Pages

Wednesday, November 26, 2008

nEw Look!

nubhan dengan rambut barunya...akhirnya terang sikit pandangan ko dik oi...and aku amik gambar nie dari laman halle...thanks to you dear and kepada VIN and sudi mengiringi nubhan for Jom Heboh...sejak kebusyan giler aku sejak akhir2 nie tu yang banyak information kureng sikit...tapi apa pun nasib baik ada pelapor v.i.n yang sanggup turun padang...and nubhan..don't worry...we always be there...kan terbukti dengan adanya penyokong kita....anyaway...berbalik kepada topik kita...rambut baru beb...kan nampak cute sikit....mcm tu la kemas...senang nak tenung biji mata tu...hehehe...apa pun nak tau citer terbaru just buka blog http://mr.manager.blogspot.com for the latest information....adioss!!!

Monday, November 24, 2008

coNvo d'ShEraTon

ingat lagi tak...betapa tension nyer for the past 3 week and at last selesai jugak suku dari tanggungjawab yang dipikul...bukan senang nak uruskan majlis konvokesyen..banyak persediaan yang perlu dilakukan...daripada mengumpul segala maklumat pelajar2 sehingga penghantaran surat jemputan...aku dan team yang dilantik diberi tanggungjawab untuk pendaftaran graduan....wah..gitu...
sebagai chairperson yang incharge untuk registration...aku kena bagi sikit brief so every person tau tugas unit aku nie...
masa nie dato' tengah bagi ucapan untuk perancangan esok...
antara sesi perbincangan for seating arrangement....penting jugak..
macam aku cakap tadi...as a head of registration...aku kena bagi brief...on my left..kak nor..and my right...ida...teliti jer dengar tu...sebab kalau salah..habis yoookkk...
pagi2 pukul 7:30 aku dah sampai...buat preparation and pantau segala pergerakan ahli...so hopefully everything comes in good flow...tapi sempat jugak aku pose..tu semua kerja willy dozAN...
wah...busy ida dengan nita...tengah register pelajar tu before they collect their robes..
tengok tu..concentrate giler...
aku pun terjebak kena pakai robes...sebab duduk atas pentas...wah gitu..nie dah third time aku pakai robes...macam aku pulak nak graduate...
sempat jugak pose dengan maheran...dia incharge untuk 'examination'...
MC for today...control tu...sham and ros barisan2 tenaga pengajar dan pensyarah....
perarakan masuk......majlis bermula....
penyampaian anugerah pelajar terbaik...oleh Y.B.Tan Sri Nor Mohamed Yakcop...
selesai dah tugas aku....so pose lagi lerrr...
mana cukup sekali yer tak...mesti nak banyak kali nie...
anugerah kehormat khas kepada YBhg.Tan Sri Soong...thank u Tan Sri...
Minister terpaksa balik awal...so sempat la wartawan terjah soalan2 especially bab2 economic...tu dia...dah tentu menteri kewangan yobbb...
me, salima and nita....
my sister...nita...
semua tetamu jemputan menjamu selera....
some of the graduand....congratulationssss.......
orang kata...tanpa mereka siapa lah kita...family members...mesti happy kan..tengoklah ramai giler tu...
sesi menjamu selera....hati senang perut mesti kenyang...kenangan...ada gift pada graduand...
baju jer sama...tapi bukan pasangan yerr....tersentap mak nodddd....
me and farid...apa pun, siapa pun, just remember...ikhlas dan jujur dalam persahabatan oke beb...
yang aku sebut2 tu yang jadi cameraman aku hari nie....si willy dozannnnn....ha nie la dia...so sapa2 nak khidmat jurugambar...nie nak promote sikit...willy nie graduand dalam jurusan fotographer...so he's qualified for the job...sebab ramai artis dari 'seberang' yang telah menggunakan khidmatnyer...so willy..bayar komisen sikit sebab tolong promote dalam blog nie....
counter ALUMNI....tu yang dari Nigeria is one of our student...he's incharge for the ALUMNI counter...rajin tu tau...so kami pon pose la before pi makan.......

walaupun penat...tapi berbaloi segala usaha nie...thanks to all staff...yang sama2 kerja kuat untuk event nie...so..kepada graduan...you all perlu balas jasa orang tua...ingat bahawa kejayaan anda hari ini tidak berhenti setakat ini....terus gali segala pengetahuan dan ilmu untuk terus berjaya......

Thursday, November 20, 2008

wah...tension giler hari ney..banyak kerja yobbb...maklumlah nak konvo sabtu nie...so many things to be done...nie tak masuk kerja2 rutin lagi...honestly memang tercabar sikit la tapi boleh hilang sabar jugak jadinya. nak wat camner kan..dah kerja. so redah jer la...
mcm2 hal minggu nie...kes makamah la, kes tu la kes nie la...tak masuk new assignment yang aku dapat dari bos...tu belum lagi dari big2 bos...nasib badan la yer...worth it ke dengan salary aku?...wah itu dah termasuk bab lain tu...hehehe susah nak cakap nie...tapi Alhamdulillah..so far i've fun with the environment and my job...at least aku tak jobless mcm orang lain...kesian kan...so bersyukurlah padaNya..

