Pages

Monday, September 29, 2008

bersahur@murai.com

as my previous report...so nak citer sikit program bersahur yang dianjurkan oleh Murai.com di Restoran Rumah Thai yang terletak di Sungai Buluh. Jam 11.30 pm aku sampai kat situ...majlis masih lagi belum bermula...as usual peneman setia adalah adindaku nita....atas kerjasama yang amat baik dari ajieb@murai...aku memilih tarikh terakhir atas sebab utama dimana Nubhan dijangka berada di majlis tersebut....but of coz kerna aku mahu bersahur dengan nubs....malangnya sampai di sana...orang yang dinanti tidak kelihatan....so aku pun buzz insan yang tidak kunjung tiba...........
aku: "nubs..wat per tu?"
nubs: "kak waty...tido la..tak sihat"
aku: "la...nubs tak pi ker bersahur?"
nubs: "tak kak....nub dah cakap kat ajieb, nub tak sihat. ajieb tak inform akak ker?"
aku: "oh..dia terlupa kot?...nie eton nak cakap dengan nub"
(conversation between eton and nubs)
aku: "dah lama kita tak sembang2...so akak saja pilih tarikh nie"
nubs: "yo ko...tu la kak...tulang sakit balik"
aku: "mmm...takpalah...akak ganggu ker nie?"
nubs: "aha..akak ganggu saya tido...hehehe..tak lah..gurau jer"
aku: "hehehe..jangan lupa makan ubat yer..jumpo kat kg ekau sok"
nubs: "oke...jumpa nanti oke"
so lebih kurang mcm tu la conversation aku dengan nubhan...sedih gak...kesian kat dia...anyway i had fun jugak malam tu...ada artis lain seperti mila,farah,toi,syawal,nikki,kamal dan ramai lagi.
thanks to ajieb sebab understand the situation very much and share the happiness together...semoga silaturrahim ini berkekalan...
MC: ajieb and aime
me and mila
games - musical chair
games - makan ketupat...(muka aku dah mcm hantu)
toi perform lagu raya
syawal and farah...
mila perform teka2
nikki perform teka2
turn syawal pulak...
turn toi lak dah
winner group...kena senam sahur
last...nyanyian dari kamal and mila "suasana di hari raya"
kenangan ku with toi
'with syawal
'with aime
sapa lagi kalau bukan ajieb@murai....thanks dik

Friday, September 26, 2008

bersahur@murai


yesterday i received one call from Murai.Com...hehehe...aku antara calon yang terpilih to join the program...bersahur bersama artis...sapa artis nyer??? tunggu aku update blog nanti...thanks to Murai.Com..especially to Ajieb yang sudi menawarkan aku peluang ini...'tankU so much ajieb'....i'll see you there....

Tuesday, September 23, 2008

NFC & Anak2 Yatim Baitul Kaseh

sebagaimana yang dijanjikan...aku bersiap ke Mydin untuk meraikan majlis berbuka puasa dengan Anak2 Yatim Baitul Kaseh....sampai jer kat sana ajk and nubies dah membeli belah barang keperluan untuk disalurkan kepada mereka...ini hasil dari kutipan derma yang dibuat oleh NFC sepanjang bulan.....wah..terharu sangat...
ilah yang bawak troli, ngah ruzi, ladyM, ucu, deyla
mana bisa kalau tak pose kan...ngah ruzi, ucu, Fit, Kikey, KT Cats, Tira, YB Chieth, dyla...
tengok tu...minyak, kunyit, tepung, gula, sirap...etc
ni baru satu troli...ada 4 troli yang we guna...penuh dengan barang2 harian...
tengok tu tira..excited pegang berus gigi...siap senyum mcm duta lagi..
masa nie we all tengah tunggu anak2 Baitul Kaseh on the way...traffic jam..
nie salah sorang anak2 yatim...nama dia Mohd Fauzi...aku yang tolong carikan baju raya dia...tu tiga beg lagi..sengaja aku beli lebih...sedekah...
ini makanan yang ditaja oleh Mydin...nasi briyani, ayam, kuih, biskut raya, air kotak and sirap bandung...
ha..siap posing lagi...gitu la..
ni main table...nubhan sibuk melayan anak2 sampai lewat join makan..
tok wan, boboy, ajoy, kyrun and anak dia...
nie sebahagian anak2 yatim...seronok dapat bergambar...
farell, tykah and thinnie...
semua mengusik...nubhan tengah makan chew gum pun ada yang sempat pose...
inilah barang2 yang we all beli kat mydin..bersama2 dengan anak2 ini...suke tu..
mesti pose...kakitangan Mydin pun all out dengan kitaorang....
5 jejaka....yang hadir pada hari tersebut........dan itulah barang2 yang kami shopping...
Nubhan menyerahkan hasil derma yang merupakan barang2 harian kepada Ummu (Pengetua) Baitul Kaseh...semoga ia dapat meringankan beban mereka.
nubs dah letih la tu...
"indah itu lah kenangan yang tak akan dilupakan"
after that, ada short meeting antara ajk and our VINs...semoga kalian akan terus berjuang untuk NFC...thanks & good luck..
yang pasti...dua kembar siam nie tak lepas dari camera....
sempat lagi deyla...nubhan2...
aku and ngah ruzi...kita jumpa raya nanti...
tau tak sapa yang amik gambar....nubhan lorrr...

VINs...

Male VINs: Ajoy, Ajym, Fareel, Tokwan

Female VINs: YB Chieth, Edna, Fit, Halle, Harney, Ilah, Kikey, KTCats, Kyrun, LadyM, MissMulan, Nord, Thinnie, Tweety Cute and Tykah....

Monday, September 22, 2008

Chef Nubhan






tak sangka pulak sekarang dah ada chef baru....chef Nubhan...aku amik story nie kat Murai.com...pandai adik kita nie buat biskut angsa dia. so sapa2 nak tau pasal citer nie boleh bukak web...www.murai.com.my......