tak snork....rindu beb....to my family thanks for everything....lepas tension nie....