Tuesday, November 18, 2008

aku di TAG..!!!!

Tagging by chapeq
Try to answer it as good as.
every question is referring to one special person.

1. What is the relationship of you and him/her?
frienzz
2. Your 5 impressions towards him/her
sporting
funny
kind
open minded
easy going
3. The most memorable things he/she had done for you.
accept who i am....
4. The most memorable things he/she have said to you?
thank you
5. If he/she become your lover, you will...
iskh...dah jodoh kot..tapi TAK mungkin
6. If he/she become your enemy, you will...
selisih malaikat empat puluh empat beb....
7. If he/she become your lover, he has to improve on...on his/her
terima seadanya
8. If he/she become your enemy, the reason is...
third party la kot...
9. The most desirable thing to do on him/her is?
hang out together like we use to do...
10. The overall impression of him/her is...
happy go lucky
11. How do you think the people around you will feel about you?
nothing...coz they all are my frienzz ma....so they understand it...
12. The character of you for yourself is?
happy go lucky
13. On contrary, the character you hate of yourself is?
tooooo neatttttttt.....
14. The most ideal person that you wanna be is?
to be somebody that can be remembered...
15. For the people who likes you, say something about them.
thanz menyayangi diriku ini, menerima diriku ini dan tau erti sahabat!!
16. Ten people to tag:
1. Anis
2. ajym & narnia
3. amer
4. nord
5. jimmie
6. tira
7. kak lady
8. ajoy
9. eila
10. fit

17. Who is no. 2 having a relationship with?
wah...dah kawin..so with partner lorr
18. Is no. 3 a male or a female?
male la...
19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
baguih la tu..both of them memang teman tapi mesra pun....
20. How about no. 5 and 8?
friendship?....sangat la sesuaiiiiii
21. What is no. 1 studying about?
SPM!!...struggle giler dah tu...
22. Is no. 4 single?
may be..
23. Say something about no. 6
tira...cuteeee!!!!!

bombastic blog???


wah..thanks tira...baru hari nie boleh bukak blog pasal broadband problem....tiba2 jer dapat award dari tira nie..wah terharu sangat...so thank u so much dear....tapi blog kak waty tak cantik lorr..biasa2 jer....so...sapa akak nak bagi award nie yer.....
1. lilo
2. ray
3. chapeq
4. ucu
merci beaucoup..!!!!

Thursday, November 13, 2008

Friendship...

sometimes people issues...apasal yek..dah lama kawan tapi jadi macam nie....ini sebab masa tak menjamin kita kenal sapa kawan kita...sejauh mana kita boleh percaya...so...sometimes...aku sangsi...aku tak pasti nak luah kat mana...tapi aku rasa...aku dah buat yang terbaik...dan aku rasa...inilah aku...those who understand..and really know me....they accept it....Alhamdulillah....

"Friendship is having the kindness to help, Friendship is giving to others without thinking, Friendship could be lending a hand to a project, Friendship is being there when someone need you, Friendship is giving more than you expect to receive, Friendship is never counting favors, Friendship is listening, Friendship is offering your opinion when you think you need to, Friendship can be many things, Friendship is different for everyone, Friendship could be holding a hand for support, Friendship is lending your shoulder or wiping a tear, Friendship is giving back, Friendship is only taking that what you need, Friendship can be just a smile that brightens your day, Friendship can be that voice of reason you give, Friendship could also be a boost of encouragement when it’s needed, Friendship is show in many different ways, Friendship can be everlasting, Friendship is not always an easy thing, Friendship should never be taken for granted, Friendship is meant to be shared with all, Friendship is free and rewarding to share, Friendship can be unforgettable, Friendship is priceless to many, All these things and many more are how I see friendship, But to have a true Best Friend is the highest level you can achieve, Best friends are up there with family, Best friends stay around for the really hard things, Best friends feel each other’s moods and feelings, Best friends are not a dime a dozen, Best friends don’t come around all the time, Best friends are a lot like soul mates, We all have one but it may take a very long time to find them......."

Monday, November 10, 2008

Flying with the wind

10/11/2008....buka2 jer notebook dah terima email dari kawan2...hari nie aku dapat invitation dari DFC for another program and once again full with surprise...so as usuall aku pun call team aku (huhuhu...) nak tau samada mereka able to join the event ke tak?....and biasalah kan...mesti pergi punya...
sometimes aku terfikir jugak..untuk apa semua nie...but as long as i'm happy kenapa mesti aku serabutkan kepala kan....lagipun bukan selalu nak jumpa they all sumer...nie la time yang paling sesuai kot...and i wish the same thing happen when i join another FC...tapi entahlah...

susah jugak nak klasifikasikan perkara nie. apa pun gambar kat bawah nie menyentuh hati aku...thanks to vern coz amik gambar nie. i feel that both of them are very cute and sweet sangat....wish adik2 aku nie berjaya hingga ke akhirnya...

orang kata sapa pun kita...kalau kita ikhlas, kita jujur, kita tahu apa tujuan dan nawaitu kita...kita akan berjaya...buktinya keduanya bukanlah juara program realiti AF tetapi juara di hati peminatnya...and truly we always with you....

hanya satu...sering jadikan segalanya satu pengalaman dan pelajaran untuk memperbaiki kelemahan diri demi kebaikan di masa akan datang...

salam dari ku...good luck and all the best..for DAFI...Happy Birthday..!!!

