Pages

Friday, August 22, 2008

satu lagi perubahan...

semalam nubhan ada sms aku...
nubhan: jangan lupa tengok muzik-muzik..pencalonan baru
waty: hehehe....iyee...cayalah..
so about 5:30 aku lepak kedai mamak...paksa tokey mamak tu bukak tv3...nasib baik aku kerja luar semalam...dapat gak lepak kedai mamak...tapi tak lama la...lepas jer nubs show..aku blah...
hari nie aku bukak blog vern...n mcm biasa vern always update reader dengan latest information pasal nubhan...itu yang terbaik dari vern...kerjasama dan prihatin terhadap infomasi....so..kredit to vern and sowie amik gambar nie....without ur permission...anyway....nak promote to my frenzz..to vote Nubhan...
so my love reader....please vote my bro nie....biar bintang semakin bersinar....biar langkah tetap ke menara...biar impian tercetus tsunami...biar kejayaan jadi gemilang.........for you...CaYaLaH...


jangan lupa taip MM A385 dan hantar ke 33399.....

Monday, August 18, 2008

kenduri kesyukuran di juasseh

registration...tengok tu...semua berbaju kurung..ayu sungguh...
masing-masing dah bersedia nak naik bus...wah...happy sumer tak sabar dah nie...
deyla, nord, ucu, kak ngah...ekspedisi ke juaseh...berMULA...
beramai-ramai turun bus...kami semua tengah tunggu kenderaan untuk pick up...
wah..buahan tempatan lagi..nie yang istimewa di rumah nub petang tu..ada pelbagai jenis buah...
still ambil kesempatan bergambar lagi...
so...ni la kerja aku....selagi boleh pose..tetap pose
si gadis come' wanda pun ada gak hari tu....ooo..tido umah nub yerrrr....

sempat la jugak aku pose dengan ucu...purple lagi tu ms.secretary...
aduh..nubies...manis sekali...pose kat tangga rumah nub...
majlis diteruskan ke dewan hadhari juaseh...majlis perasmian sempena kemerdekaan dan menyambut anak jati pekan...si nub
tengok apa tu makcik oi...yang baju merah tu mama nub...sebelahnya makcik nub...yang kat belakang tu....nubies yang sangat sporting...
nub?..apa yang tersengih tu...sebelah ketua kampung la katakan...yang lagi sorang tu abang ipar nub.

yang best tu...majlis di sulami dengan gendang kompang dan alunan nyanyian...best tau...
sapa tak bangga kat ekau nie nub....dan sapa sangka kan....hehehee
ni saksi...ramai giler orang kat dewan hari tu...semuanya nak tengok nubhan....kecil besar tua muda..semua datang nak bagi sokongan
siap ada nyanyi lagu negaraku dengan keranamu MALAYSIA.....senyum nub...
yang sederet nie memang tak boleh tengok camera...ucu!! nampak ke tu...
dari pagi sampai ke petang..senyum yo lah nub....
kalau tak nyanyi bukan penyanyi lah kan...siap panggil peminat lagi...
nub dah letih masa nie...nampak peluh jatuh didahi...tapi semangat menghibur itulah yang patut dipuji...
sebab apa yer...sebab nie semualah..sokongan peminat...walapun dulu nub hanya anak kampung yang hanya mengorak langkah anak muda...tapi kini perubahan hidupnya...bukan bererti alpa pada tanahair tercinta.......kampung tetap dihatimu dik...

tetamu dijamu di dewan komuniti pekan juaseh...dihidang dengan pulut kuning dengan rendang..fuh..mak mertua lalu tak toleh beb....
ucu...aku pun nak...deyla senyum2 simpul ker tu..nak nub suapkan yer...

dari pagi aku sampai memang tak berkesempatan nak bergambar....aleh2 sebelum naik bus...nub panggil....kak waty meh la amik gambar....tapi den dah berpoloh nie....alah..dik oi....peluh pun kalu ko bagi kat peminat mesti laku nie.........ahak ahak ahak........sayang selalu...

"sesungguhnya inilah yang dinamakan takdir yang tertulis....siapa dia sebelum kini....siapa kini dan akan datang....kami tetap menyokong perjalanan seni nubhan...pahit getir..suka duka...manis malang....kami tetap menyokong...kami tetap berpadu kamu tetapi diingatan........lantaran...sokongan ini janganlah dipersiakan..."

Friday, August 15, 2008

When we were young........

i'm sure all these will make you recall back to your childhood, those good old days....
no one will know what is the feeling when seeing this pictures but only those are born in 70's & 80's will understand exactly how much we miss these...

some kind of sweet drink bottled into cute shapes
biscuits with icing on top
bubble gum - the foe of all primary schools
mini chcolate snacks
animal-shaped biscuits
mini chocolate snack with a small toy included in the box
bubble gum which the wrapper has a temp tattoo behind-just wet it with some water, paste on your hand and the "tattoo" is there....Until the next time you wash your hand...
we use to play toy soldiers
playing card games
sticker collection of our fav cartoons
in Malay, this is called 'guli' but in English its called 'marbles'
this is for the guys - toy guns !!!
we take a piece of paper and fold it into the cute shape above, this can be used for guessing games etc..
sling-shots???
bubble-blowing
i have no idea what this is...hehehe
some kind of toy which lets you send a spinning wheel FLYING into the air.....usually comes with the mini chocolate snack
good old fashioned card games
toy gun
what did we call this??? aiyohh..can't remember already....
One of my favs…. The mini penguins would be climbing up the stairs and come sailing down the slides… this is battery operated so my parents really regretted buying it for me!
no body can forget the 'yo-yo'....
Mario Brothers Atari games !...I never managed to win..



movie/carton that we like to watch...









fancy school thing...



and...i will never forget....