Thursday, November 6, 2008

apa itu sahabat....

30 tahun usiaku...macam tak percaya bahawa aku telah sampai ke satu tahap dimana aku bergelar wanita.....layak kepada umurku yang semakin meningkat...namun pastikah aku bahawa aku memenuhi segala ciri2 yang setanding pada peringkat yang sepatutnya...terfikir sejenak lantas aku tertanya...apa sebenar pencarian ku yang kini masih belum lengkap segalanya...
ku pandang sekeliling...siapa kudampingi ketika ini...siapa sahabatku..siapa temanku...siapa yang harus aku percaya...siapa yang harus aku yakini...siapa yang harus aku dampingi...dapatkah aku jawapan yang pasti...aku renung kembali laluan yang pernah aku harungi...ada pahit, ada duka, ada ceria dan segalanya terpahat di ingatanku...
30/10/08...aku diminta menandatangani dokumen persetujuan untuk menjalani ujian MRI...wah...satu peringkat yang tak mahu aku tempuh...sebab aku tahu bahawa ke tahap itu aku perlu menerima satu keputusan yang positive atau negative....situasi yang sama pernah dilalui oleh Nubhan...sahabatku...
itu bukan satu halangan untuk aku meneruskan hidup...aku yakin..bahawa aku bisa pulih...aku bisa aktif seperti dahulu....aku bisa ceria...aku bersyukur kerana disaat ini aku mempunyai teman2 yang sentiasa mendampingi ku...yang menceriakan ku...yang layak ku berterima kasih untuk ku kenang ke akhir hayat....teman2 yang tahu apa itu makna sahabat...apa itu keikhlasan..apa itu sejati...
berbicara soal teman/sahabat...aku tak kesal atas apa yang terjadi pada ku...terlalu alpa pada bayangan palsu..terlalu leka pada topeng2 manusia...akibatnya aku lupa bahawa aku dipersendakan...bahawa aku diperkotak-katikkan...bahawa aku dipergunakan...ah...perlukah aku berbicara sedemikian...bukankah akan membuka kisah lama yang begitu dalam lukanya...?
perjalanan ini melihat kepada pelbagai jenis insan yang dilahirkan didunia dengan sejuta sifat dan cara....aku juga tergolong dalam kehidupan yang dilakonkan untuk sementara...dan disinilah aku mengenal satu dari seribu makna...SAHABAT....
mungkin manusia lupa...caraku berbeda, sifatku tak sama dan fikiranku ada kelainan....tapi itulah kelemahan kita bahawa kita fikir...warna itu sejati..isinya mati...tapi sebenarnya....TIDAK...aku sedar kini siapa aku perlu gelar sahabat...siapa aku perlu gelar teman...dan semoga Allah membalas kepada manusia yang pernah melukakan....
bukan itu yang ku harapkan...tapi aku mahu mereka sedar bahawa aku berdiri atas maruah dan harga diri yang tak harus dipijak sesuka hati. aku takkan ulangi kesilapan lama...aku takkan tertipu buat kali kedua...peluang telah ku beri...kau persiakan...dan aku kini pelajari "jangan terpedaya pada topeng manusia".....kerana itu racun paling bisa....

Aku nak lari pergi
Tanpa lafaz selamat tinggal
Jika apa yang ku harap
Hampir tertinggal
Aku nak tahu apa sebenarnya
Tanpa memikirkan kenapa
Sebab aku sudah muak
Dengan penjelasan beralaskan alasan
Aku nak tahu jawapan
Jangan ada lagi penipuan
Sebab itu bara yang dihembus
Pabila api,tak daya lagi kau tiup
Aku nak tutup pintu ini
Dan luaskan fikiranku
Biarkan jiwaku tenang
Biar lampauku terkenang
Aku nak lari pergi
Aku nak tahu apa sebabnya
Aku nak tahu jawapan
Dan aku nak tutup pintu ini

good luck y'all

11 November 2008....tarikh yang penuh ketakutan, ketabahan, kesabaran, ketekunan dan segala banyak ke....semua orang tahu bahawa ketika itu semua penuntut tingkatan 5 akan menjalani exam'tion "SPM"...wah..gegar la....dunia akan jadi sepi seketika pabila musim periksa....dikesempatan ini aku doakan kepada adikku erna...teman2 ku semoga dibuka seluas hati dengan penuh ketenangan menjawab segala soalan dengan mudah...dan semoga success beb...ini baru langkah pertama untuk menempuh berpuluh lagi tembok!

so..hopefully...semua telah tersedia untuk menempuhnya....akak doakan segala yang terbaik untuk semua....wish you'll the best...muaaahahhhhh to...


my sis erna....noFC
dear anis...NFC
dear farah.....DFC